voedingswaarde

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • voedingswaarde

    Hoe houd ik mijn voedingschema goed bij?
    als ik achterop kijk en de voedingswaarde noteer van wat ik eet pak ik altijd eiwit koolhydraten en vet ..
    maar er staat ook onder koolhydraten " waarvan suikers" moet ik die er niet aftrekken? misschien een domme vraag..
    en bij vetten weet ik dat verzadigde vetten de goede vetten zijn.. moet ik alleen de verzadigde opschrijven? of allemaal allebei bij elkaar opgetelt?
    ik zat er pas aan te denken en misschien doe ik het wel fout

  • #2
    koolhydraten zijn koolhydraten en vetten zijn vetten. Alles gewoon optellen niks eraf trekken.
    Er zijn geen excuses als je echt iets wilt bereiken.

    Comment


    • #3
      oke bedankt

      Comment


      • #4
        onverzadigde zijn trouwens de goede vetten
        Groeten

        Comment


        • #5
          Koolhydraten waarvan suikers zijn ook koolhydraten. Die suikers leveren dus ook koolhydraten. Daarnaast zijn onverzadigde inderdaad de goede vetten en verzadigde moet je juist zoveel proberen te vermijden. Tenzij het gaat om olie in te bakken etc, dan word het weer een ander verhaal.
          Owner of the Iron Playground.

          Comment


          • #6
            oke dus onverzadigde zijn de goeie en verzadigde moet je gewoon meetellen bij je voedingschema

            Comment


            • #7
              Je moet sowieso alles wat je binnen krijgt mee tellen.. Het enigste wat ik zo kan bedenken dat je niet moet mee tellen dat zijn plantaardige eiwitten, aangezien die niet bruikbaar zijn. Voor de rest alles. Verzadigde vetten moet je proberen te vermijden. Maar als je ze toch binnenkrijgt moet je ze wel gewoon meetellen bij je kcal inname.
              Owner of the Iron Playground.

              Comment


              • #8
                Plantaardige eiwitten zoals bijvoorbeeld in tarwe,groente en peulvruchten zijn niet onbruikbaar. Ze hebben alleen een lagere biologische waarde.
                Aminostructuren kunnen elkaar aanvullen.

                Vlees vult bijvoorbeeld tarwe aan. Vlees eiwit heeft hoge biologische waarden.
                Vlees op brood veroorzaakt dus dat het eiwit uit het brood ook hogere biologische waarden krijgt. Tel maar gewoon alle eiwitten erbij in je schema en hou je hier nog maar niet mee bezig. Veels te ingewikkeld, er is geen beginnen aan om alle waarden uit te gaan rekenen. Net zoals de netto eiwit benutting, want nog veel ingewikkelder is.
                The Sky Ain't The Limit

                "Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X