Recept

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Recept

    Hier alvast een gerecht dan..dit een dieet gerecht die je goed kan hebben voor het afslanken ; Bereidingstijd 15 minuten. Voorbereiding 10 min.; Energie totaal per persoon 360 Kcal.; 30 gr. eiwit 5 gr. koolhydraten 25 gr. vet


    Ingredienten:
    65 gr. geraspte kokos 3 el. olie 750 gr. mager rundvlees, in blokjes 1 grote ui, gepeld en gesnipperd 400 ml. kokosmelk 2 hele steranijs 4 gedroogde kardemompeulen 5 kruidnagels 2 kaneelstokjes van 5 cm. 5 verse chilipepers, zaadjes verwijderd, in ringen 4-6 teentjes knoflook, gepeld 1 stukje verse gember, 3 cm. geschild, fijngehakt 2 stengels citroengras, fijngehakt 2½ el. ketoembar 1 el. keukentamarinde 4 tl. suiker

    Bereiding:

    De geraspte kokos in een koekepan op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin roosteren. Oppassen dat het niet aanbrandt. In de kruidenmolen of blender tot een grof poeder vermalen en apart zetten. 1 el. olie in een koekepan verhitten. Het rundvlees daarin in 2-3 porties aanbraden. Het vlees in middelgrote pan scheppen en laten rusten. 1 el olie in de koekepan verhitten. De uitjes bakken tot ze lichtbruin zijn en daarna bij het vlees scheppen. De kokosmelk over het vlees en de ui gieten. Steranijs, kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en 2 chilipepers toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en 20 min. onder voortdurend roeren zachtjes door laten koken. De knoflook, gember, het citroengras en de rest van de chilipepers in een vijzel of blender tot een pasta pureren. Het korianderpoeder toevoegen en pureren. De rest van de olie in de koekepan verhitten, de kruidenpasta onder voortdurend roeren 2 min. bakken. Het vlees in de koekepan scheppen. De tamarinde en de suiker toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en in 45-60 min. gaar laten worden. Het geraspte kokos toevoegen en nog 2-3 min. meekoken.
    Serveren met rijst (3 el. per persoon) en een frisse salade

    Heb nog meer recepten die ik graag wil posten...eet ze

    Greetz Ferry
    E.T Phone home?

  • #2
    Nog een dan deze vind ik zelf heerlijk..
    p.p. 540 kcal/21 g eiwit/26 g vet/55 g koolhydraten

    ingredienten:

    250 g couscous/1 pakje gerookte makreel/2 courgettes/1 ui/2 el olijfolie/2 tl sambal/8 el seroendeng (conimex)/
    ovenschaal 2½ liter
    Oven voorverwarmen op 200ºC of gasovenstand ....

    Bereiding:

    Couscous bereiden volgend gebruiksaanwijzing. Vel van makreel verwijderen en vis in stukjes verdelen. Courgettes schoonmaken, doormidden snijden en in lengte uithollen. Vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui, courgette en sambal ca. 3 minuten fruiten. Makreel en gewelde couscous toevoegen. Mengsel pittig op smaak brengen met zout en peper. Courgettes vullen met mengsel en bestrooien met seroendeng. Courgettes in ovenschaal leggen en in midden van oven in ca. 20 minuten gaar bakken.

    Greetz Ferry
    E.T Phone home?

    Comment


    • #3
      Toppie Ferry, ga ik binnenkort eens proberen!

      Grtzzzz Ax
      DUM SPIRI SPERO

      WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

      Comment


      • #4
        Echt absoluut helemaal top hoor Ferry!!


        Greets...
        Growing is like sex you can never get enough...

        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X