Een variatie op "rijst met ei", want variatie houdt het leuk 
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
125 gram rijst
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Verdeel het groente-vleesmengsel egaal over de pan en zet de pan op het kleinste pitje met het vuur laag. Voeg de eieren toe zodat het overal de groenten bedekt. Laat het op een laag pitje staan totdat het ei volledig gestold is.
Kook ondertussen de rijst. Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei. Smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
125 gram rijst
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Verdeel het groente-vleesmengsel egaal over de pan en zet de pan op het kleinste pitje met het vuur laag. Voeg de eieren toe zodat het overal de groenten bedekt. Laat het op een laag pitje staan totdat het ei volledig gestold is.
Kook ondertussen de rijst. Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei. Smakelijk!
Comment