barbecueën recepten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • barbecueën recepten

    Ja mensen het mooie weer komt er weer aan en met het mooie weer ga ik vaak barbecueën.. wat gooien jullie zoal op de barbecue.. en waarom.. welke kruiden en welke sausen.. ben benieuwd wat jullie gaan eten.. is het meer gericht naar sport of maakt het jullie niet uit.. stukje vlees op de barbecue blijft het lekkerst vind ik..

    Vis recepten zijn ook welkom
    Pain is temporary...pride is forever...

  • #2
    Mooi weer ?
    OT
    Voor mij zal het vrijwel zeker kipfilet, kalkoen, biefstuk oid zijn. Qua sauzen gebruik ik sambal-chilisaus- "goede" satesaus en ketchup.

    Comment


    • #3
      Hier een recept voor spare ribs:

      Ingrediënten

      Spareribs Memphis style
      • 3 kg spareribs

      Dry rub
      • 1 el paprikapoeder
      • 0.5 el komijnzaad
      • 1 el uipoeder
      • 1 el knoflookpoeder
      • 1 tl chilipoeder
      • 1 el oregano
      • 1 el grof zeezout
      • 1 el bruine suiker

      Barbecuesaus
      • 50 ml tomatenketchup
      • 50 ml worcestershire saus
      • 5 el basterdsuiker
      • 2 el scherpe Franse mosterd
      • 1 tl knoflookpoeder
      • 1 tl gemalen komijn
      • 2 takjes tijm
      • 450 ml water

      Bereidingswijze: (dit is een recept voor in de oven, maar het kan net zo makkelijk op de barbeque!)
      Verwijder het membraan van de spareribs (het vlies aan de holle kant van de ribben). Stamp met de vijzel de specerijen en zout. Wrijf de spareribs in met het specerijenmengsel. Laat ze minimaal 3 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 ºC (hetelucht 170 ºC). Leg de ribben met de bolle kant naar boven op de bakplaat en giet circa 1 cm water op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en laat ze in circa 2,5 uur gaar worden. Bestrijk de spareribs met barbecuesaus en leg ze nog even op de barbecue of onder de grill, zodat ze een mooie glanzende laag krijgen.
      Barbecuesaus
      Laat alle ingrediënten circa 30 minuten zachtjes koken tot een glanzende saus. Verdun de saus eventueel met water. Verwijder de tijmtakjes
      Geniet, en drink met maten!

      Comment


      • #4
        Altijd lekker veel vlees met flink wat calve mayo... Geen fritesaus en geen witte broodjes, soms knoflook saus
        All time PRs: 195/135/232,5
        Meet PRs: 185/132,5/232,5

        Comment


        • #5
          Originally posted by de sterkste ophaler View Post
          Hier een recept voor spare ribs:

          Ingrediënten

          Spareribs Memphis style
          Nu, dat klinkt buitengewoon heerlijk. Ik heb er meteen zin in ... alleen jammer dat spareribs wat aan de vette kant zijn. Eerst een junk maaltijd (denk ik dan).
          was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X