Hallo,
Mijn naam is Mark, ben 23 jaar en na een 2 jaar recreatief fitnessen heb ik besloten om een keer aan het echte werk te beginnen. Ik ben 1.81m en weeg momenteel 83kg.
Ik was altijd erg mager en dit kreeg ik vaak te horen. Ik heb toen besloten een deel van mijn garage te gaan gebruiken voor fitness. Ondertussen heb ik alles staan en liggen om gevarieerd en intensief te kunnen sporten.
Ik ben in de afgelopen twee jaar van 68 kg naar 83 gegaan, wat ik van veel mensen te horen krijg (positief). Echter, mijn BF% is nu ook zo'n 22% door totaal niet op mijn voeding te Letten. Deze 22% is wat gegokt, ik ben niet mollig, heb geen vet op mijn benen maar wel een beginnende rol op mijn buik. Mijn buik is dus niet vlak. Ik denk dat ik al een hele hoop win in vetpercentage door te stoppen met snacken en tevens wat netter gaan eten (op behoefte). Ik eet momenteel veel chips, snack iedere week en ben gek op koekjes en frisdrank. Dit zet ik nu stop.
Een echte cut zit er dus nog niet in, maar deze wil ik plannen nadat ik bevind wat de aanpassing in mijn voeding heeft opgeleverd. Mijn doel mbt de komende 6 maanden: naar 78/80kg met een 13-15% vetpercentage. Kan het beter, dan gaat het beter, maar ik wil reeel zijn.
Ik start dus met een schone lei (beter eten en intensiever en gerichter trainen), kijk wat dat doet (met het vet% en opbouw) en wil van daaruit verder gaan plannen op cut/clean bulk etc.
Ik sport ivm werk altijd een uur na mijn avond eten. Vandaar de vraag aan jullie: heeft een proteïne shake voor het trainen dan nog toegevoegde waarde, kan ik deze het beste na het trainen nemen of combineren met een eventuele kwark? Wat adviseren jullie, ik lees namelijk verschillende dingen?
Verder twijfel ik tussen 3/4x per week een uur trainen of 5/6x een half uur. In mijn ogen valt voor beide wat te zeggen: rust vs meer intensief door minder groepen tegelijk. Schema's maken lukt me prima, maar met alles wat ik lees kom ik hier niet uit..
De before foto's zijn gemaakt, over 6 maanden wil ik tevreden te zijn.
Alvast bedankt
Mark
Mijn naam is Mark, ben 23 jaar en na een 2 jaar recreatief fitnessen heb ik besloten om een keer aan het echte werk te beginnen. Ik ben 1.81m en weeg momenteel 83kg.
Ik was altijd erg mager en dit kreeg ik vaak te horen. Ik heb toen besloten een deel van mijn garage te gaan gebruiken voor fitness. Ondertussen heb ik alles staan en liggen om gevarieerd en intensief te kunnen sporten.
Ik ben in de afgelopen twee jaar van 68 kg naar 83 gegaan, wat ik van veel mensen te horen krijg (positief). Echter, mijn BF% is nu ook zo'n 22% door totaal niet op mijn voeding te Letten. Deze 22% is wat gegokt, ik ben niet mollig, heb geen vet op mijn benen maar wel een beginnende rol op mijn buik. Mijn buik is dus niet vlak. Ik denk dat ik al een hele hoop win in vetpercentage door te stoppen met snacken en tevens wat netter gaan eten (op behoefte). Ik eet momenteel veel chips, snack iedere week en ben gek op koekjes en frisdrank. Dit zet ik nu stop.
Een echte cut zit er dus nog niet in, maar deze wil ik plannen nadat ik bevind wat de aanpassing in mijn voeding heeft opgeleverd. Mijn doel mbt de komende 6 maanden: naar 78/80kg met een 13-15% vetpercentage. Kan het beter, dan gaat het beter, maar ik wil reeel zijn.
Ik start dus met een schone lei (beter eten en intensiever en gerichter trainen), kijk wat dat doet (met het vet% en opbouw) en wil van daaruit verder gaan plannen op cut/clean bulk etc.
Ik sport ivm werk altijd een uur na mijn avond eten. Vandaar de vraag aan jullie: heeft een proteïne shake voor het trainen dan nog toegevoegde waarde, kan ik deze het beste na het trainen nemen of combineren met een eventuele kwark? Wat adviseren jullie, ik lees namelijk verschillende dingen?
Verder twijfel ik tussen 3/4x per week een uur trainen of 5/6x een half uur. In mijn ogen valt voor beide wat te zeggen: rust vs meer intensief door minder groepen tegelijk. Schema's maken lukt me prima, maar met alles wat ik lees kom ik hier niet uit..
De before foto's zijn gemaakt, over 6 maanden wil ik tevreden te zijn.
Alvast bedankt
Mark
Comment