Is adhd een verzonnen ziekte??

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Is adhd een verzonnen ziekte??

    Share on facebookShare on twitterShare on emailShare on pinterest_shareMore Sharing Services2.7K

    Attention Deficit Hyperactive Disorder

    Leon Eisenberg

    Als jij, of iemand die je kent, een kind heeft dat gediagnosticeerd is met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder), is de kans groot dat het eigenlijk prima gaat met het kind. Dat is wat de “bedenker” van ADHD, Leon Eisenberg, vermoedelijk zou zeggen als hij nog in leven was. Op zijn sterfbed, gaf deze psychiater en autisme pionier toe dat ADHD in feite een “fictieve ziekte” is, wat betekent dat miljoenen jonge kinderen op dit moment onnodig zware, geestverruimende medicijnen voorgeschreven krijgen, die voorbode zijn van een leven vol medicijnverslaving en mislukking.
    Zoals uitgelegd door Bradlee Dean, gastheer van de Amerikaans radioshow The Sons of Liberty, die ook schrijft voor The D.C. Clothesline, was ADHD slechts een theorie die ontwikkeld werd door Eisenberg. Er werd nooit bewezen dat het een verifieerbare ziekte is, hoewel Eisenberg en vele anderen flink geprofiteerd hebben van de wijdverspreide diagnose. De moderne psychiatrie blijft er ook van profiteren, en helpt om de schatkist van de farmaceutische industrie te vullen, door kinderen vroeg verslaafd te maken aan gevaarlijke psyche-stimulerende medicijnen zoals Ritalin (methylfenidaat) en Adderall (amfetamine, dextroamphetamine gemengde zouten).
    Aanmoediging tot medicijnverslaving

    “ADHD is bedrog, met de intentie kinderen aan te moedigen tot een leven van medicijnverslaving en dit te rechtvaardigen,” zei Dr Edward C. Hamlyn, één van de oprichters van The Royal College of General Practitioners in 1998 over de verzonnen conditie. Aansluitend aan deze gedachte, zeggen psychiaters Peter Breggin en Sami Timimi, die beiden tegen pathologisering van de symptomen van ADHD zijn, dat ADHD meer een sociale constructie is dan een objectieve “stoornis”.
    Psychiatrie gaat over het genereren van extreme winst voor grote farmaceuten
    Het oorspronkelijke doel voor pathologisering van ADHD symptomen, was natuurlijk om meer winst voor de farmaceutische industrie te genereren. Volgens de groep Citizens Commission on Human Rights International (CCHRI), die opkomt voor het publieke belang, nemen ongeveer 20 miljoen Amerikaanse kinderen momenteel gevaarlijke, dure, psychiatrische medicijnen voor bedachte gedragsmatige aandoeningen zoals ADHD. En bij nog eens ca. één miljoen kinderen is schaamteloos toegegeven dat er een verkeerde diagnose gesteld is met verzonnen gedragscondities, waarvoor psychiatrische medicatie wordt voorgeschreven.
    Omzetgroei door bedenken van nieuwe ‘ziektes’

    “Vergeet niet dat er maar twee manieren zijn waarop farmaceutische bedrijven geld kunnen verdienen: nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen, en nieuwe ziekten bedenken die al uitgevonden medicijnen kunnen behandelen,” schrijft Dr Jay Parkinson, MD, MPH, over de creëer-nep-ziekte industrie. “In de afgelopen tien jaar, hebben grote farmaceuten maar liefst 10 nieuwe medicijnen per jaar gemaakt,” voegt hij eraan toe, en merkt op dat veel van de mensen die verteld is dat ze last hebben van ADHD eigenlijk last hebben van “het gevolg van slecht ontwerp”, doelend op het conventionele sociale en educatieve systeem dat unieke individualiteit niet kan en wil herkennen.
    Jacob Barnett

    14-jarige Jacob Barnett heeft een hoger IQ dan Einstein

    Dit is zeker het geval voor Jacob Barnett, een 14-jarige autistisch genie wiens moeder werd verteld dat haar zoon waarschijnlijk nooit zou lezen of schrijven. Vandaag de dag is Jacob al bezig met zijn Master’s Degree in de kwantumfysica, terwijl de meeste van zijn leeftijdsgenoten nog steeds op de middelbare school zitten. Hij is momenteel ook bezig met het ontwikkelen van zijn eigen originele theorie in astrofysica, blijkt uit recente rapporten.
    “De psychiatrische en farmaceutische industrie besteedt per jaar miljarden dollars om het publiek, wetgevers en de pers te overtuigen dat psychiatrische aandoeningen zoals bipolaire stoornis, depressie, Attention Deficit Disorder (ADD / ADHD), Post Traumatische Stress Stoornis, enz. medische aandoeningen zijn en op één lijn liggen met verifieerbare medische aandoeningen zoals kanker, diabetes en hart- en vaatziekten”, legt CCHRI uit. “Maar anders dan echte medische aandoening, zijn er geen wetenschappelijke tests om het medische bestaan van een psychiatrische stoornis te controleren.”
    Bron: aHealthylife.nl (Vertaling – Romy Quint)



