Pastasaus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pastasaus

    Hallo,

    Ik was benieuwd of je gewoon de heinz pasta sauzen kunt gebruiken voor je pasta's die in een pot zitten of zijn er betere sauzen?

  • #2
    Zelf maken is natuurlijk beter. maar die van heinz zijn wel goed te doen. lekkerrr
    Never send a boy to do a mans job!

    Comment


    • #3
      Zelf maken.
      Dan kun je erin gooien wat je wilt en vermijden wat je juist niet wilt.
      In Heinz sauzen (en andere potten) zit vaak veel suiker o.a.
      "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

      Comment


      • #4
        iemand een lekker recept voor pastasaus?

        Comment


        • #5
          gerookte kip stukjes is zo'n 300gram per pakje bij de AH;
          verse Italiaanse kruiden zit in 1 pakje bij de AH of hoogvliet (basilicum,oregano,salie,rozemarijn)
          olijfolie.
          jouw pot heinz tomatensaus (liefst smaak basilicum)
          volkorenpasta zoals spaghetti.


          ondertussen je volkoren spaghetti koken +/- 13 min
          olie in de pan. even heet laten worden. dan de verse kruiden blaadjes in stukjes gesneden! (geef ook een lekkere geur )
          (blaadjes trek je zo los van het takje als je met je hand tegen de draad in de blaadjes los glijd.)
          +/- 1 minuut bakken.
          tomatensaus er in. daarna de gerookte kip. de kip warm/heet laten worden en het is al klaar.

          cheers
          Last edited by smokeyjoe; 06-01-2012, 17:59.

          Comment


          • #6
            mijn tonijn spaghetti is altijd heel eenvouding maar ik vind em zelf ernstig lekker.

            300 gram volkoren spaghetti
            2 teentjes knoflook
            2 uien
            3 blikken tonijn 150 gram
            1 bakje trostomaten
            lekker wat zwarte peper
            Italiaanse kruiden
            Verse basilicum
            en klein kneipje biologische heinz ketchup

            Simpel.. maar lekker..
            "The only thing worse than failing is not trying."

            Comment


            • #7
              Ik maak het ook altijd zelf. Maar ik gebruik het liefste gewoon rundergehakt. Met vis pastasaus maken vind ik niet zo lekker.
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • #8
                Je kan van die tomatenblokjes kopen uit blik/pak. Daar zit nog niet zo heel veel troep in, meestal is dat gewoon puur tomaten. Dat ram je in de pan, wat oregano/basilicum/italiaanse kruiden erin. Paprika, uitje, evt. knoflook. Dan heb je in principe een basissaus. Dan kan je er nog gehakt/kip/vis doorheen gooien.
                Truthfulness is the new religion.

                Comment


                • #9
                  tomaten fijnprakken is het beste

                  Comment


                  • #10
                    Ik wil dat 'tomaat fijnprakken is het beste' even aanvullen. Ongekookte, onbewerkte dus gewoon verse tomaten eten is prima. Lekker met verse basilicum.

                    Daarnaast is het zo dat tomatenpuree zijn eigen kwaliteiten heeft. Omdat het geconcentreerd is, zit er veel meer lycopeen in dan in verse tomaten. Eet het samen met wat olie om de lycopeen beter opneembaar te maken. Een blikje per dag met wat olie en je bent beter beschermd tegen zonnebrand, bijvoorbeeld. Ja die Italianen zijn zo gek nog niet....

                    In zo'n Heinz pakje zitten vele toevoegingen die je niet nodig hebt, die voor mij zelfs schadelijk zijn. Bovendien is het duur. Basis tomatensaus maak je zo: tomatenpuree aanlengen met water, kruiden erdoorheen mengen (oregano en knoflook minimaal) en wat olie gebruiken om de gewenste groenten en vlees/kip/vis in te bakken. In pakjes zit veel zout en suiker, dus als je die smaak gewoon bent, kun je dat ook toevoegen.

                    Mijn favoriete recept:
                    uitje aanbakken met knoflook, rozemarijn, tijm, veeeeeel oregano
                    champignons toevoegen en bakken
                    (mager) gehakt rullen
                    water erbij plus tomatenpuree en een klein scheutje balsamico

                    Zachtjes laten sudderen half uurtje.

                    Comment


                    • #11
                      Ik kwam laatst nog een tof pastarecept tegen op 24Kitchen. Ipv een tomatensaus maakte Rudolph van Veen een saus op basis van geroosterde paprika en chinese kool. Dat leek mij ook wel es de moeite waard om te proberen.

                      http://makkelijkemaaltijd.24kitchen....de-paprikasaus
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12
                        Paprika in de spaghettisaus is sowieso al erg fijn, maar paprikasaus is een goede om te proberen. Wat ook lekker is is pompoenpasta, staat een recept op AH.nl, gewoon de kaas weglaten en gehakt erbij.
                        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                        sigpic

                        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X