Ketodieet, heb er een aantal vragen over. [Text wall of death alert]

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ketodieet, heb er een aantal vragen over. [Text wall of death alert]

    Hallo!

    Sinds een paar jaar doe ik aan krachttraining. Dit ging jaren goed totdat er de klad in kwam. Zeer druk leven, en nog 1001 andere smoesjes die er voor zorgde dat ik nu veels te zwaar ben. Ik heb besloten het weer grondig aan te gaan pakken.

    Dat horen we wel vaker natuurlijk, daarom besloot ik pas een topic hierover aan te maken na 8 weken bezig te zijn geweest. In deze weken heb ik mij keurig gehouden aan:
    • Een 45k/35e/10v dieet
    • Ben ik braaf 5 keer per week naar de sportschool gegaan waarvan 3 maal 50 min. krachttraining en 2 maal 30 min. cario
    • Doe ik iedere dag sowieso een flinke wandeling van 45 minuten/~3,8km
    • Fiets ik ook 5 dagen 40 minuten in plaats van de auto pakken.


    Resultaat is wat muscle gain en zo'n 5 kilo vet kwijt. Ik kan het niet precies zeggen aangezien de Tanita niet echt accuraat is in mijn beleving (ene week 4kg meer spieren, andere week 4kg minder). Mijn omtrek is in iedergeval 4,5cm kleiner dus laten we stellen dat ik de goede kant op ga.

    Nu hebben de verhalen over keto-dieeten mijn interesse gewekt. Op dit forum een aantal users die er gebruik van maken en op het internet zijn er tal van verhalen. In die acht weken heb ik me verdiept in het ketodieet en heb op basis wat ik kon vinden het een en ander samen gesteld. Wel heb ik ook nog een aantal vragen hierover.

    Ik wil het keto dieet serieus proberen maar ben me zeer bewust dat het een gevaarlijk dieet kan zijn wanneer je niet goed geinformeerd bent. De gevaren, samen met mn voedingsschema zijn eigenlijk de laatste drempel om te proberen. Hierbij dus wat informatie:


    Stats
    Leeftijd 29
    Lengte 180 cm
    Gewicht 107.9 kg
    Vet percentage ~31%
    Vet in kilo 33.5 kg
    Vetvrije massa 74.2 kg
    BMR 2060kcal
    De BMR heb is berekend via de Mifflin-St.Jeor-formule. Deze scheen de meeste betrouwbare formule te zijn maar het verschilt allemaal niet zo veel van elkaar.


    Activiteiten

    Type Duur Verbruik
    Krachttraining 40-50 mins 433 kcal
    Wandelen 45 mins 310 kcal
    Fietsen 40 mins 578 kcal
    Cardio (Gym) 30 mins 542 kcal
    Waarbij zoals gezegd, 3 van de 7 dagen in de week krachttraining bevatten. 2 van de 7 dagen cardio en de overige dagen alleen wandelen en/of fietsen.

    Activiteitenschema

    Dag Activiteit verbruik BMR+Verbruik
    Maandag 1321 3381
    Dinsdag 1430 3490
    Woensdag 1321 3381
    Donderdag 1430 3490
    Vrijdag 1321 3381
    Zaterdag 888 2948
    Zondag 310 2370
    Het enige verbruik welke niet meegeteld is, zijn de dagelijke bezigheden zoals werken/boodschappen doen etc.

    Voeding
    Om op een keto dieet over te stappen moet het dieet aangepast worden om in ketose te geraken. Waar ik denk ik een juiste keuze bij maak, is een dieet waarbij er 1,5 gram van het lichaamsgewicht aan eiwitten geconsumeerd wordt. Koolhydraten wil ik zo ver mogelijk beperken om snel in ketose te raken (en zo min mogelijk de "Keto-griep" te onder gaan).

    Dan kom ik uit op een verdeling van macronutritienten van 70% vet / 25% eiwitten / 5% koolhydraten

    Ik zit al een tijdje op een 2000kcal dieet te schommelen dit zou ik graag door willen trekken naar het ketodieet. Concreet komen we dan dus uit op:

