1 gesneden ajuin
75 gram spek (zonder zwoerd! en in blokjes snijden)
1 teentje look
1 blikje tomatenblokjes (250mg)
rozemarijn/laurier/tijm (ikzelf heb dit "droog" liggen in the kitchen, vers kan natuurlijk ook ;-))
flesje droge witte wijn
Kippenlapjes ( kippenborstlapjes zoals dat in den delhaize ook wel word genoemd )
Peper en zout
- begin met het spek, op een redelijk hoog vuur zodat je redelijk snel bruine randjes krijgt en er vrij veel spek"sap" in de pan komt te liggen
- zet het vuur lager om de gesneden ajuin en look toe te voegen en te fruiten.
- zet ondertussen een stoofpot op het vuur.
-Wanneer de spek, ui en look voldoende gefruit is (naar goeddunken, ik laat ze zelfs een beetje bruin worden) overkappen in de stoofpot.
- voeg bij deze basis een fikse scheut van de witte wijn toe (eveneens naar goeddunken, heb zelf ongeveer een vinger (1 à 1.5 cm) diep genomen) en laat de alcohol uitkoken.
Terzelfder tijd de kippenlapjes (ingevreven met peper-zout en wat rozemarijn) in de pan (van daarnet) bruin bakken.
- wanneer de alcohol is uitgekookt (ongeveer ) blikje tomaatblokjes toevoegen (plus water---> helft van het blikje tomaat) en half blokje kippenbouillon. tevens het oppervlak eenmaal bestrooien met wat rozemarijn (1/2 el) en doorroeren. Dit nogmaals doen met de tijm en doorroeren. Vervolgens twee laurierblaadjes erbij en deksel erop (laten pruttelen).
- wanneer ook de kip klaar is bij in de pot voegen (om warm te houden).
- de tagliatelli koken (het water zet ik meestal al op terwijl ik effe pauze heb tussen de andere stappen door).
Tesamen serveren.
Ondanks het feit dat er met witte wijn gewerkt werd zeer lekker met een glaasje rode wijn en een lookbroodje (of gewoon brood, dit om het aantal KH nog naar boven te werken).
Vooral de combinatie van de ajuin, look en spek (de fond dus) geeft een "gerookte, jagerachtige toets".
En, klaar op twintig minuutjes, buiten het stukje spek gezond ;-)
Heb er tevens een tabelletje met de voedingswaarden bij gestoken. (per 270 gr: 60 gram prot,16 g vet)
75 gram spek (zonder zwoerd! en in blokjes snijden)
1 teentje look
1 blikje tomatenblokjes (250mg)
rozemarijn/laurier/tijm (ikzelf heb dit "droog" liggen in the kitchen, vers kan natuurlijk ook ;-))
flesje droge witte wijn
Kippenlapjes ( kippenborstlapjes zoals dat in den delhaize ook wel word genoemd )
Peper en zout
- begin met het spek, op een redelijk hoog vuur zodat je redelijk snel bruine randjes krijgt en er vrij veel spek"sap" in de pan komt te liggen
- zet het vuur lager om de gesneden ajuin en look toe te voegen en te fruiten.
- zet ondertussen een stoofpot op het vuur.
-Wanneer de spek, ui en look voldoende gefruit is (naar goeddunken, ik laat ze zelfs een beetje bruin worden) overkappen in de stoofpot.
- voeg bij deze basis een fikse scheut van de witte wijn toe (eveneens naar goeddunken, heb zelf ongeveer een vinger (1 à 1.5 cm) diep genomen) en laat de alcohol uitkoken.
Terzelfder tijd de kippenlapjes (ingevreven met peper-zout en wat rozemarijn) in de pan (van daarnet) bruin bakken.
- wanneer de alcohol is uitgekookt (ongeveer ) blikje tomaatblokjes toevoegen (plus water---> helft van het blikje tomaat) en half blokje kippenbouillon. tevens het oppervlak eenmaal bestrooien met wat rozemarijn (1/2 el) en doorroeren. Dit nogmaals doen met de tijm en doorroeren. Vervolgens twee laurierblaadjes erbij en deksel erop (laten pruttelen).
- wanneer ook de kip klaar is bij in de pot voegen (om warm te houden).
- de tagliatelli koken (het water zet ik meestal al op terwijl ik effe pauze heb tussen de andere stappen door).
Tesamen serveren.
Ondanks het feit dat er met witte wijn gewerkt werd zeer lekker met een glaasje rode wijn en een lookbroodje (of gewoon brood, dit om het aantal KH nog naar boven te werken).
Vooral de combinatie van de ajuin, look en spek (de fond dus) geeft een "gerookte, jagerachtige toets".
En, klaar op twintig minuutjes, buiten het stukje spek gezond ;-)
Heb er tevens een tabelletje met de voedingswaarden bij gestoken. (per 270 gr: 60 gram prot,16 g vet)
Comment