    TagsaanmoedigenADHDfarnaceutische industrieLeon Eisenbergmedicijnverslavingpsychiatrieverzonnen ziekte




    DIVIDE ET IMPERA

  • #2
    Ach het is een naampje, ik ben altijd al; retedruk geweest, adhd noemde ze dat, krijg je medicijnen ben je net een kasplantje..adhd of niet ik gebruik geen medicijnen en kan er goed mee leven..

    Comment


    • #3
      I call bullshit -.-'
      Ten eerste is dit geen wetenschappelijke bron maar een soort column artikel gone viral.

      Ten tweede legt het hele artikel nooit uit hoe/waar/wie deze quote van Eisenberg (inderdaad een belangrijke psycholoog en onderzoeker) verkregen heeft. Geen verifieerbare bron. Sensatiequotes noem ik dat.

      Ten derde gaat dit artikel compleet voorbij aan alle neuropsychologische onderzoeken die aantonen dat er dus wel degelijk een brain deficit aan ADHD ten grondslag ligt. Namelijk een versnelde dopamine heropname of verminderde afgifte hiervan. Dopamine komt vrij bij o.a. het ontdekken van nieuwe dingen, risico's etc. Omdat kinderen met ADHD dus om 1 van de bovenstaande redenen een lager dopamine level hebben, gaan zij letterlijk op zoek naar nieuwe prikkels om de dopaminr aanmaak te stimuleren. Vandaar de kortstondige aandacht en andere effecten. Dit is even heel kort door de bocht natuurlijk maar ik ben pad net wakker....

      Anyways er valt ZEKER wel wat aan te merken op de gewilligheid van sommige psychologen om adgd als diagnose te stellen en nog meer op de ethiek van het uitschrijven van verslavende middelen aan kinderen zoals ritalin. De medicatie voor adhd word gelukkig al aan gesleuteld maar is bij lange na nog niet perfect. Zeker nurt voir kids.
      Maar om, zoals dit artikel doet, te beweren dat adhd enkel een theoretisch framework is en dat dan ook nog is enkel te onderbouwen met een quote gaat echt te ver. Ik weet niet in welk jaar dit gepubliceerd is (want ook dat staat er niet bij) maar ze hebben zich duidelijk niet verdiept in recentelijk neurologisch onderzoek naar adhd.

      Zoals ik al zei ben net wakker maar voor de mensen die geïnteresseerd zijnkan ik deze artikelen wel opduikelen wanneer ik weer op campus ben (heb alleen daar vrije toegang tot de database van wetenschappelijke artikelen)

      Comment


      • #4
        Klopt Quibus,

        Ik gebruik wel medicijnen maar dat gaat perfect.
        Maar de psychiater wilde absoluut geen ritalin voorschrijven,grootste troep die er is!

        Hij zei dat ik weer moest beginnen met blowen, het beste medicijn.
        Wel tegenstrijdig aangezien adhd-ers meestal geen grenzen hebben.
        DIVIDE ET IMPERA

        Comment


        • #5
          Originally posted by quibus View Post
          Ach het is een naampje, ik ben altijd al; retedruk geweest, adhd noemde ze dat, krijg je medicijnen ben je net een kasplantje..adhd of niet ik gebruik geen medicijnen en kan er goed mee leven..
          Juist, dat was ik er nog vergeten bij te zetten. Dat het 1 naam is voor iets wat in veel verschillende gradaties voorkomt. Mede daarom kun je inderdaad je vraagtekens zetten bij het medicijngebruik en hoe abnormaal ADHD werkelijk is. Afhankelijk van hoe het zich uit

          Comment


          • #6
            @Tasjaah.
            Daarom plaatste ik het ook.
            Niet omdat ik nu ineens denk dat ik mijn adhd verzonnen heb, maar meer omdat ik het een erg vreemde uitspraak vind van iemand op zijn sterfbed.

