vetten na training

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • vetten na training

    ik weet dat je vetten na de training moet vermijden.

    maar tot hoelang na de training moet dit?

    is 2 uur genoeg? of is langer aan te raden?
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

  • #2
    Het is niet dat je het MOET vermijden, maar je hebt het niet nodig. Tijdens de training komen er veel vetten vrij in de vorm van vetzuren zitten die in je bloedbaan....en je maakt dan o.a. ook extra testosteron aan. Voor testosteron heb je vetten/cholesterol nodig dus vandaar dat dat sowieso al in je systeem zit.
    Het zou wel erg stom zijn om juist dan extra vet te nemen...zodat de vetzuren in je systeem weer opnieuw worden opgeslagen als vet ipv benut en verbrand.
    Aanvullen doe je liefst overdag richting je training. Als er een beetje vet in je maaltijd een uur na de training zit....is geen groot probleem. Maar je hoeft dus niet iets te nemen voor vetten. Train je vroeg op de dag dan kan je vanaf die post workoutmaaltijd gewoon normaal in je vetten gaan zitten.
    1e Masters Superbody YBF 2011!
    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

    Comment


    • #3
      Tenzij je training midden op de dag plaatsvind, right?
      Overweeg om een tijdje 's ochtends te trainen dan heb ik de rest vd dag ook energie nodig in vorm van vet en carbs.
      Maar nu is het zo dat ik na training alleen proteine en groente eet.
      Ssssmoking

      Comment


      • #4
        Als je vroeger op de dag traint dan kan je gewoon post workout een normale maaltijd nemen Marv, geen probleem. Je mag dan gewoon je rijst met vis of kip en groente eten.
        1e Masters Superbody YBF 2011!
        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

        Comment


        • #5
          een half uur of een uur na je shakie!
          Never send a boy to do a mans job!

          Comment


          • #6
            Originally posted by beat-boxer View Post
            een half uur of een uur na je shakie!
            fout antwoord

            Comment


            • #7
              Na mijn training volgt altijd een grote 'wat de pot schaft' maaltijd.

              En aangezien er hier met aardig wat olie gekookt wordt zit daar volgens mij best een hoop vet tussen.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Viranelly View Post
                Na mijn training volgt altijd een grote 'wat de pot schaft' maaltijd.

                En aangezien er hier met aardig wat olie gekookt wordt zit daar volgens mij best een hoop vet tussen.
                verschilt per olie, maisolie zou geen ramp zijn. olijfolie is het meest vettig volgens mij. ik gebruik zelf dus maisolie.
                In Other Wordz: To Drop Bottom Without Bottoming Out!!

                Comment


                • #9
                  Misschien een handigheidje voor hier

                  Almond oil: Good for eyes, skin and should be used in salads.
                  Sesame oil: Good for blood pressure, joint pains and cold constitutions.
                  Peanut oil/paste: Good for growing teenagers, rich in monounsaturated fat.
                  Soya bean oil: Good for heart and cholesterol patients.
                  Mustard oil: Good for high cholesterol patients.
                  Rice bran oil: Good for overweight people and people facing acidity problems.
                  Olive oil: Great for salads and to sauté veggies, good for overweight people.
                  Safflower oil: Can be used in baking, frying (avoid if avoidable), rich in poly unsaturated fats, good as one of the 3 oils that should be used at home.
                  Corn oil: It is a Poly-unsaturated oil, good as one of the 3 oils that should be used at home.
                  Flaxseed oil: Good for arthritis.
                  Rapeseed oil (canola): Polyunsaturated oil, made from a non-toxic rapeseed oil (otherwise rapeseed is toxic). Unfortunately, it is not available in India.
                  In Other Wordz: To Drop Bottom Without Bottoming Out!!

                  Comment


                  • #10
                    er wordt met een hoop olie gekookt? Frituurpan ofzo?

                    Dat beetje olie of boter om je vlees te bakken zal wel los lopen lijkt me.
                    Ik weet niet wat ze verder bij jullie thuis allemaal doen met olie

                    Bij koken komt sowieso geen olie aan te pas. Maar dat bedoel je vast niet
                    Bakken/braden gewoon boter pakken of kokosolie. De meeste oliën kunnen niet goed tegen verhitting.
                    Fear is the mind killer

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by sf01 View Post
                      er wordt met een hoop olie gekookt? Frituurpan ofzo?

                      Dat beetje olie of boter om je vlees te bakken zal wel los lopen lijkt me.
                      Ik weet niet wat ze verder bij jullie thuis allemaal doen met olie

                      Bij koken komt sowieso geen olie aan te pas. Maar dat bedoel je vast niet
                      Bakken/braden gewoon boter pakken of kokosolie. De meeste oliën kunnen niet goed tegen verhitting.
                      Olie kan je ook gebruiken tijdens koken hoor

                      ik doe altijd een klein beetje olie in me pannetje met rijst,macaroni,spaghetti..

                      Zorgt ervoor dat het niet aanbakt en aan elkaar gaat plakken
                      In Other Wordz: To Drop Bottom Without Bottoming Out!!

                      Comment


                      • #12
                        tja maar dat is helemaal een miezer beetje... en is niet ter bereiden maar luiheid. Hoef je minder te roeren om te zorgen dat het niet allemaal aan elkaar gaat plakken.
                        Bij rijst zou dat niet nodig hoeven zijn trouwens.
                        Fear is the mind killer

                        Comment


                        • #13
                          nee joh heb niks met luiheid te maken man

                          heb het zo geleerd vroeger dus het zit er ingebakken, nja gekookt in dit geval

                          maar dat is inderdaad een klein kut beetje, te verwaarlozen.
                          maïsolie gebruik ik nu al een tijdje en vind het zelfs lekkerder dan olijfolie.. af en toe een eetlepeltje naar binnen werken ipv nootjes
                          In Other Wordz: To Drop Bottom Without Bottoming Out!!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Falstyr View Post
                            fout antwoord
                            Hoezo? leg uit waarom.
                            Never send a boy to do a mans job!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by sf01 View Post
                              er wordt met een hoop olie gekookt? Frituurpan ofzo?
                              Nee joh, absoluut niet.

                              Mijn moeder gebruikt tijdens het bakken/braden/koken/wokken van vlees/groenten/aardappelen etc. gewoon een flinke scheut olie (zonnebloem/olijf).

                              Ik ga haar niet vertellen hoe het beter kan

                              want ze kookt perfect

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X