Dit bloemkool curry recept heb ik vandaag zelf samengesteld op gevoel (had nog een bloemkool liggen die op moest en wilde voor de komende dagen voorkoken).
Ingredienten:
1 bloemkool
200g doperwten uit diepvries
2 tomaten
2 middelgrote uien
30g verse gember
4-6 tenen knoflook (afhankelijk van hoe dik ze zijn)
1-2 rode chili (afhankelijk hoe scherp je het wil)
500ml halfvolle melk
250ml kokosmelk
3 laurier bladeren
1.5 tl kerrie massala
0.5 tl komijn
0.5 tl gemalen koriander
0.5 tl kurkuma
3-4g zwarte peper (vers gemalen)
8-12g zout (naar smaak, eerst 8, daarna stapjes van 1g tot smaak niet verder verbeterd)
3 eetlepels vissaus.
Bereiding:
1. snijd de gember, en chili zeer fijn.
2. Pers de knoflook.
3. Verhit een zeer grote pan met 30ml olie en voeg de gember/chili/knoflook toe.
4. blijf goed roeren. na 3-4 minuten voeg je de normale melk en de kokosmelk toe.
5. voeg alle kruiden toe (kerrie,komijn, koriander, kurkuma, peper).
6. maak de bloemkool klein in kleine roosjes en kook deze beetgaar in een pan water.
7. voeg de helft van deze bloemkool toe aan de curry.
8. Pureer de bloemkool in de curry. Deze krijgt een dikke en romige structuur.
9. Voeg de erwten, tomaten in fijne blokjes en de rest van de bloemkool toe aan de curry.
10. voeg de laurier bladeren toe en laat het geheel een 20-30 minuten op laag vuur opstaan
Voeg het zout toe. eerst een 8g. proef en voeg daarna steeds kleine beetjes toe (1g per keer) en blijf dit doen tot de smaak niet meer verbeterd.
pak nu een eetlepel met curry. voeg 1 druppel vissaus toe. en proef. Als je deze smaak aangenaam vindt, Voeg je als laatste 10-30ml vissaus toe (naar smaak)(ik gebruik blue elephant).
-----------------------------------
Kook 660g zilvervlies rijst en bereid 1 kilo kipfilet blokjes.
meng de curry met de rijst en de kip. Verdeel het geheel in 9 gelijke portie's.
Iedere portie bevat: 500 kcal: E40, K60, V11
Duur: klein uurtje. hoef wel 2-3 dagen niet meer te koken
Als de curry meer kcal/vetten mag bevatten, kun je een deel van de normale melk vervangen voor meer kokosmelk. Ook zou je wat geklaarde roomboter toe kunnen voegen voor een romigere smaak. Dit zorgt er tevens voor dat de curry smaak langer blijft hangen.
Eet smakelijk.
Ingredienten:
1 bloemkool
200g doperwten uit diepvries
2 tomaten
2 middelgrote uien
30g verse gember
4-6 tenen knoflook (afhankelijk van hoe dik ze zijn)
1-2 rode chili (afhankelijk hoe scherp je het wil)
500ml halfvolle melk
250ml kokosmelk
3 laurier bladeren
1.5 tl kerrie massala
0.5 tl komijn
0.5 tl gemalen koriander
0.5 tl kurkuma
3-4g zwarte peper (vers gemalen)
8-12g zout (naar smaak, eerst 8, daarna stapjes van 1g tot smaak niet verder verbeterd)
3 eetlepels vissaus.
Bereiding:
1. snijd de gember, en chili zeer fijn.
2. Pers de knoflook.
3. Verhit een zeer grote pan met 30ml olie en voeg de gember/chili/knoflook toe.
4. blijf goed roeren. na 3-4 minuten voeg je de normale melk en de kokosmelk toe.
5. voeg alle kruiden toe (kerrie,komijn, koriander, kurkuma, peper).
6. maak de bloemkool klein in kleine roosjes en kook deze beetgaar in een pan water.
7. voeg de helft van deze bloemkool toe aan de curry.
8. Pureer de bloemkool in de curry. Deze krijgt een dikke en romige structuur.
9. Voeg de erwten, tomaten in fijne blokjes en de rest van de bloemkool toe aan de curry.
10. voeg de laurier bladeren toe en laat het geheel een 20-30 minuten op laag vuur opstaan
Voeg het zout toe. eerst een 8g. proef en voeg daarna steeds kleine beetjes toe (1g per keer) en blijf dit doen tot de smaak niet meer verbeterd.
pak nu een eetlepel met curry. voeg 1 druppel vissaus toe. en proef. Als je deze smaak aangenaam vindt, Voeg je als laatste 10-30ml vissaus toe (naar smaak)(ik gebruik blue elephant).
-----------------------------------
Kook 660g zilvervlies rijst en bereid 1 kilo kipfilet blokjes.
meng de curry met de rijst en de kip. Verdeel het geheel in 9 gelijke portie's.
Iedere portie bevat: 500 kcal: E40, K60, V11
Duur: klein uurtje. hoef wel 2-3 dagen niet meer te koken
Als de curry meer kcal/vetten mag bevatten, kun je een deel van de normale melk vervangen voor meer kokosmelk. Ook zou je wat geklaarde roomboter toe kunnen voegen voor een romigere smaak. Dit zorgt er tevens voor dat de curry smaak langer blijft hangen.
Eet smakelijk.
Comment