Heren, (en enkele dames)
Ik ben nu zo'n 6 a 7 maanden aan het sporten, eerste 4 maanden echter niet heel hard/wetend wat ik deed. Vervolgens een tijdje wel wat harder maar achteraf nog niet echt juist. Ben mij de afgelopen twee en een halve maand meer gaan interreseren in het fitness en zit redelijk wat rond te neuzen op het internet over het een en ander. Qua training zit nu denk ik alles wel goed, sport drie à vier keer in de week met een drie dagen splitschema, de eventuele vierde keer bestaat voornamelijk uit cardio.
Ik ben een persoon die als die zich ergens in interreseert daar graag mee bezig is dus wil graag ook juist met het sporten bezig zijn. Enige wat daar nu nog niet goed zit is de voeding, een volledig voedingsschema met afgewogen grei gaat me te ver maar zou toch graag veel meer op de voeding willen letten.
Het excelbestandje dat ik gevonden heb in deze forums ben ik enigszins in gaan vullen maar zit toch met een aantal vragen waar ik d.m.v. dit topic hopelijk antwoord op vind. Wat ik nu ongeveer ingevuld heb in tabblad 'voedingsschema':
Leeftijd 17
Lengte (cm) 184
Totale lichaamsgewicht (kg) 76,5
Vetpercentage 15,0%
VVM 65,0
Activiteitsfactor 1,55
Naarmate ik de voeding in ging vullen kwam mijn eerste probleem, probleem wil ik het eigenlijk niet noemen maar toch. Het avondeten zal elke dag toch echt zijn wat de pot schaft. Ene dag is dit gekookte piepers met worst en groente, andere dag nassi met ei/pindasaus etc etc. Hoe zou ik hier rekening mee kunnen houden? Is er een soort van gemiddelde aan voedingswaarde in een portie avondeten of gewoon hier de gok nemen hoeveel ik hier gemiddeld altijd zo'n beetje naar binnen werk?
Die vraag over het avondeten is eigenlijk het eerste wat ik weten wil, misschien als ik dit in orde heb dat ik er voor de rest wel uit kom
Hopelijk kan iemand die een beetje ervaren is op dit gebied me een stapje in de goede richting geven
Ik ben nu zo'n 6 a 7 maanden aan het sporten, eerste 4 maanden echter niet heel hard/wetend wat ik deed. Vervolgens een tijdje wel wat harder maar achteraf nog niet echt juist. Ben mij de afgelopen twee en een halve maand meer gaan interreseren in het fitness en zit redelijk wat rond te neuzen op het internet over het een en ander. Qua training zit nu denk ik alles wel goed, sport drie à vier keer in de week met een drie dagen splitschema, de eventuele vierde keer bestaat voornamelijk uit cardio.
Ik ben een persoon die als die zich ergens in interreseert daar graag mee bezig is dus wil graag ook juist met het sporten bezig zijn. Enige wat daar nu nog niet goed zit is de voeding, een volledig voedingsschema met afgewogen grei gaat me te ver maar zou toch graag veel meer op de voeding willen letten.
Het excelbestandje dat ik gevonden heb in deze forums ben ik enigszins in gaan vullen maar zit toch met een aantal vragen waar ik d.m.v. dit topic hopelijk antwoord op vind. Wat ik nu ongeveer ingevuld heb in tabblad 'voedingsschema':
Leeftijd 17
Lengte (cm) 184
Totale lichaamsgewicht (kg) 76,5
Vetpercentage 15,0%
VVM 65,0
Activiteitsfactor 1,55
Naarmate ik de voeding in ging vullen kwam mijn eerste probleem, probleem wil ik het eigenlijk niet noemen maar toch. Het avondeten zal elke dag toch echt zijn wat de pot schaft. Ene dag is dit gekookte piepers met worst en groente, andere dag nassi met ei/pindasaus etc etc. Hoe zou ik hier rekening mee kunnen houden? Is er een soort van gemiddelde aan voedingswaarde in een portie avondeten of gewoon hier de gok nemen hoeveel ik hier gemiddeld altijd zo'n beetje naar binnen werk?
Die vraag over het avondeten is eigenlijk het eerste wat ik weten wil, misschien als ik dit in orde heb dat ik er voor de rest wel uit kom
Hopelijk kan iemand die een beetje ervaren is op dit gebied me een stapje in de goede richting geven
Comment