bulken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by Yawgmoth View Post
    Gewicht per week bekijken is toch niet praktisch, als je het accuraat wil meet elke dag en neem dan het weekgemiddelde. Er wordt hier ten eerste alweer teveel waarde gehecht aan de info van de TS en het zal niet de eerste keer zijn dat die info niet accuraat is 3kg in een week, prima kan makkelijk met vocht en meetmomenten dus hecht er niet teveel waarde aan.

    Het hele iets boven behoefte eten verhaal is niet zo belangrijk, iedereen die hard wil gainen heeft het allemaal wel doorlopen en ga jij maar eens tegen een ecto vertellen dat hij maar 300cal boven behoefte hoeft te eten om te gainen, veel succes maar je verhaal geeft ook wel aan dat je geen persoonlijke ervaring hebt in die situatie. Je generaliseerd compleet, ja er zijn mensen die prima gainen op 200-300cal boven behoefte, me trainingspartner is er een van. Persoonlijk ligt het bij mij anders en die verschillen zul je overal vinden. Algemene geaccepteerde guidelines zijn tussen de 500 onder en 500 (+1000 voor ecto's als niet meer soms ik ken uitzonderingen waar je van achterover zou slaan) boven behoefte, afhankelijk van lichaamstype en variatie in energiegebruik van dag op dag.

    Het is per persoon verschillend, dat jij gained op 200-300cal prima, zijn ook genoeg anderen die het daarmee niet redden. De TS die 3kg gained in een week komt er volgende week wel achter dat hij niet weer 3kg aan is gekomen en dan blijkt deze hele discussie voor niks. Ben er een beetje op tegen dat je, je geroepen vind om hier te verkondigen dat het hele bulken/cutten verhaal achterhaald is. Er is een reden dat iedereen het aanhoudt, het werkt. Simpel zat. Ik heb ook genoeg artikelen gelezen over de achterhaaldheid van alles en als je elke macro bijhoudt, perfect timed en er geen onregelmatigheden zijn in je leven (oh even 3x 20 min fietsen omdat je wat dingen moet halen) kan het allemaal prima en is het waarschijnlijk de meest cleane manier van gainen. Voor veel mensen zit het leven zo helaas niet in elkaar en alleen daarom eten ze al meer. Punani is een prima voorbeeld van de lean gain methode die je aanhaalt, kerel staat op 5-6% dacht ik (gezien laatste posts) en gained extreme lean met nagenoeg geen vet%verhoging, heeft hij voor gekozen en hij zal van de gehele site een van de meest stricte/cleane schema's hanteren. Veel anderen doen dat niet en daar is 500cal prima voor.

    EN ZO IS HET EN NIET ANDERS

    - 500 kc is inderdaad prima, sommige kunnen misschien zelfs inderdaad met minder toe, waar lees je dat ik iets anders zeg?

    - de ecto die je aanhaalt gain't in dat geval wel wat kg, maar niet in spieren, hij is blij met een dooie mus (sorry, nobody said it was easy) Als hij meer dan 500 kc boven behoefte gaat zitten, wat is dan de zin van hetgeen die 500kc overstijgt?

    - Je bent er op tegen dat ik verkodnig dat het bulken/cutten verhaal achterhaald is. Is ten eerste niet waar, ik heb het alleen over het bulken. En ten tweede is het soms inderdaad niet zo leuk om geconfronteerd te worden met een andere mening dan die van jezelf. Of het waar is wat ik zeg, valt allerzins te betwisten. Het is enkel mijn mening/filosofie waar ik in geloof. Maar daar is een forum o.a. ook voor. Voor mensen die het NIET met elkaar eens zijn.

    Comment


    • #32
      - de ecto die je aanhaalt gain't in dat geval wel wat kg, maar niet in spieren, hij is blij met een dooie mus (sorry, nobody said it was easy) Als hij meer dan 500 kc boven behoefte gaat zitten, wat is dan de zin van hetgeen die 500kc overstijgt?
      Ik zal hieruit maar concluderen dat je geen ecto bent


      - Je bent er op tegen dat ik verkodnig dat het bulken/cutten verhaal achterhaald is.
      Je gaat hiermee compleet off-topic en voor nieuwe leden is dit soort informatie uiterst verwarrend.