    Macronutritient Energie / gewicht
    Vet (70%) 1400 kcal / 155.5 gr
    Eiwitten (25%) 500 kcal / 125 gr.
    Koolhydraten (5%) 100 kcal / 25 gr.
    Totaal (100%) 2000 kcal
    Hierover heb ik een aantal vragen:
    1. Met bovenstaande gegevens zit ik in mn huidige dieet op een tekort van zo'n 39-40% gemiddeld. Moet ik mij zorgen maken om een eventuele dip in de metabolisme? 2000kcal blijft een hoop immers.
    2. Moet de intensiteit van mijn krachttrainingen aangepast worden of kan ik op dezelfde voet door? Ik pak 2 spiergroepen per sessie (eerst compound dan isolated) en doe setjes van 4 met 10-10-8-8 reps waarbij de 8-8 reps iets zwaarder zijn.
    3. Ik wil graag een Targetted Ketogenic Diet volgen. Geen carb-bulk, maar iedere dag van de week in ketose zijn en ernaar eten. De uitzondering zit hem na een krachttraining workout. Ik las dat een PWO-shake goed kan zijn om spierverlies tegen te gaan.

      Ik zit te denken aan een PWO met bijv. 20 gram dextrose en 20 gram whey isolate (Pure Whey Isolate 97? Nederland | BULK POWDERS? <-- Is dit een goede? Ik ben absoluut niet thuis in supplementen en zag er prijs/kwaliteit acceptabel uit)

      Ik las dat ketose gehandhaafd kan blijven mits de hoeveelheid niet te groot is. Daar komt bij dat ik na mijn krachttraining nog 45 mins wandel en een stukje fiets. Enige carbs die overblijven zouden direct verbruikt worden?


    Voedingsschema
    Met de bovenstaande macronutritienten verdeling heb ik geprobeerd een zo gebalanceerd mogelijke voeding te maken waarbij ik geen supplementen nodig had. Dit is nog erg lastig gebleken maar ik denk dat ik redelijk in de buurt zit. Ik heb een weekschema gemaakt en toegevoegd aan dit topic. Hopelijk lijkt het op iets. Ik ga uit van 5 maaltijden per dag, meer flexibel kan ik het niet maken.

    Ik heb een gemiddelde genomen van het weekschema en de belangrijkste stats voor het volgende stuk is als volgt:


    Type Waarde
    Energie 1998 kcal
    Vet (totaal / verzadigd) 155.7 gr / 55.8 gr
    Eiwit 126.5 gr
    Koolhydraten 17 gr
    Zout 16.8 gr
    Natrium 6717 mG
    Kalium 3221 mG
    Calcium 1053 mG
    Magnesium 386 mG
    Ijzer 14 mG
    Selenium 130 uG
    Zink 15.7 mG

    Dan verder; Als ik het goed begrijp is er door de ketose verbranding meer vocht nodig om de verbranding goed op gang te krijgen. Bij een gebrek aan vocht stagneert de verbranding en vervangt het ingenomen water het lichaamsvet, waardoor je nog steeds niet afvalt. Heel veel water drinken dus.

    Doordat er veel water gedronken wordt, worden er in een snel tempo electrolyten/mineralen afgevoerd. Hier komt dus een gevaar in beeld waar ik vragen over heb:

    1. Is de hoeveelheid mineralen welke ik gemiddeld genomen nuttig, voldoende om mijn mineralen op peil te houden?
    2. Ik zie verschillende uiteenlopende aanbevolen dagelijkse hoeveelheden op bijv Voedingscentrum of op de amerikaanse FDA(?) site. Deze hoeveelheden gaan waarschijnlijk niet uit van een keto dieet. Ik kan nergens achterhalen welke hoeveelheden goed genoeg zijn. Is er een manier om dit zelf te berekenen?
    3. Ik heb spookverhalen gelezen van beginnende Keto'ers welke met hartkloppingen en trillende handen snachts wakker werden. Een glas water met een schep zout heeft ze gered zeggen ze. In welke situaties komt zoiets voor en moet ik hier ook rekening mee houden?
    4. Ik las ook een verhaal over Alcoholic Ketoacidose. Na onderzoek blijkt dat alcohol misschien wel dubbel zo hard aankomt dan bij een glucose-dieet. (Klopt dit?)

      Ik hou zelf wel van een paar glazen whisky in het weekend en vind dit een even goed alternatief ten opzichte van bier. Nu begrijp ik dat Alcoholische Ketoacidose samengevat een situatie is waarbij je lichaam het alcohol afbreekt maar niet de ketonen kan afbreken waardoor de pH waarde van het bloed daalt en uiteindelijk de dood kan optreden. Hoe serieus moet ik dit nemen?

      Ik las verder dat insuline een remedie hiertegen is en dit wordt op de eerste hulp toegedient wanneer deze situatie bekend is. Wanneer je (per ongeluk) te diep in het glasje kijkt; zou dextrose een life-saver kunnen zijn?


