Rijst vs Boterhammen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Meestal warm als ik er groenten bij doe, maar soms eet ik het zelfs als salade, gewoon sla erin gooien, ook prima te doen en goed mee te nemen in bakjes.

    Comment


    • #17
      Originally posted by ironbrotherhood View Post
      je eet geen kippenvlees? maar wel ongeboren kippen? cool story bro
      Geen flauw idee wie je bent, maar je bent zeker niet mijn 'bro'.

      Mijn reply was alleen bedoeld om mijn keuze qua voeding toe te lichten en niet als aanleiding om een tweetal onzinnige replies van jou uit te lokken.

      @ Toby: ik eet het altijd koud op. Is wel het voordeel van tonijn, kan je ook koud eten. Zou ik met biefstuk niet doen

      Echter als je een magnetron op je werk hebt......

      Comment


      • #18
        Ik heb een redelijke keuken op mijn werk en dus ook een combi magnetron.
        Moet goedkomen.
        Ik ga maar eens experimenteren met de bovenstaande recepten..

        Rijst/cashew/kip/doperwten/kerrie
        Rijst/cashew/biefstuk/oestersaus/peultjes

        wokken en invriezen die handel! bedankt voor het meedenken...

        Comment


        • #19
          wat ik de laatste tijd veel eet:
          --------------------------------------------------------------------------
          rendang pedang:

          je neemt:

          1 kilo runderlapjes
          400ml nutco kokosmelk
          1 pakje rendang boemboe
          2 tl sambal
          2 rode chili
          1 brok gember
          5 teentjes knoflook
          1 uitje

          snij de runderlapjes in dunne schijfjes/blokjes. braad deze kort aan tot het vlees overal grijzig is. houd dit vlees vervolgens even appart.

          Snipper/pers de knoflook, ui, gember, chili. Meng deze vervolgens met de rendang boemboe.

          Zet de 400ml nutco kokosmelk in een pan op het vuur, en voeg de boemboe met de knoflook uit etc eraan toe. roer tot het geheel 1 kleur is. Voeg het vlees toe. Voeg 200ml water toe. en laat het geheel met deksel op de pan 3 uur sudderen. Om de 15-20 minuten roeren. Een beetje extra water toevoegen mits nodig. (de saus moet naderhand best wel dik zijn, dus voeg niet teveel water toe).

          dit is genoeg voor 3-4 porties. ik eet 1 portie meestal met wat sperzibonen en 100g zilvervliesrijst.
          --------------------------------------------------------------------------

          tonijn bonensalade

          150g tonijn
          400g sperzibonen
          1 uitje
          100g naturel yoghurt
          30ml balsamico azijn
          zwarte peper
          2 gekookte eieren (optioneel)

          kook bonen (daarna onder koud water afkoelen). uitje kleinsnipperen. tonijn met bonen en ui mengen. yoghurt met balsamico azijn roeren tot het 1 substantie is. deze dressing over de bonen met tonijn. maak het geheel af met zwarte peper en eventueel wat schijfjes gekookt ei.
          -----------------------------------------------------

          als je een keer snel moet zijn.

          50g brinta
          30g vanille whey
          500ml halfvolle melk

          eerst de brinta met whey in een shake beker. dan snel de 500ml melk erop. goed schudden, en dan snel wegdrinken voor het hard word.
          -------------------------------------------------------------------

          ikzelf maak ook vaak soto soep met kip, eieren en zilvervlies rijst. echt heerlijk. Goed leren koken (eten kruiden en sauzen maken) zorgt ervoor dat je nooit verveeld raakt van vaak dezelfde producten te eten. Ook lekker blijven varieren qua groenten. succes
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #20
            wat ik gewoon doe.

            ik pak rijst en kip maak dat klaar..

            ik doe er lekkere pakketjes van conimex door. redang pedang bijv. of babi ketjap/ajam paniki. zijn er zo veel.

            pak dan tomaatje, paprika, uitje, teentje knoflook, doperwten, mais. 5 gekookte eieren en alles gaat erdoor dan bij mekaar in mikken.

            heerlijk smullen. door die conimex blijft het iedere keer ook weer lekker.
            afmaken met een beetje sla.

            doe het wel met toverrijst.
            sq 150- dl 2x180- be paused 110 - pp - 92.5

            Comment


            • #21
              Originally posted by wzoet View Post
              wat ik gewoon doe.

              ik pak rijst en kip maak dat klaar..

              ik doe er lekkere pakketjes van conimex door. redang pedang bijv. of babi ketjap/ajam paniki. zijn er zo veel.

              pak dan tomaatje, paprika, uitje, teentje knoflook, doperwten, mais. 5 gekookte eieren en alles gaat erdoor dan bij mekaar in mikken.

              heerlijk smullen. door die conimex blijft het iedere keer ook weer lekker.
              afmaken met een beetje sla.

              doe het wel met toverrijst.
              Die neem ik zelf ook veel, vind zelf de thaise rode curry het lekkerst, met komkommer en mais.
              Shut Up And Squat!!! Status: Cutten

              Comment


              • #22
                Wat ik gewoon doe: intermittent fasting.
                "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                sigpic

                "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X