Ik woon nog thuis en mijn ouders zijn vegetarisch. Ik maak zelf (bijna) elke dag rijst met kip klaar, maar omdat ik dus de enige ben die dit eet, heb ik vaak teveel kip, dus dit vries ik dan in.
Mijn ouders vinden het niet erg dat ik dit doe, maar hebben geen verstand van vlees bereiden. Dus bij hun kan ik niet terecht met een paar simpele vragen.
- Hoelang kan je kip, als je de verpakking heb geopent, buiten de koeling bewaren? Ik heb vrijdag 2 stuks gekocht, 1 opgegeten en zaterdag hele dag gewerkt, dus op werk gegeten, en is het nu nog veilig om dat andere stuk op te eten over 2 uur? (heb het goed dichtgedaan, met een extra zakje eromheen) Houdbaarheidsdatum is dinsdag
- Ik vries kip in, haal het uit de koelkast, en na 2uur snij ik het dan, het is dan nog wel bevroren, is het slecht om deze kip dan al meteen te bakken? Dus terwijl die kip nog redelijk bevroren is, maar wel snijbaar.
- Hoeveel tijd is het beste om hem helemaal te laten ontdooien in de koelkast? Ik maak het vaak klaar om 18:00, is het dan beste om s'ochtends voor ik ga werken, dus rond 7/8 uur hem eruit te halen, of avond ervoor.
Mijn ouders vinden het niet erg dat ik dit doe, maar hebben geen verstand van vlees bereiden. Dus bij hun kan ik niet terecht met een paar simpele vragen.
- Hoelang kan je kip, als je de verpakking heb geopent, buiten de koeling bewaren? Ik heb vrijdag 2 stuks gekocht, 1 opgegeten en zaterdag hele dag gewerkt, dus op werk gegeten, en is het nu nog veilig om dat andere stuk op te eten over 2 uur? (heb het goed dichtgedaan, met een extra zakje eromheen) Houdbaarheidsdatum is dinsdag
- Ik vries kip in, haal het uit de koelkast, en na 2uur snij ik het dan, het is dan nog wel bevroren, is het slecht om deze kip dan al meteen te bakken? Dus terwijl die kip nog redelijk bevroren is, maar wel snijbaar.
- Hoeveel tijd is het beste om hem helemaal te laten ontdooien in de koelkast? Ik maak het vaak klaar om 18:00, is het dan beste om s'ochtends voor ik ga werken, dus rond 7/8 uur hem eruit te halen, of avond ervoor.
Comment