Hey,
In mijn zoektocht naar spieren ben ik erachter gekomen dat het mensenlichaam (dat van mij in ieder geval) niet zo denderend blijkt te reageren op brood en zuivel. Als je google openslaat met "brood/zuivel ongezond" slaat de paniek al gauw toe als je leest wat daar de redenen voor zijn. Ik heb door te elimineren gekeken wat het met mijn lichaam doet:
Spiermassa kweken is nu mijn doel, en ik wil dat het liefst met behoud van energie en zonder opgeblazen gevoel doen.
Toen ik bijvoorbeeld een weekje Quinoa met Bonen/Groenten at ipv Brood had ik geen dip, maargoed wie heeft geld voor Quinoa. Die 250ml Melk in mijn pap en 250ml in mijn postworkout shake heb ik nu in de ochtend gewoon vervangen met water. Vul dat aan met Noten en Zaden om de eiwitten uit melk te compenseren.
Voor brood en kwark heb ik dus nog geen goede vervangers gevonden...
Macros-4Brood.png
Macros-KwarkNotenHoning.png
Ik woon zelf nog thuis en eet in de avond wat de pot schaft, dus apart nog een potje rijst/kip/groenten staan koken zit er helaas niet altijd in... Gaat tegen ouderlijke principes in.
Daarom vroeg ik mij af of jullie mij kunnen helpen met het inventariseren van voedzame alternatieven met soortgelijke macros voor de broodlunch en kwark, waar wellicht niet al teveel kookkunsten voor nodig zijn.
Ben o.a. zelf op het volgende tegengekomen om brood mee te vervangen:
homemade bar.png
Verdeeld over 6 repen kom je dan per reep uit op 758kcal - 48c, 45f, 39p
Hier op het Recepten forum zag ik nog een prima variant op basis van zaden en pitten.
Het zou tof zijn om qua macros wat meer van dit soort vervangers op een rij te zetten.
Enige ding is dat ik ontbijt met Havermout en mijn postworkout shake drink met Havermout, dus los van Havermout zijn suggesties meer dan welkom. Bonuspunten als het recept makkelijk mee te nemen is naar school/werk
In mijn zoektocht naar spieren ben ik erachter gekomen dat het mensenlichaam (dat van mij in ieder geval) niet zo denderend blijkt te reageren op brood en zuivel. Als je google openslaat met "brood/zuivel ongezond" slaat de paniek al gauw toe als je leest wat daar de redenen voor zijn. Ik heb door te elimineren gekeken wat het met mijn lichaam doet:
- Na het eten van (4 volkoren sneetjes) Brood ervaar ik vaak een dip in energie, vooral na het sporten.
- (500ml) Melk zorgt soms voor een opgeblazen gevoel, vooral bij postworkout shake.
- (250g) Kwark voor slapen gaan verdraag ik gelukkig nog wel
Spiermassa kweken is nu mijn doel, en ik wil dat het liefst met behoud van energie en zonder opgeblazen gevoel doen.
Toen ik bijvoorbeeld een weekje Quinoa met Bonen/Groenten at ipv Brood had ik geen dip, maargoed wie heeft geld voor Quinoa. Die 250ml Melk in mijn pap en 250ml in mijn postworkout shake heb ik nu in de ochtend gewoon vervangen met water. Vul dat aan met Noten en Zaden om de eiwitten uit melk te compenseren.
Voor brood en kwark heb ik dus nog geen goede vervangers gevonden...
- 4 Volkoren Broodjes (605 kcal: 59c - 30f - 24p) als lunch
Macros-4Brood.png
- en Kwark (346Kcal: 26c - 15f - 29p) voor het slapen gaan
Macros-KwarkNotenHoning.png
Ik woon zelf nog thuis en eet in de avond wat de pot schaft, dus apart nog een potje rijst/kip/groenten staan koken zit er helaas niet altijd in... Gaat tegen ouderlijke principes in.
Daarom vroeg ik mij af of jullie mij kunnen helpen met het inventariseren van voedzame alternatieven met soortgelijke macros voor de broodlunch en kwark, waar wellicht niet al teveel kookkunsten voor nodig zijn.
Ben o.a. zelf op het volgende tegengekomen om brood mee te vervangen:
homemade bar.png
Verdeeld over 6 repen kom je dan per reep uit op 758kcal - 48c, 45f, 39p
Hier op het Recepten forum zag ik nog een prima variant op basis van zaden en pitten.
Het zou tof zijn om qua macros wat meer van dit soort vervangers op een rij te zetten.
Enige ding is dat ik ontbijt met Havermout en mijn postworkout shake drink met Havermout, dus los van Havermout zijn suggesties meer dan welkom. Bonuspunten als het recept makkelijk mee te nemen is naar school/werk
Comment