    Slot
    Helemaal tot het eind gekomen, geweldig!


    Ik hoop niet dat deze "Textwall of death" een antwoord afschrikt want ik weet anders ook niet bij wie ik terecht kan met deze zeer specifieke vragen.

    In iedergeval, bedankt voor de genomen tijd!!!

    Attached Files

  • #2
    Allereerst ben ik geen fan van Keto. Het is namelijk heel lastig echt keto te gaan en als je ergens toch een keertje koolhydraten eet kun je die hele cyclus weer opnieuw opstarten met al die ellende van futlozigheid (nee is geen echt woord maar geef toe het klinkt prima).

    Daarnaast, je denkt veel en veel te ingewikkeld. Dat is op zich beter dan te laconiek maar je maakt nu van een potlood een rubix cube.

    Je vetpercentage is vrij hoog, dan heb ik iig wat goed nieuws voor je: je kan heel makkelijk veel afvallen met een gebalanceerd dieet en fatsoenlijke training. Kijk daarbij vooral wat je fijn en lekker vindt want consistentie gaat altijd boven puntjes op de i.
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #3
      Ben het met Pescatore eens. Met een BF van 31% is Keto nergens voor nodig imo. Als je alleen al op je voeding let en zo door blijft trainen kom je al heel ver. Belangrijk is wel dat je alles bijhoudt en zo nodig je voeding aanpast.

      Comment


      • #4
        Originally posted by pescatore View Post
        Allereerst ben ik geen fan van Keto. Het is namelijk heel lastig echt keto te gaan en als je ergens toch een keertje koolhydraten eet kun je die hele cyclus weer opnieuw opstarten met al die ellende van futlozigheid (nee is geen echt woord maar geef toe het klinkt prima).

        Daarnaast, je denkt veel en veel te ingewikkeld. Dat is op zich beter dan te laconiek maar je maakt nu van een potlood een rubix cube.

        Je vetpercentage is vrij hoog, dan heb ik iig wat goed nieuws voor je: je kan heel makkelijk veel afvallen met een gebalanceerd dieet en fatsoenlijke training. Kijk daarbij vooral wat je fijn en lekker vindt want consistentie gaat altijd boven puntjes op de i.
        Bedankt voor je reactie

        1 ding waar ik zelf erg goed in ben is iets herhalen. Als ik weet, dit lijstje is wat ik mag eten, dan hou ik mij daar zeer goed aan. Voor wat ik heb gelezen, zou het futloos zijn/wazig in je hoofd, een paar dagen aan houden en is de allereerste keer het ergste.

        De hoofdzakelijke reden waarom Keto mij interesseert is omdat het verhaal erachter logisch klinkt. Als je lichaam in "vetverbranding" staat, zou het beter met de overtollige reserves om moeten gaan. Het zou een stabielere bloedsuikerspiegel geven en de gehate plateau's bij het lijnen zouden weg moeten zijn. Plateaus zijn op te lossen met zig-zag in kcal inname maar daar heb ik dan weer wel moeite mee om dit in te schatten. Liever dus 1 dieet, lang volhouden en resultaat boeken.

        Daar komt ook bij dat ik me afvraag of de mate waarin we als mensheid koolhydraten/suikers eten, wel gezond is en het niet natuurlijker is om op het dieet over te stappen zoals de mensheid het de afgelopen 295.000 jaar heeft gedaan. Maar da's persoonlijk. Hiermee zeg ik dus niet vaarwel tegen brood en andere zaken; maar ik ben wel erg nieuwsgierig wat een keto dieet met iemand doet.

        Ingewikkeld maken? Dat zou best kunnen; ik wil alleen eerst alles weten voordat ik een keuze maak. Door met hypes en rages mee te hobbelen is nog nooit iemand beter geworden

        Comment


        • #5
          Ingewikkeld maken? Dat zou best kunnen; ik wil alleen eerst alles weten voordat ik een keuze maak. Door met hypes en rages mee te hobbelen is nog nooit iemand beter geworden
          Dat ben je nu wel een beetje aan het doen stiekem . Keto heeft qua vetverlies niet echt significante voordelen namelijk.

          Daarnaast zoals ik al eerder zei, je hebt zoveel vrij vetzuren op jouw vetpercentage dat vetverlies je probleem niet gaat zijn. Maar je moet het uiteraard zelf weten. Het Paleo verhaal rammelt overigens ook aan alle kanten hoor, je kan prima gezond en gebalanceerd eten zonder je aan "regels" te houden en ik beloof je dat dit op de lange termijn ook beter werkt. Zoek iets da je vol kan houden, ook over 5 jaar. Zo ontstaan en herhalen situaties zich namelijk.

