Vegetariër en vette vis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vegetariër en vette vis

    Ik ben zo'n 6 weken geleden vrij abrupt vegetariër geworden. Ik ben principieel tegen de bio-industrie en vind het voor mezelf niet te verantwoorden dat ik een industrie spek die op een dergelijke manier met dieren omgaat. Ik weet het geen vlees eten is slechts 1 onderdeel, maar wel een grote en een mens moet toch wat doen

    Ik heb er echter nooit goed bij stilgestaan wat dit voedingstechnisch met me zou doen. Ik heb gewoon altijd veel gegeten en ook aardig wat vlees, waardoor ik netjes elke dag wel aan mijn eiwitten kwam (kom nog steeds, alleen zonder vlees).

    Kom ik nu bepaalde stoffen tekort en kan ik dit bijvoorbeeld opvangen met 2-3 in de week een blikje sardientjes van John West? En weet iemand hier toevallig hoe 'vriendelijk' de vis van John West nou echt gevangen is? Ik weet het, een echte vegetariër eet ook geen vis, echter met vis heb ik minder moeite omdat die nog altijd een normaal leven hebben geleid tot aan de consumptie.

  • #2
    Gewoon vrrrrrreeeeten die vlees en sardines

    Comment


    • #3
      Je hebt ook vegetatische vleesvervangers. Daaraan zit ook vit. b12 en ijzer toegevoegd. Stoffen die voornamelijk in vlees zitten.

      Om in iedergeval voldoende micronutrienten binnen te krijgen zou ik dagelijks een multivitamine/mineralen supplement nemen, als je dat al niet doet.

      De vetzuren (EPA/DHA) die vis zo gezond maken kun je ook uit een visoliecapsule halen.

      Heb je er ook al eens over nagedacht om biologisch (eko) vlees te eten? Die dieren hebben een diervriendelijk leven gehad zonder antibiotica en vetgemest te worden. Vlees is wel een stuk duurder, maar kwaliteit smaak is ook beter vind ik. Je kan ook af en toe iets van vlees/vis eten.
      Shitty food will make you look like shit.

      http://www.pro-active-medicine.nl

      Comment


      • #4
        alles is tegenwoordig vervangbaar

        zoiezo vlees!!.. in alle soorten en maten.

        en de sadrdienes of tonijn of zalm worden niet gekweekt..die worden vergaard van zeevangst


        (alleen bij vis als forel is er een grote kans dat het gekweekt is)

        maar anders haal je je tonijn en sardienes van john west uit blik en de echte eiwt reike vis als makreel haal je lekker bij de visboer..doe ik ook altijd dusja :]

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X