Giet deze pittige saus over gestoomde groene bonen,gegrilde courgette of pasta,of smeer het op een kalkoenburger om wat favoriete bodybuildingsmaaltjes op the fleuren
1 halve grote zoete ui,fijn gesneden
3 teentjes knoflook,fijngemalen
Groot blik(750 gram) geplette tomaten of tomatenpuree
175 gram tomatenpasta
175 ml water
Anderhalve eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel suiker
2 theelepels rode pepervlokken
Halve theelepel zout voor de smaak
Anti aanbak kookspray met olijfolie(bijv. Pam)
Spuit een middelgrote sauspan in met de spuitbus.Zet een pan op het vuur.Voeg de ui en de knoflook toe;Smoor tot het donker wordt en er vocht uitkomt,Ongeveer 5 minuten.Voeg de geplette tomaten,tomatenpasta en water toe en roer tot je een gladde saus hebt.Roer de overige Ingredienten erdoorheen.Zet het vuur laag.Doe de deksel op de pan en laat het nog 20 minuten sudderen tot je het kunt serveren.Je kunt het 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.Goed voor 8 porties
Per portie: 51 calorieen, 3 gram Proteine,13 gram Koolhydraten,spoortje vet,3 gram Vezel
Eet ze
1 halve grote zoete ui,fijn gesneden
3 teentjes knoflook,fijngemalen
Groot blik(750 gram) geplette tomaten of tomatenpuree
175 gram tomatenpasta
175 ml water
Anderhalve eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel suiker
2 theelepels rode pepervlokken
Halve theelepel zout voor de smaak
Anti aanbak kookspray met olijfolie(bijv. Pam)
Spuit een middelgrote sauspan in met de spuitbus.Zet een pan op het vuur.Voeg de ui en de knoflook toe;Smoor tot het donker wordt en er vocht uitkomt,Ongeveer 5 minuten.Voeg de geplette tomaten,tomatenpasta en water toe en roer tot je een gladde saus hebt.Roer de overige Ingredienten erdoorheen.Zet het vuur laag.Doe de deksel op de pan en laat het nog 20 minuten sudderen tot je het kunt serveren.Je kunt het 5 dagen in de koelkast bewaren of invriezen.Goed voor 8 porties
Per portie: 51 calorieen, 3 gram Proteine,13 gram Koolhydraten,spoortje vet,3 gram Vezel
Eet ze
Comment