bloemkool curry met rijst en kipfilet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bloemkool curry met rijst en kipfilet

    Dit bloemkool curry recept heb ik vandaag zelf samengesteld op gevoel (had nog een bloemkool liggen die op moest en wilde voor de komende dagen voorkoken).

    Ingredienten:

    1 bloemkool
    200g doperwten uit diepvries
    2 tomaten
    2 middelgrote uien
    30g verse gember
    4-6 tenen knoflook (afhankelijk van hoe dik ze zijn)
    1-2 rode chili (afhankelijk hoe scherp je het wil)
    500ml halfvolle melk
    250ml kokosmelk
    3 laurier bladeren
    1.5 tl kerrie massala
    0.5 tl komijn
    0.5 tl gemalen koriander
    0.5 tl kurkuma
    3-4g zwarte peper (vers gemalen)
    8-12g zout (naar smaak, eerst 8, daarna stapjes van 1g tot smaak niet verder verbeterd)
    3 eetlepels vissaus.

    Bereiding:

    1. snijd de gember, en chili zeer fijn.
    2. Pers de knoflook.
    3. Verhit een zeer grote pan met 30ml olie en voeg de gember/chili/knoflook toe.
    4. blijf goed roeren. na 3-4 minuten voeg je de normale melk en de kokosmelk toe.
    5. voeg alle kruiden toe (kerrie,komijn, koriander, kurkuma, peper).
    6. maak de bloemkool klein in kleine roosjes en kook deze beetgaar in een pan water.
    7. voeg de helft van deze bloemkool toe aan de curry.
    8. Pureer de bloemkool in de curry. Deze krijgt een dikke en romige structuur.
    9. Voeg de erwten, tomaten in fijne blokjes en de rest van de bloemkool toe aan de curry.
    10. voeg de laurier bladeren toe en laat het geheel een 20-30 minuten op laag vuur opstaan

    Voeg het zout toe. eerst een 8g. proef en voeg daarna steeds kleine beetjes toe (1g per keer) en blijf dit doen tot de smaak niet meer verbeterd.

    pak nu een eetlepel met curry. voeg 1 druppel vissaus toe. en proef. Als je deze smaak aangenaam vindt, Voeg je als laatste 10-30ml vissaus toe (naar smaak)(ik gebruik blue elephant).
    -----------------------------------

    Kook 660g zilvervlies rijst en bereid 1 kilo kipfilet blokjes.
    meng de curry met de rijst en de kip. Verdeel het geheel in 9 gelijke portie's.
    Iedere portie bevat: 500 kcal: E40, K60, V11

    Duur: klein uurtje. hoef wel 2-3 dagen niet meer te koken

    Als de curry meer kcal/vetten mag bevatten, kun je een deel van de normale melk vervangen voor meer kokosmelk. Ook zou je wat geklaarde roomboter toe kunnen voegen voor een romigere smaak. Dit zorgt er tevens voor dat de curry smaak langer blijft hangen.



    Eet smakelijk.
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

  • #2
    klinkt helemaal niet slecht
    next goal: becoming baloe jwt

    "velen voelen zich geroepen,maar weinigen zijn uitverkoren"

    Comment


    • #3
      klinkt super lekker, ik houd namelijk wel van bloemkool, curry en vooral van kipfilet, eens een keertje uitproberen.
      bedankt voor het recept.
      You don't quit when you're tired.
      You quit when you're done.

      Comment


      • #4
        nice..

        Comment


        • #5
          laat even wat achter, ga hem proberen maar dan zonder zout eerst.
          Mind is everything.

          Comment


          • #6
            Ga het zeker proberen, ziet er goed uit..
            wel verschrikkelijk veel zout of ligt dat aan mij?

            Comment


            • #7
              Zout valt wel mee over 9 porties lijkt me?
              Current status: Bulkin' and gainin'

              "The mind is the limit. As long as the mind can envision the fact that you can do something. You can do it, as long as you really believe 100 percent."

              Comment


              • #8
                Originally posted by GespierdeMug View Post
                Zout valt wel mee over 9 porties lijkt me?
                Ja klopt, had over dat stukje heen gelezen inderdaad. Wel een beste bloemkool dan wanneer deze over 9 porties verdeeld wordt?

                Comment


                • #9
                  Originally posted by NickP View Post
                  Ja klopt, had over dat stukje heen gelezen inderdaad. Wel een beste bloemkool dan wanneer deze over 9 porties verdeeld wordt?

                  Comment


                  • #10
                    Ik ken het meeste van die ingrediënten niet eens :P, Ik moet echt wat variabeler gaan eten...
                    Dit ga ik vrijdag proberen xD

                    Comment


                    • #11
                      Deze indiase curry was wel lekker, maar vorig weekend heb ik me toch een absurd lekkere thaise groene curry gemaakt...ik was er echt zelf even stil van. En mijn vriendin was ook echt van WTF!!!. Net zo goed als wanneer je het haalt bij een goed thais restaurant. Ik zal kijken of ik daarvan binnen kort ook het recept online zet (volgende week ofzo).
                      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                      Comment


                      • #12
                        Hahaha nice! ben benieuwd.

                        Kan je me even op de hoogte houden hiervan wanneer je het post? kan zijn dat ik hem mis. Of dat jij het vergeet mij op de hoogte te houden

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X