Proteine bars ! nom nom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Proteine bars ! nom nom

    IMG_1158.jpg

    Proteine bars heerlijk en makelijk om mee te nemen.
    Ook neemt het niet zoveel tijd in beslag om te maken als je alles in huis hebt !



    Wat je nodig hebt:

    150 Gram havermout
    90 Gram choco whey
    25 Gram walnoten
    25 Gram cashew noten
    5 Gram cacoa poeder
    50 Gram pindakaas +/- 2 eetlepels
    2 Eetlepels honing
    100 ml melk

    Een weegschaal
    Afweeg kom
    Grote schaal
    Vierkante schaal die in de vriezer past.
    Bak papier/zilver folie O.I.D.
    Snijplank

    Nu heb ik niet alles van de natuur winkel dus niet de allerbeste ingrediënten.
    Maar je zou dit allen kunnen vervangen tot meer natuurlijke producten.
    Dan heb ik het vooral over de cacoa poeder, pindakaas en honing.
    Pindakaas is dan ook makkelijker te mengen omdat dit een wat vloeibaardere structuur heeft.

    Tip: Wat er ook lekker in kan zijn!
    Rozijnen
    Stukje fruit zoals cranberry’s etc.
    Chocolade chips (zo puur mogelijk).

    Zo kan je er nog veel meer dingen in doen die jij erin wilt hebben.

    Bereidingswijze:

    De volgende producten kun je alvast afwegen en in de schaal stoppen.
    150 Gram havermout
    90 Gram choco whey
    5 Gram cacoa poeder



    Weeg nu de cashew noten en de walnoten af.
    De cashew noten en de walnoten heb ik liever wat kleiner dus breek deze in kleine stukjes zodat je geen grote brokken in je bar hebt.
    Als je dit gedaan hebt kan je het in de grote schaal doen en hussel je het weer wat door elkaar.

    Doe nu 2 eetlepels(50gr) pindakaas in de afweeg kom.
    Nu kan de melk(100ml) en de honing(2el) erbij.
    Mix het zo goed mogelijk dit kan wat lastig gaan als je gewoon calve pindakaas hebt.

    Nu kan je alles in de grote schaal doen en mix het zo goed mogelijk dat alles een beetje plakerig wordt en het een groot geheel wordt.

    Pak nu de bak papier/zilverfolie en leg deze over de vierkante schaal heen.
    Nu kan je de proteïne bar mix de schaal doen en verdeel het gelijkmatig zodat je even grote bars krijgt zodadelijk.



    Zet de schaal met de mix nu 20 tot 30 minuten in de friezer.

    Haal de bars uit de friezer en pak het bak papier beet nu kan je de bars omdraaien en rustig de folie eraf halen.
    Snij de mix nu in gelijkmatige stukken.

    Eetsmakelijk !

    Voedingswaarde totaal:

    Attached Files
    Quitters never win !

  • #2
    Leuk dat je dit met ons wilt delen. Ziet er ook lekker uit. Spartacus approves
    BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

    Comment


    • #3
      Het is zeker een aanrader om te maken !
      Heb het recept wel van internet maar er me eigen draai aangegeven en het is goed gelukt moet ik zeggen.
      Quitters never win !

      Comment


      • #4
        Slangen water? Ziet er goed uit! Wat is de prijsverhouding met een normale proteine bar scheelt het een hoop?
        Skeggǫld, Skálmǫld, Skildir ro Klofnir.

        Comment


        • #5
          Originally posted by Aldo Raine View Post
          Slangen water? Ziet er goed uit! Wat is de prijsverhouding met een normale proteine bar scheelt het een hoop?
          Ja dat staat er al een tijd me broer heeft namelijk twee slangen.
          Het zal wel een stuk voordeliger zijn dan normale proteine bars aangezien havermout niet zo duur is en dit het hoofd ingredient is.
          Het enigste wat 'duur' is is de whey.
          Quitters never win !

          Comment


          • #6
            150 Gram havermout
            90 Gram choco whey
            25 Gram walnoten
            25 Gram cashew noten
            5 Gram cacoa poeder
            50 Gram pindakaas +/- 2 eetlepels
            2 Eetlepels honing
            100 ml melk

            1kg havermout is €1,60. 150gram dus €0,24
            4kg choco whey isolate van B&F is €64,90. 90gram dus €1,46
            200gr Walnoten ~ €3,-. 25gram dus €0,38
            500gr cashewnoten €5,-. 25gram dus €0,25
            1kg cacaopoeder €7,56. 5gram dus €0,04
            600gr pindakaas is €2,20. 50gram dus €0,18
            1liter melk €1,-. 100ml dus €0,10

            Dan kom je op een totaalbedrag van €
            2,65
            Voor (als ik me niet vergis)
            360gram proteinbar.
            Dat is dus een bedrag van €7,36 per kilo.
            De proteine bars bij body & fitshop zijn €20,69 per kilo.
            Een redelijk prijsverschil dus.




            De EKV verhouding is natuurlijk wel wat anders, maar daar dan nog vind ik ze (persoonlijk) erg duur van B&F.

            Comment


            • #7
              Epic shit is epic.
              "Straight outta gym"

              Comment


              • #8
                ziet er niet slecht uit, binnenkort mss toch eens proberen

                Comment


                • #9
                  Ziet er lekker uit, ik ben alleen niet zo van de eitwitrepen of eitwitshakes.
                  Mijn moeder maakt wel vaak zelf (zelfbedacht recept) havermout koeken met wat kaneel en cacaopoeder erdoorheen, echt super lekker.
                  ik zal eens naar het recept vragen.
                  You don't quit when you're tired.
                  You quit when you're done.

                  Comment


                  • #10
                    Ik heb er 3 in de vriezer gelegd (heb maar 1/3 van de hoeveelheden gebruikt om te proberen ) en met banana whey en stukje banaan erdoor (: ben benieuwd.

                    Comment


                    • #11
                      Dan moet je ze snel opeten denk ik voor die banaan gaat rotten

                      Comment


                      • #12
                        er staat aldi walnoten & cashewnoten terwijl ze van de lidl zijn, oh noes!
                        SUFFER THE PAIN OF DISCIPLINE OR SUFFER THE PAIN OF REGRET

                        Comment


                        • #13
                          vrijdag portie gemaakt, nu ligt er nog 1reep in de diepvries . . . zegt genoeg.
                          Beter dan de prefab repen.

                          Comment


                          • #14
                            hoelang is zo reep houdbaard? ongeveer wel langer dan 2 weken denk ik toch?
                            4 x 90 bench
                            1 x 100 sqaut

                            Comment


                            • #15
                              Smelt dat ding niet als je m uit de vriezer haalt en niet meteen opeet? Je kan ze ook in de oven gooien namelijk
                              Current status: Bulkin' and gainin'

                              "The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something. You can do it, as long as you really believe 100 percent."

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X