Biefstukreepjes met peultjes in madeirasaus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Biefstukreepjes met peultjes in madeirasaus

    Ingredienten:
    - 350 g runderbiefstuk - 2 vleestomaten - 2 sjalotjes - 200 g peultjes - 25 g boter - 2 el olie - 1 dl madeira - 1 el tomatenpuree - 1/2 dl runderbouillon - 1 tl paprikapoeder - zout - peper - 2 el gesnipperde peterselie

    Bereidingswijze:

    Snijd het vlees in smalle reepjes ,Pel de tomaten (kruis het velletje in, houd ze ca. 30 seconden in kokend water en spoel ze koud af)en snjd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de sjalotjes. Blancheer de peultjes in ca. 3 minuten in kokend water met zout, giet ze af en koel ze af onder koud stromend water.
    Verhit de boter in de wok, laat hem uitbruisen en voeg de olie toe. Roerbak,als de olie heet genoeg is , de sjalotsnippers ca. 2 minuten. Voeg de biefstukreepjes toe en roerbak deze in ca. 2 minuten rose. Blus af met de madeira en roer vervolgens de tomatenpuree, de tomaat en de peultjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel ca. 2 minuten pruttelen. Serveer het gerecht in een warme schaal en garneer het met peterselie.
    Lekker met witte rijst !

    Greetz Ferry
    E.T Phone home?

  • #2


    Greets...
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X