          Anyway, 2 artikeltjes die ik geschreven heb waar je wellicht wat aan hebt: Body Workshop - Vetverlies

          Succes
          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

          Comment


          • #6
            Hallo Darklord, Om antwoord te geven op je vragen: Vraag 1: Mineralen kan je in pilvorm extra erbij nemen;P, elke dag anders en gevarieerd eten is belangrijk. Vraag 2: Je bent geen Amerikaan. Vraag 3: zie in de tekts hieronder. Vraag 4: Je wilt afvallen en tegelijker tijd alcohol drinken, hmmmmm hier moet je jezelf afvragen of dit handig is. Alcohol past niet in een keto dieet, er zitten suikers in en je Lever wordt al extra belast door je dieet. Ik schroef het altijd helemaal uit mijn dieet. Ik heb wel wat positieve ervaring met Keto dieet. Niet echt heel diep wetenschappelijk onderzocht maar gewoon omdat ik het in het verleden gedaan heb, en nog af en toe doe als mijn vet percentage te hoog wordt (zoals nu, tijdens de zwangerschap van mijn vrouw 5kg mee gezwangert. Mijn zoon is nu 5 maanden oud dus tijd om weer naar mijn oude gewicht te gaan, of iets minder en geen spieren te verliezen onderweg) Het is naar mijn ervaring zo dat geen persoon dezelfde is. De ene persoon verliest makkelijk ver met een highcarb low fat dieet en bijna geen met een Low fat high carb dieet, dit natuurlijk visa verso. Zo werkt Low fat high carb bij mij niet. Ik heb het een aantal keren geprobeert maar zet dan al snel meer vet aan dan spieren. Wat iedereen ook voor tips geeft je zal zelf moeten uitproberen en uitvinden wat voor jou werkt en of dit dieet bij je past of niet. Mocht je dit dieet uit gaan proberen moet je er rekening mee houden dat je eerst veel vocht gaat verliezen, veel mensen denken als het gewicht op de weegschaal naar beneden gaat dit vet verlies is maar dat is meestal niet zo. In jou geval zou dit wel iets van 2-4 kg kunnen zijn (hangt af van hoeveel vocht je vasthoud op dit moment). Als je dan weer om zou schakelen naar een dieet met carbs `gain` je deze vocht Kilos weer terug. Dit heeft te maken met het feit dat carbs worden opgeslagen met vocht. Keto-strips: Handig om aan te schaffen als je dit dieet wil gaan uitproberen zijn van die Keto test strips. Deze kan je denk ik in Nederland kopen bij de Apotheek. Hiermee kun je Monitoren hoe veel mg/dL Ketonen er in je Urine zitten. Aan te raden is tussen de 10-50mg/dL. Zo kan je een beetje sturen met je Carb intake hoever je in Keto bent. Ik raad je aan om dit even lekker to googlen voordat je eraan begint. Voldoende info op het internet te vinden. Het in `Keto`komen duurt bij meestal 1 -1.5 week en hangt af van de intensiviteit van mijn workout. Mijn theorie is dat dit komt omdat er in de opgebouwde spiermassa nogal wat glucogeen is opgeslagen. Eerst als ik deze verbrand heb kom ik echt in keto. Over Ketogriep: Ik krijg meestal pijn in mijn bakkes als ik in keto kom, dus veel water drinken! En daarbij krijg ik ook een enorme trek in koolhydraten in het algemeen net voor het in keto komen of als ik er net inzit. Het vergt bij mij wel redelijk wat wilskracht hierdooheen te komen Maar als je eenmaal in Keto bent is de trek bij mij op een gegeven moment weg. Spierverlies: Ik heb de ervaring dat ik met dit dieet Spieren opbouw mits ik voldoende eet. . Mijn lichaam heeft duidelijk geen koolhydraten nodig om spieren op te bouwen. Tijdens het dieet verlies je natuurlijk een deel van het vocht dat in je Spieren is opgeslagen. Om je een idee te geven van mijn eetgewoontes tijdens dit dieet: - Vanmorgen: 4 hele eieren, 20 gram boter, met een scheutje volle melk met 4 plakjes spek, 1/2 eetlepel mayonaise een halve paprika en wat vezels. (gewoon gebakken ei krijgt ik niet Meer door mijn keel in de ochtend Geeft: +/- 730Kcal met 40ew 52vet 8gr kh. - Vanmiddag: 350 gram rundergehaktballen (met amandel schaafsel ipv paneermeel, met een hele stronk Broccoli. Geeft: +/- 1000Kcl 50ew 50vet 6kh -Vanavond direct na mijn training: 300 gram kalkoen borst met wat (50 gram) kaas en 3x witlof uit de oven. geeft: 450Kcal 78ew 24vet - Voor het slapen: Keto check 200-400 gram kwark of Skyr als ik in een diepe keto ( Meer als 50mg/dL) en als ik er minder inzit 150-200 gram kaas of vlees ofzo. Geeft nog eens 200-600 Kcal. Die 2000Kcal die jij berekent zouden voor mij te weining zijn om mijn verbranding hoog te houden.
            Last edited by Jowie1981; 24-11-2015, 11:18. Reason: Teks blok opsplitsen
            Cutting
            age:34 1.89m 106 kg BF:17-19%

