groenten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • groenten

    Is 300gr groente genoeg per dag? Alleen maar sperziebonen... mis ik nog andere vitaminen/minderalen/moleculen/biosfeer etc? Welke groente is nou het beste om te eten? Laat wat van je horen,

    Groeten aan Boudewijn
    sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

    you know they can't handle us like debbies does dallas

  • #2
    Nog een vraagje.. sperziebonen in pot , is dat wat?
    sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

    you know they can't handle us like debbies does dallas

    Comment


    • #3
      Gewoon vers is nog altijd het beste, ook al zeggen ze dat de kwaliteit van groente uit het potje niet onder doet dan dat van de verse groentes (en dat zijn dan vaak eenzijdige statements), gewoon je gezond verstand gebruiken, weten wat je eet betekent alles zo vers mogelijk.

      En alleen sperziebonen eten is ook niet wijs, wat dacht je van gevarrieerd eten, dus ook groentes.
      300 gram is toch echt wel het minimum, en als je er geen fruit bij eet, zou je de groentes het best op kunnen schroeven naar 500 gram per dag.

      Betere groentes: Brocolli, spinazi, tomaat, wortel, oker, boerenkool etc.etc.
      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
      There is no failure except in no longer trying

      Comment


      • #4
        idd wat okidoki zegt vers en gevarieerd eeten let ook op de kleur van de groentes dat je dat goed afwisseld kook ook je groentes niet te lang anders zul je al je vitamines verliezen dan kan je bter het kook vocht drinken want daar zitten dan alle voeddings stoffen in de groenten uit pot zijn makkelijk maar er zitten niet veel voeddings stoffen meer in

        mvg dave

        Comment


        • #5
          Originally posted by okidoki71 View Post
          Gewoon vers is nog altijd het beste
          Tenzij je iemand bent die groentes veel te lang verwarmt. Het hele koken is niet eens nodig, laat staan heel lang. En verschrikkelijk veel mensen maken groentes nutteloos door ze zo lang te verhitten. Dan kan een potje (van een merk zoals Hak) echt wel beter zijn aangezien het alleen opwarmen is omdat het al zacht is.

          Groentes in blik is wel slechter. In glazen potjes is wel altijd beter.

          Comment


          • #6
            ik ben het niet eens met dat je zegt dat een potje beter is als je groentens te lang verwarmen als je groenten uit blik of pot neemt zijn ze al voor gegaart meestal tot prut gekookt en als je ze dan ook nog op moet warmen is het helemaal nix meer dan kan je beetjer verse groentes te lang verwarmen als pot of blik groenten nemen

            mvg dave

            Comment


            • #7
              Je bent inmiddels student en tijd heb je niet.

              Verse groenten zijn beter maar pot is 134508345023 keer sneller en makkelijker. Dat kleine beetje vitaminen verschil zal vast niet al te groot zijn. Je leven draait om meer dan bb.

              PS: groenten uit pot zijn 2 jaar lang houdbaar. Heb laatst dus ook bij AH actie mn kast vol geslagen, ik raad je aan hetzelfde te doen. Scheelt behoorlijk wat geld.
              Last edited by Unexist; 16-09-2010, 12:48.
              Still shrinking.

              Comment


              • #8
                Weet niet zeker, maar volgens mij zit er in die potjes groente toch best wel veel zout, of ben ik verkeerd ingelicht?

                Vandaar dat ik het maar bij verse groente hou.
                Blijf vooral je zelf, er zijn al zo veel anderen.

                Comment


                • #9
                  idd veel zout in jah anders is het nooit zolang houdbaar

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by daveee View Post
                    idd veel zout in jah anders is het nooit zolang houdbaar
                    Het zijn geen middeleeuwen meer, waar alles gepekelt moest worden. Het is langer houdbaar omdat het ingeblikt is, en er dus geen lucht bij kan. Het oxideert niet.

                    Originally posted by Tonic View Post
                    Weet niet zeker, maar volgens mij zit er in die potjes groente toch best wel veel zout, of ben ik verkeerd ingelicht?

                    Vandaar dat ik het maar bij verse groente hou.
                    Afspoelen tot het niet meer schuimt, scheelt een hoop

                    Originally posted by daveee View Post
                    ik ben het niet eens met dat je zegt dat een potje beter is als je groentens te lang verwarmen als je groenten uit blik of pot neemt zijn ze al voor gegaart meestal tot prut gekookt en als je ze dan ook nog op moet warmen is het helemaal nix meer dan kan je beetjer verse groentes te lang verwarmen als pot of blik groenten nemen

                    mvg dave
                    Die groentes zijn zacht omdat ze op vocht staan.
                    Langer garen = hogere kosten en slechter product. Waarom zou een bedrijf dat doen?

                    Comment


                    • #11
                      In groenten zitten niet alleen veel vitaminen, maar ook veel vezels, antioxidanten, mineralen en andere dingen die ervoor zorgen dat je gezond bent.

                      en deze dingen dragen niet alleen bij aan je gezondheid, maar ook aan je herstel, je spiermassa winst, en of je vetverlies.

                      Het minimum advies van voedings centrum is 2 ons groenten en twee stuks fruit. dat is een minimum. als je geen fruit eet, kun je daar zo nog eens 300g groenten bij optellen (pond groenten per dag).

                      Als sporter heb je gewoon meer nodig. ik persoonlijk denk dat een sporter wellicht beter af is met 750g tot een kilo per dag aan groenten. ikzelf eet makkelijk een kilo groenten per dag (twee uitjes, twee paprikas, twee a drie tomaten, één derde witte kool, wat knoflook etc). en eet daarnaast ook nog twee bananen per dag.

                      misschien dat ik wel iets veel groenten/fruit eet, maar jij krijgt wel heel erg weinig binnen. ik zou zeker gevarieerder gaan eten qua groenten, en ook een stuk meer.
                      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                      Comment


                      • #12
                        in fruit zoals banen en appels zitten toch juist vrij weinig vitaminen, of ben ik verkeerd geinformeerd?
                        Still shrinking.

                        Comment


                        • #13
                          in bananen zit erg veel goeds.
                          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X