Ingredienten:
500g magere biogarde kwark (ah)
250g volle yoghurt (almhof is erg lekker)
3 teentjes knoflook
1 komkommer
beetje peterselie
20 ml olijfolie (liefst een goede)
sap van halve limoen
halve rode peper
zout en peper
meng de kwark, yoghurt, olijfolie en het sap van de limoen tot het een gladde structuur heeft. zorg dat de komkommer super fijn gehakt is maar nog geen smurrie (ik gebruik keukenmachine). hak de halve rode peper en de peterselie heel erg fijn. Pers de knoflookteentjes. Voeg nu de komkommer de rode peper de peterselie en de knoflook toe aan de kwark/yoghurt en roer het geheel goed door. Laat het geheel enkele uren staan in de koelkast. breng als laatste de tzaziki op smaak met zout en peper. Ik vind dat de smaak beter wordt als je hem de dag van te voren maakt en een dag laat staan.
kcal totaal: 625, E55, K45, V25.
kcal per 100g: 51, E4.5, K3.75, V2
---------------------------------
Tzaziki kun je eten bij je kip of op brood (of kip en tzaziki op brood). Ook is tzaziki heerlijk op een gepofte aardappel of bij aardappel partjes uit de oven. Ook heerlijk om te gebruiken als dipsausje (met plakjes komkommer en stukjes wortel de tzaziki naar binnen werken).
500g magere biogarde kwark (ah)
250g volle yoghurt (almhof is erg lekker)
3 teentjes knoflook
1 komkommer
beetje peterselie
20 ml olijfolie (liefst een goede)
sap van halve limoen
halve rode peper
zout en peper
meng de kwark, yoghurt, olijfolie en het sap van de limoen tot het een gladde structuur heeft. zorg dat de komkommer super fijn gehakt is maar nog geen smurrie (ik gebruik keukenmachine). hak de halve rode peper en de peterselie heel erg fijn. Pers de knoflookteentjes. Voeg nu de komkommer de rode peper de peterselie en de knoflook toe aan de kwark/yoghurt en roer het geheel goed door. Laat het geheel enkele uren staan in de koelkast. breng als laatste de tzaziki op smaak met zout en peper. Ik vind dat de smaak beter wordt als je hem de dag van te voren maakt en een dag laat staan.
kcal totaal: 625, E55, K45, V25.
kcal per 100g: 51, E4.5, K3.75, V2
---------------------------------
Tzaziki kun je eten bij je kip of op brood (of kip en tzaziki op brood). Ook is tzaziki heerlijk op een gepofte aardappel of bij aardappel partjes uit de oven. Ook heerlijk om te gebruiken als dipsausje (met plakjes komkommer en stukjes wortel de tzaziki naar binnen werken).
Comment