Hoe noodzakelijk zijn vetten in de cut?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe noodzakelijk zijn vetten in de cut?

    Ik wil over een paar maanden gaan cutten en ik vroeg me af hoe erg het is als ik dan ook flink ga dalen in mijn vetten? Nu eet ik amandelpasta, avocado en amandelen om mijn vetten goed hoog te houden. In de cute wil ik de amandelpasta schrappen en ook minder amandelen gaan eten. Hiervoor in de plaats komen groenten, zoals wortels, komkommer, paprika. Kan dit 'kwaad'?

  • #2
    Ligt aan de rest van je macro's. Het is niet raadzaam te laag in vetten te gaan zitten, maar je zult als je gaat cutten toch aanpassingen in je voeding maken dus het hoeft geen probleem te zijn, als er maar genoeg goeie vetten over blijven
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #3
      Klinkt toch niet verkeerd, als je amandelen en avocado overhoudt? Ik weet niet op hoeveel je doelt, maar het is niet dat je compleet je vetten schrapt. Ik zou eigenlijk niet weten waarom je je vetten hoog moet houden in een normaal dieet. Áls het te weinig is merk je dat denk ik het snelste aan je stoelgang of je maandelijkse periode?

      Originally posted by pescatore View Post
      Ligt aan de rest van je macro's
      Vetten zijn macro's. Bij 79.29% eiwit transformeert er niet spontaan een gedeelte naar vetten.
      Passion is: pushing yourself when no one else is around

      Comment


      • #4
        Originally posted by Patriciaaa View Post
        Klinkt toch niet verkeerd, als je amandelen en avocado overhoudt? Ik weet niet op hoeveel je doelt, maar het is niet dat je compleet je vetten schrapt. Ik zou eigenlijk niet weten waarom je je vetten hoog moet houden in een normaal dieet. Áls het te weinig is merk je dat denk ik het snelste aan je stoelgang of je maandelijkse periode?


        Vetten zijn macro's. Bij 79.29% eiwit transformeert er niet spontaan een gedeelte naar vetten.
        Als 100% je voeding is hangt het daar dus wel van af cijfermatig. Je kan ook doorslaan in scherp willen zijn P.
        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

        Comment


        • #5
          ik houd mijn eiwitten en vetten altijd gelijk en schap kcal in de koolhydraten.
          maar er lijden meer wegen naar rome en denk dat je ook naar je totale inname moet kijken.


          hoe gram KEV neem je nu per dag?
          focus on progression at all times, so when you are able to, load the bar.

          Comment


          • #6
            Vetten zijn zeker nodig, het voedingscentrum (I googled it for you) gaat uit van 20% omdat, and I quote:

            "voldoende essentiële vetzuren binnen te krijgen, zoals linolzuur en alfalinoleenzuur. Het lichaam kan de meeste vetzuren zelf aanmaken. Deze hoeveelheid is ook voldoende om de vetoplosbare vitamines in de darm te kunnen opnemen".

            Maar ja, het voedingscentrum beweert ook dat 40% de bovengrens is om geen overgewicht te kweken en ik zit op 50-60%, dat komt omdat ik heel weinig koolhydraten eet. Toch heb ik geen overgewicht. Sterker nog, ik vind dat vet heerlijk verzadigend voelt na het eten.

            Comment


            • #7
              Linolzuur zit meer in bijvoorbeeld lijnzaad, dan een tartaartje. Veel van het voedingscentrum is uit de '80....
              Originally posted by pescatore View Post
              Als 100% je voeding is hangt het daar dus wel van af cijfermatig. Je kan ook doorslaan in scherp willen zijn P.
              Je weet dat macro's staat voor koolhydraten vetten en eiwitten? Een X percentage verandert toch niet door de overige percentages. 5% blijft 5%, of de verdeling nu 80% + 15% is, of 45% + 50% is. 5% van 1500kcal is een ander aantal grammen dan 5% op 4000kcal, maar macronutriënen zijn geen kcal, ze hebben kcal.

              Ohw ohw ohw, gaat weer echt nergens over he? :P
              Passion is: pushing yourself when no one else is around

              Comment


              • #8
                Originally posted by Patriciaaa View Post
                Linolzuur zit meer in bijvoorbeeld lijnzaad, dan een tartaartje. Veel van het voedingscentrum is uit de '80....
                Dat is het probleem met veel kennis over voeding, pas na jaren kan de wetenschap iets bewijzen en nog jaren later mag het verspreid worden als officiële kennis en dan nog met een veiligheidsmarge. Ik heb een oud surinaams kookboek dat heeft het over de schijf van vier, humor om dat eens terug te lezen. Zo lachen ze ons ook uit over 50 jaar.

                Veel kruiden (laten we het daar nog eens over hebben) zijn bijvoorbeeld bacterieremmend, geen wonder dat die in warme landen veel en graag worden gebruikt en wel lang voordat een laboratorium had uitgezocht wat een bacterie was. Wacht, ik dwaal ook af...

