Voedingswaarden op een rijtje
Vis en visproducten leveren verschillende waardevolle voedingsstoffen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor eiwit van hoge kwaliteit, voor een uitstekende soort vetten, voor vitaminen en mineralen. Jodium is bijvoorbeeld één van die mineralen die nodig is voor een goed werkende schildklier. Vis rijk aan jodium.
Onderstaand overzicht geeft weer hoeveel calorieën, eiwitten en vet de verschillende vissen bevatten. Daarbij is uitgegaan van porties van 100 gram en beste manier van klaarmaken. Reken bij het thuisbakken van vis 5 gram vet (40 kCal) per portie extra.
Afkortingen: k=koken, s=stoven, p=pocheren
Vissoort bereiding
vet in g
kCal
eiwit in g
100 g Kabeljauw
k/s/p
1
105
23
100 g Schelvis
k/s/p
1
100
22
100 g Wijting
k/s/p
1
101
22
100 g Koolvis
k/s/p
1
101
22
100 g Schol
k/s/p
2
98
19
100 g Tong
k/s/p
2
116
25
100 g Poon
k/s/p
7
171
26
100 g Zalm
k/s/p
± 14
200
25
100 g Forel
k/s/p
5
138
23
100 g Zeewolf
k/s/p
3
127
25
100 g Zeeduivel
k/s/p
3
140
24
100 g Makreel
k/s/p
17
248
24
100 g Haring
gezouten
10
168
19
100 g Paling
gerookt
22
269
18
100 g Mosselen
gekookt
4
87
10
100 g Garnalen
gepeld
2
90
18
100 g Lekkerbek
gebakken
13
211
22
100 g Zalm
in blik
8
150
20
100 g Zalm
gerookt
11
200
25
100 g Makreel
gestoomd
26
316
19
100 g Sardines
in blik
16
230
21
100 g Haring
in ’t zuur
16
208
16
100 g Tonijn
in blik
11
207
26
100 g Haring
gerookt
19
259
22
Grtzzzzzzz Ax
Vis en visproducten leveren verschillende waardevolle voedingsstoffen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor eiwit van hoge kwaliteit, voor een uitstekende soort vetten, voor vitaminen en mineralen. Jodium is bijvoorbeeld één van die mineralen die nodig is voor een goed werkende schildklier. Vis rijk aan jodium.
Onderstaand overzicht geeft weer hoeveel calorieën, eiwitten en vet de verschillende vissen bevatten. Daarbij is uitgegaan van porties van 100 gram en beste manier van klaarmaken. Reken bij het thuisbakken van vis 5 gram vet (40 kCal) per portie extra.
Afkortingen: k=koken, s=stoven, p=pocheren
Vissoort bereiding
vet in g
kCal
eiwit in g
100 g Kabeljauw
k/s/p
1
105
23
100 g Schelvis
k/s/p
1
100
22
100 g Wijting
k/s/p
1
101
22
100 g Koolvis
k/s/p
1
101
22
100 g Schol
k/s/p
2
98
19
100 g Tong
k/s/p
2
116
25
100 g Poon
k/s/p
7
171
26
100 g Zalm
k/s/p
± 14
200
25
100 g Forel
k/s/p
5
138
23
100 g Zeewolf
k/s/p
3
127
25
100 g Zeeduivel
k/s/p
3
140
24
100 g Makreel
k/s/p
17
248
24
100 g Haring
gezouten
10
168
19
100 g Paling
gerookt
22
269
18
100 g Mosselen
gekookt
4
87
10
100 g Garnalen
gepeld
2
90
18
100 g Lekkerbek
gebakken
13
211
22
100 g Zalm
in blik
8
150
20
100 g Zalm
gerookt
11
200
25
100 g Makreel
gestoomd
26
316
19
100 g Sardines
in blik
16
230
21
100 g Haring
in ’t zuur
16
208
16
100 g Tonijn
in blik
11
207
26
100 g Haring
gerookt
19
259
22
Grtzzzzzzz Ax
Comment