Kip invriezen, paar vragen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kip invriezen, paar vragen

    Ik woon nog thuis en mijn ouders zijn vegetarisch. Ik maak zelf (bijna) elke dag rijst met kip klaar, maar omdat ik dus de enige ben die dit eet, heb ik vaak teveel kip, dus dit vries ik dan in.

    Mijn ouders vinden het niet erg dat ik dit doe, maar hebben geen verstand van vlees bereiden. Dus bij hun kan ik niet terecht met een paar simpele vragen.

    - Hoelang kan je kip, als je de verpakking heb geopent, buiten de koeling bewaren? Ik heb vrijdag 2 stuks gekocht, 1 opgegeten en zaterdag hele dag gewerkt, dus op werk gegeten, en is het nu nog veilig om dat andere stuk op te eten over 2 uur? (heb het goed dichtgedaan, met een extra zakje eromheen) Houdbaarheidsdatum is dinsdag

    - Ik vries kip in, haal het uit de koelkast, en na 2uur snij ik het dan, het is dan nog wel bevroren, is het slecht om deze kip dan al meteen te bakken? Dus terwijl die kip nog redelijk bevroren is, maar wel snijbaar.

    - Hoeveel tijd is het beste om hem helemaal te laten ontdooien in de koelkast? Ik maak het vaak klaar om 18:00, is het dan beste om s'ochtends voor ik ga werken, dus rond 7/8 uur hem eruit te halen, of avond ervoor.

  • #2
    je kan de begin post niet editten, ik bedoel bij mijn eerste vraag natuurlijk niet buiten de koelkast, maar buiten de vriezer, dus in de koelkast

    Comment


    • #3
      sorry voor de bump, maar ik zou graag antwoord willen omdat ik zo mijn pre workout meal wil gaan maken met die kip wat nog in de koelkast ligt, of dat ik een nieuwe verpakking moet openen

      Comment


      • #4
        Moet nog makkelijk kunnen, tenzij je een enorm zwakke maag hebt.
        Aangezien jouw ouders vegetariër zijn, weet ik niet of jij dat ook jarenlang bent geweest? Zo ja, kan het zijn dat je lichaam er anders mee omgaat

        Ik mik mijn kip meestal de avond ervoor uit de vriezer. Dan maak ik 1kg in 1x klaar, en als ik het op heb (meestal 3e dag) bereid ik het volgende weer. Is gewoon gemakzucht, maar bereide kip kan je wel langer bewaren dan ontdooide ongebakken kip.

        Soms bak ik de kip als het nog bevroren ben (ben ik het weer eens vergeten om er op tijd uit te kooien) maar dan wordt het wel sneller droge kip.

        Comment


        • #5
          Ik ben ook mijn hele leven vegetarisch geweest. Eet nu wel een maand kip ongeveer. Meestal koop ik 2 stuks tegelijk, maar laatst had ik kilo gekocht en ingevroren. Mijn moeder zei dat je de ingevroren kip het best zo snel mogelijk kon eten, dus even 2 uur uit de vriezer en dan half bevroren snijden. Maar gisteren op werk hoorde ik dat dat slecht was.

          Comment


          • #6
            volgens mij klopt dat niet hoor, gewoon lekker laten ontdooien.. als ik het nog half bevroren in de pan leg, heb ik soms dat de kip een beetje taai wordt. laat het liever rustig ontdooien in de koelkast, kan geen kwaad. halfbevroren snijd wel makkelijker :P
            Huidig: 92.5kg, 186cm 14% (schatting adv de spiegel)
            Doel eind 2015: 100kg
            http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/57190-niecks-log-naar-95-kg.html

            Comment


            • #7
              Ik geloof niet dat het slecht is, je kip is dan alleen minder lekker. Ik zie er trouwens ook geen voordeel in..

              Comment

              Sidebar top desktop

              Collapse

              Actieve discussies

              Collapse

              Working...
              X