Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Citaat[/b] (KeepItReal @ Okt. 29 2004,21:31)]Op www.lijfsportenmiddelen.nl staat veel over de bijwerkingen. Ze dikken het daar soms wel wat aan vind ik, maar het is zeker informatieve informatie.
Goede site me anabolen kennis is weer omhoog gegaan.
Greetzz .. maar overdrijven ze niet wat in die bijwerking sectie van als je injecteert en het loopt in je ader dat je longen kunne afsterven en zelfs ken leiden tot een hart infart....Dit vind ik een erg griezelige bijwerking ...
volgens mij net zoiets als opvliegers van vrouwen in de overgang.
zweten, zweverig, gwoon waardeloos. dat zijn dingen die af en toe voorkomen.
waar ik constantlast van heb is dat ik nooit meer fit ben, zoals voordat ik kuurde. dat je smorgens opstaat en denkt: he, lekker, zal es ff wat doen. maaar altijd bweeeh... wil blijven liggen en als je op visite zit moe zijn. niet super moe, maar duffig enzo.
ennuh... dat zijn symptomen van diabetes heb ik me laten vertellen. en dat opgeteld met de wetenschap dat winny het kan veroorzaken... sjah... dan is ut niet mild. testo (ja arie) is denk ik het minst schadelijk omdat het menseigen stof is. (maar das maar een gedachtengang)
Voor injects maakt het niet veel uit zou alleen wel altijd een test nemen.
Greets...
bedankt voor alle reacties leuk dat er zo gereageerd wordt. maar nog effe een vraagje MrC. wat bedoel je precies met ik zou altijd een test nemen. bedoel je dan testosteron of eerst je lichaam testen of je as testen?
grt f.
als trainen een gewoonte is komt de rest vanzelf..
Citaat[/b] (XeNoGeaR @ Okt. 29 2004,17:15)]Ff vraagie heh....Stel je neemt nou voor het eerst steroiden...Hoeveel schade aan je lichaam levert dat nou precies op. Hoe erg ken het zijn ?? ik bedole alcohol en drugss zijn ook slecht..Hoe slecht is dit dan ?
Greetzz
Ik zou het niet weten maar heb wel eens gehoord dat het 5-6 jaar effect heeft op je lichaam. Ze zeggen vaak effe 5-6 jaar door trainen en dan ben je weer puur natuur, maar de schade??
grt.
als trainen een gewoonte is komt de rest vanzelf..
Bruce: Zou ff langs de huisarts gaan, die kan zo kijken of je diabetes hebt. Heb je ook last van veel dorst, veel drinken en afvallen? Dat zijn ook indicaties.
Dat een groot deel van de diabeten het niet weten klopt. Dat gaat dan wel over type 2.
Maar door winstrol diabetes krijgen heb ik nog nooit gelezen/gehoord.
heb het in praktijk gezien en een keer bij mn dokter had ikhet erover dat ik het gebruikte. toen vroeg hij of ik het er voor overhad diabetes tekrijgen. bleken dus meerdere mensen na gebruik van winny mee te maken te krijgen, maar ja... je kan het ook zo bekijken, missh. heef iedereen van ons wel al iets onder de leden zonder het te weten. weet jij veel
Voor injects maakt het niet veel uit zou alleen wel altijd een test nemen.
Greets...
bedankt voor alle reacties leuk dat er zo gereageerd wordt. maar nog effe een vraagje MrC. wat bedoel je precies met ik zou altijd een test nemen. bedoel je dan testosteron of eerst je lichaam testen of je as testen?
Heb het ook nooit eerder gehoord en snap ook niet hoe het diabetes zou kunnen veroorzaken..
Wat jij beschrijft klinkt als een erg lage eigen test-spiegel of vitamine tekort. Uiteraard kan het begrijp me niet verkeerd. Zal er eens wat navraag naar doen!
awel bruce,die symphtonen die je daar opnoemt die zijn mij welgekend.ik heb 2 weken geleden bloed laten kontroleren en
ik heb te weinig suiker in de bloedspiegel en te weinig cholesterol -105 mg/100ml .
ik heb ook winstrol gebruikt. de genoemde sympthonen had ik vroeger ook al wel maar bijlange zo hard niet. kan ook komen door het ouderworden,mischien?
Geredigeerd door
Prof. Dr. G. Hennemann, internist - endocrinoloog
Beloop
Suikerziekte is een chronische ziekte, dit wil zeggen dat de ziekte niet te genezen is. Door medicijnen te geven kunnen de verschijnselen en complicaties worden tegengegaan. Op lange termijn kunnen zich vier belangrijke complicaties voordoen:
* slagaderverkalking (atherosclerose, in de volksmond 'aderverkalking', resulterend in hart- en vaatziekten;
* gestoord gezichtsvermogen door netvlies- en lensafwijkingen (staar);
* beschadiging aan zenuwen (neuropathie): dit leidt onder andere tot gevoelsvermindering, tintelingen en pijn in armen en benen;
* nierafwijkingen, leidend tot een verminderde nierfunctie.
