Tonijn & Mozzarella Broodpizza

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tonijn & Mozzarella Broodpizza

    Ingredienten:

    12 sneetjes bruinbrood, zonder korst
    (kan ook witbrood maja bruin is wel wat beter voor je !)
    2 bollen mozzarella (snijd deze even in plakjes)
    tomatensaus met wat basilicum
    geraspte oude kaas
    salami of chorizo (in plakjes)
    2 uien gesnipperd
    2 blikjes tonijn op olie (wel even uit laten lekken)
    oregano


    zwarte peper
    zout


    -----
    Bereiding


    -Oven voorverwarmen op ca 2220/230 graden.

    -leg het brood een heel klein beetje met de randjes overelkaar heen op een ingevette bakplaat (even verdelen...4 rijen van 3 of 2 rijen van 6 etc.

    -Verdeel de tomatensaus over het brood en beleg dit met de uien en tonijn parties.

    -strooi nu de oregano erover

    -verdeel de salami/chorizo in plakjes over het geheel

    - strooi er wat peper overheen en strooi ook de kaas erover

    Bak in het midden van de oven de broodpizza in 15 tot 20 minuten, lekker knapperig

    hetverschil tussen een broodpizza en een gewone pizza is ..een gewone pizza heeft een zachte kern en een harde buiten kant. dus als hoofdgerecht goed!

    Een broodpizza is overal redelijk kanpperig dus goed als voorgreechtje!

  • #2
    many thx kerel
    hier ga ik mijn vrouwtje mee verwennen die is helemaal leip van mozzarella
    en tonijn
    zal er ook nog iets van pesto door kunnen?
    Who's the Chef

    Comment


    • #3
      turlijk wel alleen dan moet je een kwart van de tomaten saus houden en 1 kwart daarvan vervangen met een deel pesto anders wordt het te sterk/zout

      hou maar aan 1 deel pesto op 3 delen tomaten saus

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X