Eiwitten verhitten!?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eiwitten verhitten!?

    Hey allemaal,

    Ik had van een vriend van mij gehoord dat als je eiwitten verhit, de structuur en kwaliteit van de eiwitten drastisch achteruit gaat.

    Mijn vraag is of dit echt zo is. En of ik dan nog wel mijn melk kan verwarmen voor m'n brinta in de ochtend of beter niet?

    Alvast bedankt.
    "Obsession is a word the lazy use to describe the dedicated"

  • #2
    Eiwitten denatureren tijdens verhitting, de structuur van het eiwit veranderd de samenstelling niet. Een ei-eiwit "stolt" tijdens verhitting, dit is denaturatie van het eiwit. Het amminozuurspectrum is niet veranderd, wel kan de opname van het eiwit verandern (biologische waarde). Voor ei geldt dat deze verbeterd door denaturatie. Dan kan voor andere eiwitten weer anders zijn.

    Comment


    • #3
      Ik denk dat bij een te hoge temperatuur idd de structuur veranderd.
      Alleen ik zou niet weten bij hoeveel graden.

      Soms heb ik bij mijn brinta met warm water, dat als ik de whey erbij doe dat die beetje ''stolt'' dan is het water te warm.

      Daarom doe ik nu altijd warm water in de shake beker, dan de brinta, mixen en dan de whey en weer snel mixen.

      Comment


      • #4
        Je hoeft niet te denken No Limmit.
        Erik was je net voor, hahaha.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Knulletje View Post
          Je hoeft niet te denken No Limmit.
          Erik was je net voor, hahaha.
          Ik zag het haha

          Wel zou ik willen weten bij hoeveel graden whey bijv. Veranderd van structuur?

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X