erwtensoep

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • erwtensoep

    Beste mensen,

    ik at vanavond erwtensoep dit zette me aan het denken want het was echt lekker , wat als je dit structureel gaat eten iedere dag ( moet het natuurlijk wel iets possitiefs hebben).

    Dus ik zocht op de voedingswaarde en zag dat het vrij calorie arm was in tegenstelling tot het feit dat het echt best wel lekker vult/zwaar op de maag ligt.

    het bestaat dus grotendeels enkel uit koolhydraten en eiwitten (ligt er natuurlijk aan hoeveel ham je er door heen gooit). Maar wat ik dus zag tot mijn verbazing was dat spliterwten een bizar lage GI hadden.

    de tabel waar ik deze info uit had gehaald: http://members.home.nl/hairbear/mm/gi.htm

    Nu was de vraag kan je dan niet beter erwtensoep eten dan s'ochtends havermout ?

  • #2
    hahah erwtensoep in de ochtend.
    vind het wel mooi.
    zit er niet veel calcium in?

    verder wel mooie voedingswaarde idd.
    antwoord geven op je vraag kan ik niet

    Comment


    • #3
      kan best, maar k zou het niet af kunnen krijgen het 's morgens

      Comment


      • #4
        600 kcal aan erwtensoep (uit blik) = 3.2g natrium = 8g zout.
        en dat alleen al bij je ontbijt.

        Ik eet het wel af en toe omdat het lekker is. maar structureel zoveel zou innemen lijkt me niet goed.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • #5
          Ja inderdaad dynobet, dat is wat ik ook al dacht

          Comment


          • #6
            Het is niet voor niks super aanvulling op een bulk dieet

            Comment


            • #7
              Originally posted by dynobet View Post
              600 kcal aan erwtensoep (uit blik) = 3.2g natrium = 8g zout.
              en dat alleen al bij je ontbijt.

              Ik eet het wel af en toe omdat het lekker is. maar structureel zoveel zou innemen lijkt me niet goed.
              als je het zelf maakt zit er toch niet zo veel zout in ?, daarnaast dacht ik meer iedere maand 10 liter maken en dat in de vriezer knallen en opwarmen

              Comment


              • #8
                Originally posted by dynobet View Post
                600 kcal aan erwtensoep (uit blik) = 3.2g natrium = 8g zout.
                en dat alleen al bij je ontbijt.

                Ik eet het wel af en toe omdat het lekker is. maar structureel zoveel zou innemen lijkt me niet goed.
                Te weinig zout innemen gaat ook ten koste van je prestaties, toch?

                En wat is nu het grote probleem van teveel zout? Dat meer vocht gaat vasthouden? Dat is toch maar tijdelijk.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Patricia86 View Post
                  Te weinig zout innemen gaat ook ten koste van je prestaties, toch?

                  En wat is nu het grote probleem van teveel zout? Dat meer vocht gaat vasthouden? Dat is toch maar tijdelijk.

                  hoge bloeddruk.
                  ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                  Comment


                  • #10
                    Dan praat je wel over heel veel teveel zout.

                    Comment


                    • #11
                      Goed te eten, Sterkte ophaler is er in de winter altijd een fan van geweest. goede kwaliteits calorien

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Patricia86 View Post
                        Dan praat je wel over heel veel teveel zout.
                        het minimum wat we nodig hebben aan zout per dag, zodat onze prestaties er niet door beinvloed worden, en ons lichaam optimaal werkt, is niet exact bekend. maar wordt door verschillende experts op 1-2g geschat.

                        voedingscentrum raad maximaal 6g zout aan maar geen minimum omdat ze van mening zijn dat we zowieso wel genoeg zout binnenkrijgen. de gemiddelde dagelijkse inname van zout in nederland is rond de 10g.

                        mij lijktt het niet gezond om een 8g per dag bovenop de 8-10 die je zowieso waarschijnlijk al tot je neemt, te nemen.
                        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                        Comment


                        • #13
                          maar zit er ook zoveel zout in als je het vers zelf maakt ?

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Patricia86 View Post
                            Te weinig zout innemen gaat ook ten koste van je prestaties, toch?

                            En wat is nu het grote probleem van teveel zout? Dat meer vocht gaat vasthouden? Dat is toch maar tijdelijk.
                            Naast een hoge bloeddruk schijnt het ook het risico op maagkanker te verhogen en als je teveel zout eet, dan plas je het teveel aan natrium samen met het mineraal calcium uit.Calcium is nodig voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit (volgens het voedingscentrum). Aangezien de meeste mensen hier genoeg zuivelprodukten eet zal dat niet zo'n probleem zijn.

                            Overigens is kalium dan weer een tegenhanger van natrium, dat verlaagt namelijk de bloeddruk. Kalium zit in veel groente, fruit en aardappelen. Goede bronnen zijn bananen, amandelen en spinazie.

                            Beetje off-topic geworden, maar goed... neem gerust je erwtensoep met een banaantje en een glas melk

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by dynobet View Post
                              het minimum wat we nodig hebben aan zout per dag, zodat onze prestaties er niet door beinvloed worden, en ons lichaam optimaal werkt, is niet exact bekend. maar wordt door verschillende experts op 1-2g geschat.

                              voedingscentrum raad maximaal 6g zout aan maar geen minimum omdat ze van mening zijn dat we zowieso wel genoeg zout binnenkrijgen. de gemiddelde dagelijkse inname van zout in nederland is rond de 10g.

                              mij lijktt het niet gezond om een 8g per dag bovenop de 8-10 die je zowieso waarschijnlijk al tot je neemt, te nemen.
                              Onder 'we' valt de gemiddelde mens. Er zijn hier maar weinig mensen die eten zoals de gemiddelde mens (veel brood, vlees in een soep van jus, kant-en-klaar maaltijden, zakje chips).

                              En van iemand die altijd hele boekwerken aan overtuigingen heeft, komt een 'lijkt me' niet echt overtuigend over :P

                              Ik geloof ook best dat teveel zout niet goed is, maar er ligt hier (naar mijn mening) een taboe op zout.

                              De hoeveelheid zout verschilt ook per persoon. De 'ons' volgens het voedingscentrum is waarschijnlijk geen zware sporter.
                              Met sporten verlies je ook veel zout door het zweten, een liter zweet is al snel 3 of soms zelfs 4 gram zout.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X