Dr. Johanna Budwig studeerde chemie. Omdat meervoudig onverzadigde vetzuren de eigenschap hebben gemakkelijk zuurstof op te nemen kunnen ze de celademhaling stimuleren. Ook werkt de verbranding van vetten stimulerend op de verschillende lichaamsfuncties. Ook de juiste verhouding van olie en eiwit is van belang. Zij ontwikkelde het zgn. Budwigpapje dat men bijvoorbeeld dagelijks als ontbijt kan gebruiken.
De pap wordt als volgt samengesteld:
125 gram magere kwark
1 dessertlepel lijnzaad
1 dessertlepel ongeraffineerde lijnolie
Naar smaak toevoegen:
honing
citroensap en/of sap van ander fruit.
Echter steeds vers fruit.
Toelichting:
De kwark moet een neutrale kwark zijn, dus geen aardbeienkwark of iets dergelijks.
Geen smaakjes, die brengt u zelf aan.
Het lijnzaad dient u geleidelijk op te voeren tot 2 dessertlepels.
Indien de hele korrel te bezwaarlijk is, mag het gemalen worden, echter niet meer malen dan noodzakelijk is voor de benodigde pap.
De lijnolie moet koudgeperst en ongeraffineerd zijn. In die toestand is ze nl. het best.
Deze pap is bijzonder eiwitrijk.
Het vervangt vis, vlees, eieren, etc.
De pap wordt als volgt samengesteld:
125 gram magere kwark
1 dessertlepel lijnzaad
1 dessertlepel ongeraffineerde lijnolie
Naar smaak toevoegen:
honing
citroensap en/of sap van ander fruit.
Echter steeds vers fruit.
Toelichting:
De kwark moet een neutrale kwark zijn, dus geen aardbeienkwark of iets dergelijks.
Geen smaakjes, die brengt u zelf aan.
Het lijnzaad dient u geleidelijk op te voeren tot 2 dessertlepels.
Indien de hele korrel te bezwaarlijk is, mag het gemalen worden, echter niet meer malen dan noodzakelijk is voor de benodigde pap.
De lijnolie moet koudgeperst en ongeraffineerd zijn. In die toestand is ze nl. het best.
Deze pap is bijzonder eiwitrijk.
Het vervangt vis, vlees, eieren, etc.
Comment