            Ps voor iemand die net wakker is ben je aardig fel! Gevalletje adhd?
            Last edited by rain; 20-09-2013, 07:48.
            DIVIDE ET IMPERA

            Comment


            • #7
              vroeger waren die kinderen gewoon druk en tegenwoordig heet het adhd
              goed voor de geneesmiddelen industrie
              Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

              Comment


              • #8
                @ rainman
                Aaah ok...Ja precies, ze zijn er ook lekker vaag over. Maar ik kijk van de week anders wel even of ik wat artikelen kan vinden die jullie misschien wel interessant vinden hierover ten minste als er animo voor is?

                Comment


                • #9
                  ADHD is zeker wel een ziekte. In deze tijd is elk druk kind een ADHD'er maar eigenlijk gaat het om de drukte in je hoofd, concentratie problemen. Niet als je 5 rondjes door de klas rent.
                  Superbia in Proelio

                  Comment


                  • #10
                    Imo zijn er meerdere soorten ADHD wat dit artikel bevestigt

                    Soorten ADHD

                    In deze stoornis zijn verschillende types te onderscheiden. De drie soorten zijn:
                    • ADHD-I. Kinderen met deze vorm van ADHD hebben erg veel moeite om hun aandacht ergens bij te houden. Het zijn echte dromers.
                    • ADHD-H. Kinderen met deze vorm van ADHD zijn vooral hyperactief en impulsief.
                    • ADHD-C. Kinderen met deze vorm van ADHD hebben zowel last van aandachtstekort als van hyperactiviteit en impulsiviteit. Dit is het meest voorkomende type.

                    Alleen er wordt tegenwoordig erg snel een stempel op een kind gedrukt en er medicatie voor uitgeschreven.

                    Ikzelf zou ook ADHD'er zijn en elke dag ritalin moeten slikken, alleen dan zou ik een kasplantje zijn. Ik gebruik Ritalin alleen voor wanneer ik meerdere uren moet studeren.

                    Einigkeit und Recht und Freiheit für das Google's Vaterland! Danach lasst uns alle strebenbrüderlich mit Herz und Hand! Recht und Freiheit sind unsere Google Einigkeit!

                    Comment


                    • #11
                      Ik vind ziekte zo naar klinken. Ik zie t meer als een een andere gebruiksaanwijzing, want die hebben we allemaal.
                      Passion is: pushing yourself when no one else is around

                      Comment


                      • #12
                        Ik zie het zeker niet als een ziekte, ik ben zelfs blij dat ik een prikkelstoornis heb!
                        Dat was jaren geleden wel anders, maar nu niet meer.

                        En een gebruiksaanwijzing hebben we inderdaad allemaal, vooral vrouwen.
                        DIVIDE ET IMPERA

                        Comment


                        • #13
                          Mijn dochter is op haar 11e 2 keer getest en gediagnosticeerd met ADD. Ze was een behoorlijk lastig kind met sociale problemen en driftbuien die zich heel erg naar voelde in zichzelf. Ik heb jarenlang zelf doorgetobt en van alles geprobeerd met voeding, suikervrij houden en weet ik veel wat.
                          Uiteindelijk bij een jeugdpsycholoog én kinderarts terecht gekomen die beiden tot dezelfde conclusie kwamen na tests.
                          Met therapie en medicatie (Concerta) is ze bijna van de éen op de andere dag veranderd in een leuk kind, met vriendinnen en -zoals ze zelf omschreef- "rust in haar hoofd".
                          Ze is inmiddels 18 en ongeveer mijn beste maatje terwijl ik haar vroeger graag achter het behang wilde plakken.
                          Bestaat het niet?? Ik denk daar echt anders over.
                          "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by quibus View Post
                            Ach het is een naampje, ik ben altijd al; retedruk geweest, adhd noemde ze dat, krijg je medicijnen ben je net een kasplantje..adhd of niet ik gebruik geen medicijnen en kan er goed mee leven..
                            Same, op een gegeven moment probeerde ze er nog ODD bij te plakken en weet ik veel, how about no.

                            Comment


                            • #15
                              Wat nou interessant zou zijn; is het percentage ADHD'ers onder 'bodybuilders' groter dan gemiddeld? Zoja, waarom dan etc. Zijn ADHD'ers beter in staat grenzen te verleggen, kunnen ze risico's minder goed inschatten etc etc.
                              Zou een leuke thesis psychologie zijn
                              Met ADHD'ers bedoel ik althans mensen die dusdanige gediagnosticeerd zijn, ben zelf niet zo van het hokjesdenken.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X