                Comment


                • #9
                  zolang je vetten minimaal 20% van je kcal zijn...en qua totaliteit niet minder dan 60gr is...dan is er niks mis mee. Lager zakken moet je gewoon niet doen. Dit is gewoon het minimale tenzij je wilt dat heel je immuunsysteem, hormoonhuishouding, metabolisme en meer naar de klote gaat.

                  Hoger dan 40% zitten heeft niets te maken met dikker worden. Het heeft gewoon geen toegevoegde waarde. Er zijn menig studies die ik in de loop der jaren voorbij heb zien komen op bodybuild websites welk zeggen dat 30-35% vet inname optimaal is voor massa/kracht ontwikkeling.

                  Werk natuurlijk anders als je een keto-dieet volgt en de hele dag vet eet op het weekend na.
                  Last edited by Falstyr; 13-12-2012, 13:41.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Pallas View Post
                    Dat is het probleem met veel kennis over voeding, pas na jaren kan de wetenschap iets bewijzen en nog jaren later mag het verspreid worden als officiële kennis en dan nog met een veiligheidsmarge. Ik heb een oud surinaams kookboek dat heeft het over de schijf van vier, humor om dat eens terug te lezen. Zo lachen ze ons ook uit over 50 jaar.

                    Veel kruiden (laten we het daar nog eens over hebben) zijn bijvoorbeeld bacterieremmend, geen wonder dat die in warme landen veel en graag worden gebruikt en wel lang voordat een laboratorium had uitgezocht wat een bacterie was. Wacht, ik dwaal ook af...
                    Oh ik ben er gelijk van overtuigt dat micronutriënten onderschat worden. Ik weet niet of de toegevoegde waarde van kruiden daar ook onder valt, maar valt toch aardig in hetzelfde rijtje?
                    Alleen maar leuk als je daar wat over wilt posten. Dacht dat oa DSO ook altijd wel happig is op die dingen, en dat hij waarschijnlijk wel leuke toevoegingen heeft
                    Passion is: pushing yourself when no one else is around

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Patriciaaa View Post
                      Oh ik ben er gelijk van overtuigt dat micronutriënten onderschat worden. Ik weet niet of de toegevoegde waarde van kruiden daar ook onder valt, maar valt toch aardig in hetzelfde rijtje?
                      Alleen maar leuk als je daar wat over wilt posten. Dacht dat oa DSO ook altijd wel happig is op die dingen, en dat hij waarschijnlijk wel leuke toevoegingen heeft
                      Ik categoriseer kruiden zeker onder de noemer 'micro' en ik dwaal wel vaker af van de macro's naar de micro's. Naar mijn idee neem je je macro's om de micro's binnen te krijgen, dat geldt dus zeker ook voor vet om maar weer even terug te dwalen.

                      Comment


                      • #12
                        Micronutrienten worden onderschat. Probleem is alleen dat we gewoon niet er achter kunnen komen wat nu goed is en wat slecht. Dan moet je Nutrigenomics toepassen en de nodige info ligt in onze DNA. En wie heeft toegang om zijn DNA even te laten testen? Wij stervelingen komen er alleen achter door een maandlang iets te proberen. Resultaat te noteren en aanpassingen door te voeren waar nodig. Vandaar dat het jaren, decennia, duurt eer wij een individueel en optimaal voedingspatroon hebben.

                        Kruiden als micro...hmm...
                        Ik beschouw het niet als zodanig, want het verbruikt geen kcal.
                        In mijn ogen zijn het gewoon toevoegingen met bepaalde werkingen zoals anti-oxidanten. Of Flavonoiden welk er voor zorgen dat je lichaam optimaler gebruik maakt van iedere gram proteine die je naar binnen werkt.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Patriciaaa View Post
                          Linolzuur zit meer in bijvoorbeeld lijnzaad, dan een tartaartje. Veel van het voedingscentrum is uit de '80....

                          Je weet dat macro's staat voor koolhydraten vetten en eiwitten? Een X percentage verandert toch niet door de overige percentages. 5% blijft 5%, of de verdeling nu 80% + 15% is, of 45% + 50% is. 5% van 1500kcal is een ander aantal grammen dan 5% op 4000kcal, maar macronutriënen zijn geen kcal, ze hebben kcal.

                          Ohw ohw ohw, gaat weer echt nergens over he? :P
                          Wat ik bedoel is, als je wat vetten voor groenten wilt inruilen hangt het er wel vanaf hoe hoog de carbs en eiwitten in je huidige patroon zijn of je niet teveel vetten inlevert. Of dat kan is dus afhankelijk van je huidige macro's.
                          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                          Comment


                          • #14
                            Veel kruiden zijn eiwitopname verhogend, daarnaast kun je dan weer evt kruiden nemen die nierreinigend zijn, kracht van kruiden word veel vergeten omdat het niet word gehyped in de supsindustrie, laat de supmerken daar eens mee komen ipv het standaard potje multi vits.
                            "You are what you eat..."
                            That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X