Volkorenkoek met noten en rozijnen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Volkorenkoek met noten en rozijnen

    Een iets brosse koek met noten en rozijnen. Licht zoetig door de rozijnen en de honing maar met een sterke volkorensmaak.
    Bepaal zelf waar deze in je schema past: op een gewone dag of een junkdag. De suiker is vervangen door rozijnen en wat honing, de boter is vervangen door een scheutje olie.

    Ingrediënten voor een kleine koek (6 puntjes in een springvorm van 20 cm)

    120 g meel (teff-, boekweit- of havermeel of volkorenbloem)
    100 g rozijnen
    65 g havervlokken
    60 g grof gehakte notenmix naturel
    35 g olie (zonnebloem is denk ik het meest neutraal van smaak)
    20 g honing
    8 g bakpoeder
    2 g koek/speculaaskruiden
    1 geheel ei
    2 tot 4 eiwitten afhankelijk van de meelsoort

    Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier of gebruik een bakspray.

    Meng het bakpoeder en de koekkruiden goed door het meel. Voeg daarna de havervlokken, rozijnen en noten toe en meng goed. Schenk de olie en de honing er bij en tik een ei er in. Meng goed. Voeg nu naar behoefte de eiwitten toe. Zorg dat je een smeuïge massa krijgt. (De ene meelsoort heeft meer eiwitten nodig dan de andere, omdat ze niet allemaal even veel vocht opnemen. Teff heeft bijvoorbeeld weinig behoefte aan vocht.)

    Doe het deeg in de springvorm en druk het goed aan zodat het overal dezelfde dikte heeft. Plaats het geheel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Als je koek klaar is, laat hem dan nog even rusten voordat je hem aansnijdt. Smakelijk!
    Status: pakt het weer rustig aan op.

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X