Palava (Afrikaans gerecht met kip)
Voor 2 personen
voedingswaarde p.p.: ong. 520 kcal met 40 g koolhydraten, 20 g vet (3 g verzadigd) en 45 g eiwit
Ingrediënten
75 g zilvervliesrijst
10 ml (olijf)olie
1 gesnipperde ui
200 g kipfilet in stukjes
zout, chilipoeder en tijm
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels pindakaas (ong. 40 g)
een beetje water
450 g spinazie (diepgevroren in stukjes (geen à la crème) of verse)
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de ui in de olie en voeg daarna de kipfilet toe. Kruiden met wat zout en chili. Daarna de tomaten, pindakaas en indien nodig wat water toevoegen. Laat het koken en voeg chilipoeder, zout en tijm toe naar smaak (niet te weinig tijm, want dat zorgt voor de karakteristieke smaak van dit gerecht). Gooi dan de spinazie erbij en laat het op een laag vuur met een deksel op de pan ontdooien (indien bevroren). Nog even doorkoken en dan serveren met de zilvervliesrijst.
Opmerking
Als je een deel later wil opeten, deel het geheel dan op vóórdat je de spinazie toevoegt. Voeg dan de spinazie alleen toe aan het deel wat je nu wilt opeten. En dan wanneer je de andere helft op wil eten, bij het opwarmen ook spinazie erbijdoen. Spinazie mag je i.v.m. nitrietvorming (kankerverwekkend) niet een tweede maal verhitten.
Voor 2 personen
voedingswaarde p.p.: ong. 520 kcal met 40 g koolhydraten, 20 g vet (3 g verzadigd) en 45 g eiwit
Ingrediënten
75 g zilvervliesrijst
10 ml (olijf)olie
1 gesnipperde ui
200 g kipfilet in stukjes
zout, chilipoeder en tijm
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels pindakaas (ong. 40 g)
een beetje water
450 g spinazie (diepgevroren in stukjes (geen à la crème) of verse)
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de ui in de olie en voeg daarna de kipfilet toe. Kruiden met wat zout en chili. Daarna de tomaten, pindakaas en indien nodig wat water toevoegen. Laat het koken en voeg chilipoeder, zout en tijm toe naar smaak (niet te weinig tijm, want dat zorgt voor de karakteristieke smaak van dit gerecht). Gooi dan de spinazie erbij en laat het op een laag vuur met een deksel op de pan ontdooien (indien bevroren). Nog even doorkoken en dan serveren met de zilvervliesrijst.
Opmerking
Als je een deel later wil opeten, deel het geheel dan op vóórdat je de spinazie toevoegt. Voeg dan de spinazie alleen toe aan het deel wat je nu wilt opeten. En dan wanneer je de andere helft op wil eten, bij het opwarmen ook spinazie erbijdoen. Spinazie mag je i.v.m. nitrietvorming (kankerverwekkend) niet een tweede maal verhitten.
Comment