Hier alvast een gerecht dan..dit een dieet gerecht die je goed kan hebben voor het afslanken ; Bereidingstijd 15 minuten. Voorbereiding 10 min.; Energie totaal per persoon 360 Kcal.; 30 gr. eiwit 5 gr. koolhydraten 25 gr. vet
Ingredienten:
65 gr. geraspte kokos 3 el. olie 750 gr. mager rundvlees, in blokjes 1 grote ui, gepeld en gesnipperd 400 ml. kokosmelk 2 hele steranijs 4 gedroogde kardemompeulen 5 kruidnagels 2 kaneelstokjes van 5 cm. 5 verse chilipepers, zaadjes verwijderd, in ringen 4-6 teentjes knoflook, gepeld 1 stukje verse gember, 3 cm. geschild, fijngehakt 2 stengels citroengras, fijngehakt 2½ el. ketoembar 1 el. keukentamarinde 4 tl. suiker
Bereiding:
De geraspte kokos in een koekepan op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin roosteren. Oppassen dat het niet aanbrandt. In de kruidenmolen of blender tot een grof poeder vermalen en apart zetten. 1 el. olie in een koekepan verhitten. Het rundvlees daarin in 2-3 porties aanbraden. Het vlees in middelgrote pan scheppen en laten rusten. 1 el olie in de koekepan verhitten. De uitjes bakken tot ze lichtbruin zijn en daarna bij het vlees scheppen. De kokosmelk over het vlees en de ui gieten. Steranijs, kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en 2 chilipepers toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en 20 min. onder voortdurend roeren zachtjes door laten koken. De knoflook, gember, het citroengras en de rest van de chilipepers in een vijzel of blender tot een pasta pureren. Het korianderpoeder toevoegen en pureren. De rest van de olie in de koekepan verhitten, de kruidenpasta onder voortdurend roeren 2 min. bakken. Het vlees in de koekepan scheppen. De tamarinde en de suiker toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en in 45-60 min. gaar laten worden. Het geraspte kokos toevoegen en nog 2-3 min. meekoken.
Serveren met rijst (3 el. per persoon) en een frisse salade
Heb nog meer recepten die ik graag wil posten...eet ze
Greetz Ferry
Ingredienten:
65 gr. geraspte kokos 3 el. olie 750 gr. mager rundvlees, in blokjes 1 grote ui, gepeld en gesnipperd 400 ml. kokosmelk 2 hele steranijs 4 gedroogde kardemompeulen 5 kruidnagels 2 kaneelstokjes van 5 cm. 5 verse chilipepers, zaadjes verwijderd, in ringen 4-6 teentjes knoflook, gepeld 1 stukje verse gember, 3 cm. geschild, fijngehakt 2 stengels citroengras, fijngehakt 2½ el. ketoembar 1 el. keukentamarinde 4 tl. suiker
Bereiding:
De geraspte kokos in een koekepan op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren goudbruin roosteren. Oppassen dat het niet aanbrandt. In de kruidenmolen of blender tot een grof poeder vermalen en apart zetten. 1 el. olie in een koekepan verhitten. Het rundvlees daarin in 2-3 porties aanbraden. Het vlees in middelgrote pan scheppen en laten rusten. 1 el olie in de koekepan verhitten. De uitjes bakken tot ze lichtbruin zijn en daarna bij het vlees scheppen. De kokosmelk over het vlees en de ui gieten. Steranijs, kardemom, kruidnagels, kaneelstokjes en 2 chilipepers toevoegen. Aan de kook brengen, vuur laag draaien en 20 min. onder voortdurend roeren zachtjes door laten koken. De knoflook, gember, het citroengras en de rest van de chilipepers in een vijzel of blender tot een pasta pureren. Het korianderpoeder toevoegen en pureren. De rest van de olie in de koekepan verhitten, de kruidenpasta onder voortdurend roeren 2 min. bakken. Het vlees in de koekepan scheppen. De tamarinde en de suiker toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Vuur laag draaien en in 45-60 min. gaar laten worden. Het geraspte kokos toevoegen en nog 2-3 min. meekoken.
Serveren met rijst (3 el. per persoon) en een frisse salade
Heb nog meer recepten die ik graag wil posten...eet ze
Greetz Ferry
Comment