Zoals de titel zegt vraag ik mij af hoe het hier mee zit.
citaat:
"Onder denatureren wordt in de biochemie het verlies van de ruimtelijke structuur van bepaalde stoffen verstaan, zoals een eiwit of een nucleïnezuur, waardoor eigenschappen en werking vaak sterk veranderen."
Denaturatie gebeurt boven de 42°C en is het veranderen van de vorm van de eiwitten waardoor de enzymes deze niet meer of minder gemakkelijk kunnen splitsen. Hierdoor zou in theorie de eiwitten minder gemakkelijk kunnen opgenomen worden.
Hiermee kom ik aan mijn vraag:
Hoe komt het dat na denaturatie van de eiwitten wij deze nog steeds kunnen opnemen. Zoals bij eieren een hardgekookt ei een betere eiwitwaarde heeft dan een rouw ei?
Graag jullie mening hier over
citaat:
"Onder denatureren wordt in de biochemie het verlies van de ruimtelijke structuur van bepaalde stoffen verstaan, zoals een eiwit of een nucleïnezuur, waardoor eigenschappen en werking vaak sterk veranderen."
Denaturatie gebeurt boven de 42°C en is het veranderen van de vorm van de eiwitten waardoor de enzymes deze niet meer of minder gemakkelijk kunnen splitsen. Hierdoor zou in theorie de eiwitten minder gemakkelijk kunnen opgenomen worden.
Hiermee kom ik aan mijn vraag:
Hoe komt het dat na denaturatie van de eiwitten wij deze nog steeds kunnen opnemen. Zoals bij eieren een hardgekookt ei een betere eiwitwaarde heeft dan een rouw ei?
Graag jullie mening hier over
Comment