smeerboter

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    heb nou roomboter melange van campina is gewoon roomboter met plantaardige olie gemengd geen rotzooi voor de rest alleen een beetje karnemelk staat erop

    Comment


    • #17
      Ok ik heb nogmaals gekeken op mijn pakje roomboter. Zit geen rotzooi in hoor.

      Ow en we hebben een edit-knop. Als je binnen vijf minuten je post wil wijzigen of iets toe wil voegen is het handig als je dit gebruikt.
      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

      Comment


      • #18
        sorry had het niet eens opgemerkt dat ik dubbel gepost had

        ik had eerst bleuband maar daar zit echt rotzooi in volgens mij

        als ik roomboter haal dan heb ik meestal grasboter maar roombotermelange was nieuw roomboter met plantaardige olie gemengd enige wat erop de ingredientenlijst bij stond is karnemelk dus morgen effe broodje mee smeren kijken of het wat is ben kok he dus ik probeer veel dingen uit

        Comment


        • #19
          Originally posted by darkwings View Post
          sorry had het niet eens opgemerkt dat ik dubbel gepost had

          ik had eerst bleuband maar daar zit echt rotzooi in volgens mij

          als ik roomboter haal dan heb ik meestal grasboter maar roombotermelange was nieuw roomboter met plantaardige olie gemengd enige wat erop de ingredientenlijst bij stond is karnemelk dus morgen effe broodje mee smeren kijken of het wat is ben kok he dus ik probeer veel dingen uit
          Weet je zeker dat je roomboter hebt? Het lijkt wel of je het over gewone margarine hebt.
          Probeer als je echte boter wilt gebruiken dan maar botergoud van campina. Ongezouten uiteraard.
          Geniet, en drink met maten!

          Comment


          • #20
            ja is echt roomboter is een nieuwe lijn van campina kijk maar op hun website

            Comment


            • #21
              Volgens mij doelt DSO op je opmerking dat er crap zit in je roomboter en bedoelt hij dus je oude roomboter, niet dat spul dat je nu hebt.

              In welke roomboter zit volgens jou zoveel meuk dan?
              "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

              Comment


              • #22
                Als je kok bent dan ken je de term "clariferen" ook wel. doe dat met je boter en de "rotzooi" is eruit.

                Comment


                • #23
                  Ik vraag me echt nog steeds af wat voor rotzooi jullie allemaal bedoelen. Mijn roomboter is gewoon dat, roomboter.
                  "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by Pinada View Post
                    Ik vraag me echt nog steeds af wat voor rotzooi jullie allemaal bedoelen. Mijn roomboter is gewoon dat, roomboter.
                    Ik noem het rotzooi tussen aanhalingstekens. Neem de proef maar eens op de som.

                    Pak een pak roomboter en doe die in een steelpan. Laat de boter langzaam smelten tot die helemaal opgelost is. NIET KOKEN..

                    vervolgens ga je de boter "decanteren". Dit hou in dat je de pan beetje scheeft houd en het vocht eruit giet. Dus niet de boter. Je ziet dit heel goed want boter is zwaarder dan vocht. Giet het vocht over in een bakje en bekijk dit maar eens.

                    Dit is de "rotzooi". Daarom is roomboter ook niet optimaal om te bakken want het spetterd als de ziekte door onder andere het prutje wat je nu hebt afgeschonken.

                    Comment


                    • #25
                      Phoenix, ik weet wel wat je bedoelt met clariferen, maar TS heeft het over allerlei meuk op de ingrediëntenlijst, jij over vocht. Is wat anders. Ik vraag me nog steeds af welke roomboter TS had waar al die rotzooi in zat. Aangezien jij ook de term rotzooi gebruikte leek het net of je het over dezelfde rotzooi had.
                      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by Pinada View Post
                        Phoenix, ik weet wel wat je bedoelt met clariferen, maar TS heeft het over allerlei meuk op de ingrediëntenlijst, jij over vocht. Is wat anders. Ik vraag me nog steeds af welke roomboter TS had waar al die rotzooi in zat. Aangezien jij ook de term rotzooi gebruikte leek het net of je het over dezelfde rotzooi had.
                        Ik had van zo'n slimme vrouw ook niet gedacht dat ze niet wist wat clarifieren was!

                        Ok. dan is mijn uitleg niet een toevoeging op zijn verhaal. Ik bedoelde inderdaad met "rotzooi" het goedje wat overblijft na het clarifieren niet wat hij bedoelt met wat op de ingredientenlijst staat.

                        excuus voor de verwarring.

                        @TS: nou ben ik ook heel benieuwd wat jij bedoeld met rotzooi.

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by Pinada View Post
                          Ik vraag me echt nog steeds af wat voor rotzooi jullie allemaal bedoelen. Mijn roomboter is gewoon dat, roomboter.
                          Ik begrijp het ook niet helemaal. Als je roomboter koopt, echte roomboter, dan moeten er helemaal geen plantaardige vetten ed aan toegevoegd zijn!!
                          Geniet, en drink met maten!

                          Comment


                          • #28
                            Boter is de gekarnde room van melk. Men spreekt ook wel van roomboter, wat een pleonasme is, aangezien boter altijd van room gemaakt.
                            Roomboter is een natuurlijk, onbewerkt natuurproduct (mechanisch vervaardigd en niet chemisch, zoals halvarine en margarine) en daarom gezonder. Bovendien bevatten margarine en halvarine peroxides die ongezond zijn. Er zitten wel meer kcal in maar als je gezond eet/traint is dat geen probleem.

                            Goede roomboter bestaat alleen uit room en geen 1001 andere ingredienten
                            You can not become LEGenDArY without Legday

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X