Beste allemaal,
Enige tijd geleden heb ik dit recept gevonden en sindsdien maak ik het zelf ook om de zoveel tijd klaar. Vrij eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk.
Benodigdheden:
Bereidingswijze:
Caloriewaarde van het stoofpotje (alleen het vlees) per 100g: +/- 300 Kcal (hangt er vanaf hoe mager of vettig je vlees is).
Eet smakelijk!
Enige tijd geleden heb ik dit recept gevonden en sindsdien maak ik het zelf ook om de zoveel tijd klaar. Vrij eenvoudig te bereiden en smaakt heerlijk.
Benodigdheden:
- 500 gram runderbraadlappen of hachee vlees
- ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3)
- 5 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 1 klontje boter
- bloem
- 1 blokje rundvleesbouillon
- 250 cl warm water
- 1 scheut azijn
- 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje
- bloem
- Zout
- peper
Bereidingswijze:
- Snijd het hachee vlees in stukken.
- Doe in een kom flink wat bloem en meng dat met zout en peper. Haal het vlees door de bloem heen, zodat het rondom bedekt is met een wit laagje.
- Verwijder de schil van de uien en snijd deze in ringen.
- Smelt het klontje boter in de pan en schroei het vlees rondom dicht en bruin.
- Doe de uien in de pan, samen met de kruidnagels en de laurier. Roer het geheel even door en bak de uien glazig.
- Los het bouillonblokje op in het warme water. Voeg de bouillon toe aan het stoofvlees, samen met de azijn en het donkere biertje. .
- Zodra het geheel kookt zet je het op het allerlaagste pitje en stoof je het in dik drie uur gaar. De uien zijn dan tot een papje gekookt en de bloem zorgt ervoor dat de hachee mooi gebonden is.
- Breng de hachee op smaak met zout en peper. Lekker met rijst, een kruimige aardappel of eventueel met brood.
Caloriewaarde van het stoofpotje (alleen het vlees) per 100g: +/- 300 Kcal (hangt er vanaf hoe mager of vettig je vlees is).
Eet smakelijk!

Comment