gemalen ijzer is voedsel?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gemalen ijzer is voedsel?

    Hier een docu van de keurings dienst van waarde een onderzoek van toegevoegd ijzer in voedingsmiddelen, een onderzoek waar veel ophef over is gewees vooral het product kellogs
    Vond hem zeer interessant en was heel erg verbaast van de uitkomst en denk dat velen dat zullen zijn. bovendien worden deze producten onderandere in denemaken verboden maar waarom niet hier.....?

    YouTube - Keuringsdienst van Waarde - Wat heeft ijzer te zoeken in cornflakes? Deel 1
    YouTube - Keuringsdienst van Waarde - Wat heeft ijzer te zoeken in cornflakes? Deel 2
    YouTube - Keuringsdienst van Waarde - Wat heeft ijzer te zoeken in cornflakes? Deel 3
    Mind is everything.

  • #2
    is al vrij oud en sterk overdreven, maar idd ijzer wordt gewoon toegevoegd niks mis mee, stond een heel verhaal van oa kellogs op het net .

    Comment


    • #3
      Originally posted by quibus View Post
      is al vrij oud en sterk overdreven, maar idd ijzer wordt gewoon toegevoegd niks mis mee, stond een heel verhaal van oa kellogs op het net .
      tis een aflevering uit oktober 2009 ..vrij oud??
      Uit onderzoek blijkt dat dit nix toevoegd aan onze voeding dus ik begrijp niet waarom dit word gedaan .
      Mind is everything.

      Comment


      • #4
        Ja ik bedoel dat het 2 maanden geleden al uitgebreid op het nieuws was dus dan vind ik het oud maar goed.
        Ik had echter gelezen dat het wel degelijk toegevoegde waarde heeft zal wel kijken of ik het terug kan vinden.

        Comment


        • #5
          Originally posted by resike View Post
          tis een aflevering uit oktober 2009 ..vrij oud??
          Uit onderzoek blijkt dat dit nix toevoegd aan onze voeding dus ik begrijp niet waarom dit word gedaan .
          Ja precies, ijzer heeft helemaal geen toegevoegde waarde. De ijzer we terugvinden in producten zijn mineralen. En ze zijn zeker niet magnetisch haha..

          Comment


          • #6
            IJzer in voeding veilig
            Nieuwsbericht laatst bijgewerkt op 27 oktober
            Producten die ijzer bevatten zijn veilig voor je gezondheid.

            Er is een wettelijk vastgestelde limiet, die door in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen niet wordt overschreden. In het tv-programma Keuringsdienst van Waarde werd onlangs ten onrechte gesteld dat het toegevoegde ijzer in cornflakes onveilig is, zegt het Voedingscentrum. IJzer is nodig is voor je gezondheid. Volkorenbrood en vlees bevatten relatief veel ijzer. Toegevoegd ijzer in voedingsmiddelen is meestal onnodig, maar ook niet schadelijk. Over het algemeen geldt dat je meer ijzer opneemt naarmate je behoefte groter is en andersom. Daardoor ontstaat niet snel een tekort of teveel. Van ijzer in voeding of supplementen wordt ongeveer een tot tien procent opgenomen.

            Comment


            • #7
              Originally posted by quibus View Post
              IJzer in voeding veilig
              Nieuwsbericht laatst bijgewerkt op 27 oktober
              Producten die ijzer bevatten zijn veilig voor je gezondheid.

              Er is een wettelijk vastgestelde limiet, die door in Nederland verkrijgbare voedingsmiddelen niet wordt overschreden. In het tv-programma Keuringsdienst van Waarde werd onlangs ten onrechte gesteld dat het toegevoegde ijzer in cornflakes onveilig is, zegt het Voedingscentrum. IJzer is nodig is voor je gezondheid. Volkorenbrood en vlees bevatten relatief veel ijzer. Toegevoegd ijzer in voedingsmiddelen is meestal onnodig, maar ook niet schadelijk. Over het algemeen geldt dat je meer ijzer opneemt naarmate je behoefte groter is en andersom. Daardoor ontstaat niet snel een tekort of teveel. Van ijzer in voeding of supplementen wordt ongeveer een tot tien procent opgenomen.
              Maar zijn dat niet mineralen ijzers ipv ijzer ijzer?

              Comment


              • #8
                dit is het verhaal van kellogs, waarover in de eerste post wordt gesproken, maar het verhaal klopt dus van geen kant.
                IJzer in onverwachte hoek

                Tegenwoordig worden sommige bereide voedingsproducten verrijkt met extra voedingsstoffen, zoals ijzer. Als dat zo is, moet het op de verpakking staan. Zo bevatten ontbijtproducten als cornflakes bijvoorbeeld heel veel toegevoegde ijzer (1 portie bevat 100% RDA 'recommended daily allowance' aan ijzer). In de Verenigde Staten gebeurt dit veel vaker dan in Nederland, dus zo groot is dit gevaar hier niet.