      En ten tweede is het soms inderdaad niet zo leuk om geconfronteerd te worden met een andere mening dan die van jezelf.
      Je komt met een artikeltje dat je toevallig gelezen hebt, verkondigd het als waarheid wat ik uiterst storend vind, in een topic van een beginner die zich helemaal niet bezig moet houden met clean bulken o.i.d. en gewoon moet stouwen bij leven

      Het is enkel mijn mening/filosofie waar ik in geloof. Maar daar is een forum o.a. ook voor. Voor mensen die het NIET met elkaar eens zijn.
      Je mening prima, open er een topic over. Ik ga ook niet in elk topic dat iemand opent over trainingsschema's verkondingen dat GVT het beste schema is en dat je beter niet het voorgelegde schema kunt gaan volgen OMDAT IK NET GELEZEN HEB dat GVT het beste is.

      Ik kreeg enigszins de indruk dat je trots was een knuppel in het hoenderhok gegooit te hebben en dat stoort me enorm, vooral omdat er nu een topic is van een beginner die van 1 kant hoort dat je niet hoeft te bulken en te cutten omdat het achterhaald is en van alle anderen hoort dat hij gewoon lekker 500cal boven behoefte moet gaan zitten. Straks gaat hij nog naar je luisteren en begint hij zelf ook andermans topics te vervuilen, omdat hij resultaat heeft geboekt (wat altijd zo zal zijn bij n00bgains) en dan moet dat weer verbeterd worden. Is nog niet eens zo specifiek tegen jou (op het hoenderhok irritatie verhaal na) als dat het meer off-topic vervelend tegenstrijdige informatie is. Hadden we ook in het 20 reps topic.

      Ik zou zeggen open er een topic over, houdt een logje bij van je VVM gains op de niet bulk/cut-methode en ik zal hem met plezier lezen. Maar ga aan beginnende trainees geen tegenstrijdige informatie voorleggen, omdat je toevallig een artikel hebt gelezen.
      The internet, SERIOUS business!

      Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

      Comment


      • #33
        Zonder heel erg stapsgewijs in te gaan op je verontwaardigde bericht:

        Waarom is jouw advies aan die beginner beter dan mijn advies?

        Comment


        • #34
          zucht nikos. ben het eens met yawgmoth.
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #35
            ben deze week precies het zelfde gebleven dus eerst week 3kilo gegroeit en nu helemaal niks precies het zelfde gebleven eet ik dan te weining of is dit weer ter compensatie van die apsurte 3kilo van de eerste week?

            Comment


            • #36
              3kg is grotendeels vocht, als ik switch van bulken naar cutten gaat er ook 2,5kg altijd af.

              Comment


              • #37
                Is het erg als ik nogal in verwarring ben geraakt "noobzijnde" :P door deze gehele discussie gelezen te hebben..? Ik wil namelijk zo eten dat mijn spieren herstellen en groeien en het liefst natuurlijk zo min mogelijk vet aankomen, maar dat is natuurlijk niet makkelijk door boven je behoefte eten, aangezien "clean" bulken erg complex is er van uitgaande dat je simpelweg je precieze caloriebehoefte etc niet weet.

                Enige manier om erachter te komen hoeveel je in spiermassa bent aangekomen en wat in vet? BF bijhouden en gewicht denk ik dan maar met een of ander stroom apparaat ofzo?
                "Straight outta gym"

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Waterpoloboy View Post
                  Is het erg als ik nogal in verwarring ben geraakt "noobzijnde" :P door deze gehele discussie gelezen te hebben..? Ik wil namelijk zo eten dat mijn spieren herstellen en groeien en het liefst natuurlijk zo min mogelijk vet aankomen, maar dat is natuurlijk niet makkelijk door boven je behoefte eten, aangezien "clean" bulken erg complex is er van uitgaande dat je simpelweg je precieze caloriebehoefte etc niet weet.

