Een frisse zomerse groentenschotel, kun je ook makkelijk voor meerdere dagen maken. Hij wordt zelfs nog lekkerder na opwarmen. Hint: op de markt zijn deze groenten heel goedkoop. Overheerlijk met een stukje witvis uit de oven, gebraden kip of een gegrilde tonijnsteak.
Ingrediënten:
2 flinke rode uien
1 aubergine
1 rode en 1 groene paprika
3 rijpe zachte romatomaten, hoe rijper hoe beter. Koop je ze in de supermarkt, laat ze dan nog een paar dagen rijpen buiten de koelkast.
1 courgette
een paar eetlepels olijfolie
6 teentjes knoflook, gesnipperd
Verse of gedroogde Provençaalse kruiden, advies: veel kruiden
Grof gemalen zeezout en zwarte peper
Snijd de uien in grove stukken, verhit deze in de olie met de knoflook.
Snijd ondertussen de aubergine in plakken en maak hier blokjes van. Bak deze mee, en voeg eventueel nog wat olie toe. De aubergine moet goed gaar zijn, dan wordt deze donkerder en zacht. Snijd ondertussen de paprika's, dat mag in lekkere grove stukken. Voeg de paprika's toe. Snijd de tomaten en de courgette en voeg deze toe. Voeg nu de kruiden en naar smaak zout&peper toe en laat de schotel minimaal een kwartier stoven op een zacht vuurtje. Zo kan de smaak er lekker in trekken.
Ingrediënten:
2 flinke rode uien
1 aubergine
1 rode en 1 groene paprika
3 rijpe zachte romatomaten, hoe rijper hoe beter. Koop je ze in de supermarkt, laat ze dan nog een paar dagen rijpen buiten de koelkast.
1 courgette
een paar eetlepels olijfolie
6 teentjes knoflook, gesnipperd
Verse of gedroogde Provençaalse kruiden, advies: veel kruiden

Grof gemalen zeezout en zwarte peper
Snijd de uien in grove stukken, verhit deze in de olie met de knoflook.
Snijd ondertussen de aubergine in plakken en maak hier blokjes van. Bak deze mee, en voeg eventueel nog wat olie toe. De aubergine moet goed gaar zijn, dan wordt deze donkerder en zacht. Snijd ondertussen de paprika's, dat mag in lekkere grove stukken. Voeg de paprika's toe. Snijd de tomaten en de courgette en voeg deze toe. Voeg nu de kruiden en naar smaak zout&peper toe en laat de schotel minimaal een kwartier stoven op een zacht vuurtje. Zo kan de smaak er lekker in trekken.
Comment