Kroatische gehaktrolletjes, lekker met tomatenrijst
Voor 45 stuks:
500 g mager rundergehakt
5 tenen knoflook (mag ook meer)
1 el bloem
1 tl scherp paprikapoeder
flink wat peper
eventueel naar smaak wat zout
Hak de knoflook zeer fijn in een keukenmachine of met een mes. meng het met de kruiden en de bloem door het gehakt. Maak er kleine rolletjes van, ongeveer 1,5 cm dik. Bak de rolletjes 6 minuten in een pan of onder de hete grill, bij grillen even omdraaien halverwege.
De tomatenrijst, voor 4 personen:
2 kopjes risottorijst
0,75 L water
1 gesnipperde ui
cayennepeper en paprikapoeder
4 zachte rijpe romatomaten
Veel peper
Eventueel wat zout
Leg de tomaten even kort in een pan met kokend water en pel het vel er af als dit begint te scheuren. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Bak in een andere pan de tomaten en de ui, laat dit 10 minuten op een zacht vuurtje staan en roer. Voeg de rijst toe en het water, en laat het op zacht vuur nog minimaal 20 minuten staan totdat de rijst het vocht geabsorbeerd heeft.
Lekker met de cevapcici en een groene salade. Smakelijk!
Voor 45 stuks:
500 g mager rundergehakt
5 tenen knoflook (mag ook meer)
1 el bloem
1 tl scherp paprikapoeder
flink wat peper
eventueel naar smaak wat zout
Hak de knoflook zeer fijn in een keukenmachine of met een mes. meng het met de kruiden en de bloem door het gehakt. Maak er kleine rolletjes van, ongeveer 1,5 cm dik. Bak de rolletjes 6 minuten in een pan of onder de hete grill, bij grillen even omdraaien halverwege.
De tomatenrijst, voor 4 personen:
2 kopjes risottorijst
0,75 L water
1 gesnipperde ui
cayennepeper en paprikapoeder
4 zachte rijpe romatomaten
Veel peper
Eventueel wat zout
Leg de tomaten even kort in een pan met kokend water en pel het vel er af als dit begint te scheuren. Snijd de ontvelde tomaten in kleine stukjes. Bak in een andere pan de tomaten en de ui, laat dit 10 minuten op een zacht vuurtje staan en roer. Voeg de rijst toe en het water, en laat het op zacht vuur nog minimaal 20 minuten staan totdat de rijst het vocht geabsorbeerd heeft.
Lekker met de cevapcici en een groene salade. Smakelijk!