                  Enige manier om erachter te komen hoeveel je in spiermassa bent aangekomen en wat in vet? BF bijhouden en gewicht denk ik dan maar met een of ander stroom apparaat ofzo?
                  en die verwarring probeert yawgmoth te voorkomen nikos .
                  ik durf hier niks over te zeggen trouwens want ik ben meer boven behoefte eter om spiermassa aan te komen. clean kan wel natuurlijk maar het is wel wat langzamer dan bulken.

                  Comment


                  • #39
                    Ja, dat lijkt mij ook. Ik kom liever iets meer aan en zou op deze manier mijn spieren te belemmerd hebben in hun groeiproces dan wat minder vet aankomen en mogelijk de spiergroei daarmee in de weg zitten! Ik ben alleen op het moment erg verwart wat energiebehoefte betreft, aangezien ik via de calculator die wij gebruiken ik op 3300kcal zou moeten zitten en de calculator via calorieteller.nl geeft aan dat ik misschien wel op de 4300kcal zit. Ik heb daarom maar een afspraak bij een sportdiëtiste gemaakt en ben al wel wat meer gaan eten wat betreft brood en probeer ook meer eiwitten te eten zoals eieren.

                    In ieder geval heb ik denk ik wel de instelling: Het kan me geen reet schelen hoeveel ik zou moeten gaan eten of hoe ranzig zolang het maar goed is

                    P.S. De calorieteller.nl calculator geeft volgens mij wel erg veel koolhydraten aan en erg weinig eiwitten! Maar ik wilde eerst kijken naar het aantal kcal bij de verschillende calculators

                    Bulken werkt dus.. (lijkt me best logisch, zonder exta (bouw)stenen kan je namelijk ook geen groter huis bouwen?)
                    "Straight outta gym"

                    Comment


                    • #40
                      ja je snapt het eigenlijk al ongeveer.

                      bulken is in principe gewoon meer eten dan je lichaam nodig heeft, dit zorgt dat die extra "voedingstoffen" (om het zo maar te zeggen) zorgen voor meer spiermassa, nadeel is dat je ook vet erbij krijgt, dus je bodyfat stijgt wel. Maar als je daarna weer gaat cutten zal als het goed is je meer spier hebben en door te cutten zullen die spieren meer definitie krijgen ^^ hoevaak je bulkt en cut hangt af van hoe groot je wilt worden en wanneer jij je prettig voelt met je lichaam.

                      Comment


                      • #41
                        Okay, ik zit alleen nog te twijfelen hoe ik een meer zal moeten gaan eten beetje bij beetje. Ik eet momenteel 6 sneeen brood namelijk en dan is vaak goed voor 25 à 30 gram bruin/volkoren brood per snee. Ik heb ook moeilijk zicht op mijn calorieinname bij het avondeten bijvoorbeeld als we een stoofschotel eten die bestaat uit aardappels, broccoli, gehakt en wat saus. Ik weet namelijk niet of ik meer zou moeten eten of minder dan qua kcal daarom eet ik meestal een redelijk vol bord en laat het daarbij voor het avondeten dan!

                        De tijdindeling wil soms ook wel eens niet helemaal kloppen dan eet ik bijvoorbeeld 2 sneeen brood om kwart over 11 en om half 1 weer 2 gezien schoolpauzes ofzo. Het tijdverschil van 2 à 2,5 uur red ik niet, is dit dan ook erg bij broodmaaltijden?
                        Last edited by Iron Mind; 10-04-2010, 10:49.
                        "Straight outta gym"

                        Comment


                        • #42
                          Originally posted by janjaap2 View Post
                          3kg is grotendeels vocht, als ik switch van bulken naar cutten gaat er ook 2,5kg altijd af.
                          maar moet ik dan nu gaan verhogen of gewon even afwachten wat er nu deze week gebeurfd?

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X