Zuidfranse vissoep
Frans, hoofdgerecht, 2 personen, soepen, slank
Bereidingstijd in minuten
15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 480 kCal - eiwit 35 g
vet 18 g - koolhydraten 39 g
Albert bezorgt
Alle ingrediënten van dit recept kunt u met één klik bestellen en thuis laten bezorgen door Albert
Naar Albert
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 duopakje krieltjes (a 700 g)
100 ml witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 visbouillontablet
200 g kabeljauwfilet of andere witte vis, in stukken
1 bakje fruits de mer (zeevruchten, 150 g)
Bereiden
In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.
zelf nogniet geprobeerd, maar lijkt me heerlijk
Frans, hoofdgerecht, 2 personen, soepen, slank
Bereidingstijd in minuten
15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 480 kCal - eiwit 35 g
vet 18 g - koolhydraten 39 g
Albert bezorgt
Alle ingrediënten van dit recept kunt u met één klik bestellen en thuis laten bezorgen door Albert
Naar Albert
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
1/2 duopakje krieltjes (a 700 g)
100 ml witte wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 visbouillontablet
200 g kabeljauwfilet of andere witte vis, in stukken
1 bakje fruits de mer (zeevruchten, 150 g)
Bereiden
In soeppan helft van olie verhitten en knoflook 1 min. fruiten. Krieltjes toevoegen. Witte wijn, tomatenblokjes (inclusief vocht) en 250 ml water erbij schenken. Bouillontablet erboven verkruimelen en geheel aan de kook brengen. Soep 10 min. afgedekt op laag vuur laten koken. Na 5 min. kabeljauw in soep leggen en laten meegaren. Laatste minuut fruits de mer door soep roeren en kort meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en over twee diepe borden verdelen.
zelf nogniet geprobeerd, maar lijkt me heerlijk
Comment