            Comment


            • #7
              Sorry mijn browser laat het niet toe alles op te splitsen, komt waarschijnlijk omdat ikin Zwitserland zit en op mijn werk
              Cutting
              age:34 1.89m 106 kg BF:17-19%

              Comment


              • #8
                Originally posted by Jowie1981 View Post
                Sorry mijn browser laat het niet toe alles op te splitsen, komt waarschijnlijk omdat ikin Zwitserland zit en op mijn werk
                Zie dat ik je vergeten ben te bedanken voor je bericht!

                Ik ben sinds 4 januari begonnen en ben sindsdien zo'n 6,6 kilo kwijt en 4 centimeter in mijn buikomtrek. Ik schat in dat 2 kilo daarvan puur vocht is want in het begin ging het onwijs snel. Gemiddeld zou ik dan moeten uitkomen op 2 kilo in de week wat ik kwijt raak. Eerste dag was enorm wazig; alsof je in een roes zit. Naarmate de week vorderde ging het een stuk beter. Erg veel cardio bij gedaan en zit er nu heel goed in. Het afvallen gaat nu een heel stuk sneller dan mijn "normale" 45/35/20 K/E/V dieet. Ik zit wekelijks op een tekort van ongeveer 7.000-10.000 als ik het sporten erbij optel.

                Het is jammer dat ik dit niet veel eerder heb geprobeerd. Los van de resultaten voel ik me kalmer en ben ik in een goede stemming. Dit komt niet door het resultaat maar ik kon altijd slecht tegen het moment dat ik een lage bloedsuikerspiegel had; het moment dat je gaat snaaien zeg maar.

                De Keto-griep, op een wazige dag na, is eigenlijk redelijk goed uit te houden. Omdat Kalium best moeilijk is op peil te houden ging ik zoeken. Supplementen zijn verschrikkelijk duur (moet je 20 pillen van 100mG per dag slikken) maar wat blijkt; Lo-salt is een zoutervervanger waar bergen Kalium in zitten. Veel goedkoper en je drinkt het zo weg als je paar gram in je bouillion gooit.


                Trek in suiker heb ik niet gehad. Wel een aantal keer erge kramp maar dat was in de beginfase toen ik nog niet mijn kalium bron had gevonden. Ik heb compleet geen trek of zin in suiker en vind zelfs zoete light producten (Pepsi Max) niet meer te zuipen; kraanwater en koffie is prima. Heel vreemd.

                Ik had nog een vraagje over de ketostix. Ik zit normaliter tussen de 40 en 80 mg/dl. 40 als ik mij ingespannen heb door middel van cario en 80 als ik bureauwerk doe. Nu heb ik begrepen dat je minder uitscheidt op het moment dat je dus je ketonen daadwerkelijk gebruikt voor je inspanning. Maar de 10 en 50 waar jij het over hebt is wel een stuk lager dan waar ik op uitkom. Voor de beeldvorming, mijn stix hebben het een na hoogste kleurtje van de verpakking.

                Ik volg mijn keto schema bijna fundamentalistisch en zit qua carbs op max 10-13gram per dag. Zou het daar aan kunnen liggen?
                Last edited by darklord; 21-01-2016, 23:33.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                Antalya Escort
                sikis
                gaziantep escort
                gaziantep escort
                İstanbul Escort
                istanbul escort bayan
                sisli escort beylikduzu escort bayan
                antalya escort atakoy escort
                umraniye escort bayan
                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                Working...
                X