                Extra ijzer kun je ook van een onverwachte hoek binnen krijgen. Bijvoorbeeld: ook van het koken in gietijzeren potten en pannen kun je extra ijzer binnen krijgen. Een wok bevat vaak ijzer. Hierin koken wordt daarom afgeraden. Een stalen pan is prima. En nog een tip: eet liever groene dan zwarte olijven. Soms zijn zwarte olijven eigenlijk groene olijven die met ijzer bijgekleurd worden. Dus wil je toch heel graag zwarte olijven eten, neem dan niet steeds heel veel van hetzelfde merk. Stel dat nu net dat ene merk voor deze werkwijze kiest, dan krijg je heel veel extra ijzer binnen.




                mar voor zover i9k op school heb geleerd is ijzer ijzer.

                Comment


                • #9
                  Maar jonges weet iemand wat het nou daadwerkelijk met ons menselijk lichaam doet, dat IJZER in METAAL vorm.

                  Of voegt dat FIJN GESTAMPTE IJZER in METAAL VORM iets toe aan het product?

                  Ik snap de hele essentie niet waarom ze er IJZER in METAAL vorm in doen?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Semmetje View Post
                    Maar jonges weet iemand wat het nou daadwerkelijk met ons menselijk lichaam doet, dat IJZER in METAAL vorm.

                    Of voegt dat FIJN GESTAMPTE IJZER in METAAL VORM iets toe aan het product?

                    Ik snap de hele essentie niet waarom ze er IJZER in METAAL vorm in doen?
                    Nee precies, haha dat vind ik ook een beetje raar..

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by quibus View Post
                      dit is het verhaal van kellogs, waarover in de eerste post wordt gesproken, maar het verhaal klopt dus van geen kant.
                      IJzer in onverwachte hoek

                      Tegenwoordig worden sommige bereide voedingsproducten verrijkt met extra voedingsstoffen, zoals ijzer. Als dat zo is, moet het op de verpakking staan. Zo bevatten ontbijtproducten als cornflakes bijvoorbeeld heel veel toegevoegde ijzer (1 portie bevat 100% RDA 'recommended daily allowance' aan ijzer). In de Verenigde Staten gebeurt dit veel vaker dan in Nederland, dus zo groot is dit gevaar hier niet.

                      Extra ijzer kun je ook van een onverwachte hoek binnen krijgen. Bijvoorbeeld: ook van het koken in gietijzeren potten en pannen kun je extra ijzer binnen krijgen. Een wok bevat vaak ijzer. Hierin koken wordt daarom afgeraden. Een stalen pan is prima. En nog een tip: eet liever groene dan zwarte olijven. Soms zijn zwarte olijven eigenlijk groene olijven die met ijzer bijgekleurd worden. Dus wil je toch heel graag zwarte olijven eten, neem dan niet steeds heel veel van hetzelfde merk. Stel dat nu net dat ene merk voor deze werkwijze kiest, dan krijg je heel veel extra ijzer binnen.




                      mar voor zover i9k op school heb geleerd is ijzer ijzer.
                      Quibus heb je de filmpjes gekeken?
                      Mineraal ijzer is niet ijzererst zoals wij gebruiken voor materiaal (pannen ect)
                      en er is nooit aangetoond dat toegevoegd ijzer dus ijzererts iets toevoegd aan ons eten omdat dit simpel weg niet word opgenomen, je poept het gwoon weer uit.
                      Er is ook niet aangetoond dat dit schade aan je lichaam toebrengt maar ook dat het dit niet doet is ook niet aangetoond .
                      Hier is het vervolg op het kellogs verhaal.


                      RVU - IJzer extra
                      Mind is everything.

                      Comment


                      • #12
                        Het gaat er denk ik niet zozeer om of het schadelijk is (da's weer een heel ander verhaal)
                        Ik geloof wel dat het gewoon door je lijf gaat en er aan de andere kant weer uitgaat. Uit die aflevering bleek ook dat je lijf gewoon niks kan met ijzervijlsel. Het wordt niet opgenomen.

                        Waar het om gaat... is dat het misleidend is. Dat ze zeggen verrijkt met ijzer, als verkoop argument. Terwijl het dus om vijlsel gaat en dus 0,0 toegevoegde waarde heeft.

                        Wel eens een stuk gezien van een gast die van alles at van ijzer. Begon met een fiets eten. heeft uiteindelijk geloof ik een keer een heel vliegtuig opgegeten. Dus zo schadelijk zal het niet zijn. Maar nuttig ook zeker niet.
                        Fear is the mind killer

                        Comment


                        • #13
                          Heb de filmpjes niet bekeken had al stukken op tv gezien, kan ze op me werk niet kijken, ik heb echter gelezen dat als het echt niet klopte de special K van de markt gehaald zou worden en dit is niet gedaan dus volgens mij is het allemaal niet zo erg als er gezegd wordt.

                          Comment


                          • #14
                            Mooie docu, echt prachtig dat allebei die wetenschappers hellemaal verbaas zijn en het niet hadden verwacht. Ik moet zeggen dat ik ook echt moest lachen, wtf het ijzer van mijn fiets zit ook in kellog's?

                            Maar ja, tijd om de grote bazen bij kellog's is een interview af te nemen?

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X