Omelet met aardappelen, geitenkaas en saus van rod

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Omelet met aardappelen, geitenkaas en saus van rod

    Hier een ei gerecht...

    Ingredienten:
    Omelet: 4 grote aardappelen 12 eieren 1 liter room zout 4 eetlepels zonnebloemolie 4 schijfjes goede geitenkaas 2 bosjes raketsla 4 eetlepels azijn
    Saus: 2 rode paprika's 1 sjalot 2 dl kippenbouillon 1 dl witte wijn peper en zout

    Bereidingswijze:
    Schil de aardappelen en kook ze in zout water. Snijd ze in schijfjes. Klop de eieren met de room en voeg er zout aan toe. Bak de aardappelen in individuele pannetjes in olie en voeg het eier-roommengsel eraan toe. Bak in de oven op 200° C gedurende 12 minuten. Voor de saus: rooster de paprika's op 300° C tot ze zwart zijn. Laat ze afkoelen in een kom afgedekt met een plasticfolie. Schil ze en verwijder de zaden. Snijd de paprika's en de sjalot in blokjes en bak ze in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de kippenbouillon en de wijn toe. Laat 10 minuten inkoken en mix dan de saus. Voeg peper en zout toe. Leg elke omelet op een bakpapier. Leg op elke omelet een schijfje geitenkaas en giet er een beetje honing op. Gratineer de omeletten in de oven tot de kaas goudbruin is.
    Schik elke omelet op een bord en garneer met de saus en een beetje ijsbergsla.

    Laat het je smaken...Greetz Ferry
    E.T Phone home?

  • #2
    En ja hoor weer een...

    Greets...
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X