Het is van groot belang om ter vroege opsporing van deze mogelijke complicaties regelmatig medisch onderzoek te laten verrichten. Bij ontdekken van één of meerdere complicaties kunnen tijdig maatregelen worden genomen.
Controleer ook regelmatig op wondjes aan de voeten: door het verminderde gevoel en de slechtere doorbloeding (door respectievelijk de neuropathie en de atherosclerose) kunnen ongemerkt ontstekingen ontstaan aan de voeten. Deze ontstekingen kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot weefselversterf.
Beschrijving
Insuline verlaagt de hoeveelheid glucose (= suiker in zijn eenvoudigste vorm) in het bloed. Wanneer er een te geringe hoeveelheid insulinewerking in het bloed aanwezig is wordt de bloedsuiker te hoog en spreken we van diabetes mellitus. Insuline wordt geproduceerd in de zogenaamde Eilandjes van Langerhans ook wel
ß cellen genoemd die zijn gelegen in de alvleesklier (pancreas) in de buik. Diabetes mellitus gaat gepaard met verschillende klachten en verschijnselen, die variëren van tamelijk onschuldige tot levensbedreigende toestanden en complicaties.
Diagnose
Wanneer iemand 'verdacht' wordt van het hebben van suikerziekte, kan de huisarts de bloedsuiker (bloedglucose) laten bepalen. Is er sprake van het bestaan van suikerziekte, dan bevindt zich in de urine ook glucose.
Klachten en verschijnselen
Onbehandelde suikerziekte wordt gekenmerkt door een aantal belangrijke verschijnselen. De belangrijkste zijn:
* veel drinken (toename van het dorstgevoel);
* vaak en veel urineren;
* afnemen van het lichaamsgewicht (ondanks soms grotere hoeveelheden voedselinname);
* moeheid en misselijkheid;
* huidjeuk;
* blaasontsteking, schimmelinfecties aan mond en/of vagina;
* slechter zien;
* stoppen/ontregeling van de menstruatie;
Wanneer men één van de eerste twee verschijnselen heeft, al dan niet in combinatie met een van de andere verschijnselen, is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts.
Medicatie
Ontstaan
De alvleesklier is een klier die deel uitmaakt van het spijsverteringsstelsel. De klier ligt achter de maag in de buikholte. Naast enkele functies in het spijsverteringsproces, regelt de alvleesklier ook de hoeveelheid direct beschikbare 'brandstof' voor het lichaam. Deze brandstof komen we tegen in een vorm van suiker, ook wel glucose genaamd. Glucose wordt verbrand in spier- en vetweefsel van het lichaam. De hoeveelheid glucose in het bloed wordt bepaald door meerdere stoffen (hormonen) waarvan insuline en glucagon de belangrijkste zijn. Deze twee worden door de alvleesklier geproduceerd. Enerzijds zorgt insuline ervoor dat glucose vanuit het bloed in het spier- of vetweefsel verbrand kan worden. Insuline werkt dus bloedsuiker verlagend. Anderzijds werkt glucagon bloedsuikerverhogend door, uit het in de lever opgeslagen glycogeen, suiker vrij te maken en naar het bloed af te voeren. Wanneer er te veel glucose in het bloed zit, spreekt men over hyperglykemie; wanneer er te weinig suiker in het bloed zit, spreekt men over hypoglykemie.
Iemand heeft suikerziekte wanneer het glucosegehalte in het bloed te hoog is door een verminderde insuline werking in het bloed. Deze verminderde werking kan het gevolg zijn van een verminderde insuline productie door de alvleesklier en/of een verminderde gevoeligheid van de weefsels voor insuline.
Er zijn twee typen suikerziekte:
Type I diabetes mellitus. Wanneer er geen insuline is, spreekt men van Type I diabetes mellitus; ook wel Insuline Afhankelijke Diabetes Mellitus (IDDM) genoemd. Deze vorm van suikerziekte komt al op zeer jeugdige leeftijd voor, vandaar dat het vroeger ook 'juveniele suikerziekte' werd genoemd.
Type II diabetes mellitus. Hierbij is het belangrijkste kenmerk dat de lichaamsweefsels minder gevoelig worden voor insuline. Men noemt dit 'insuline resistentie'. Dit komt vooral voor bij mensen met vetzucht. Vaak bestaat er dan ook nog een verminderd vermogen van de alvleesklier om insuline te maken. Deze combinatie van afwijkingen is erfelijk en leidt tot een verhoogde bloedsuiker. Deze aandoening komt vooral voor na de middelbare leeftijd en wordt ook wel genoemd 'ouderdoms suikerziekte' of Insuline Onafhankelijke Diabetes Mellitus (IIDM)
Behandeling
Voor diabeten (mensen met suikerziekte) is het in de eerste plaats belangrijk om zo gezond mogelijk te leven. Bij patiënten met type II diabetes bestaat heel vaak overgewicht. Hier door neemt de insuline resistentie en -behoefte toe. Afvallen in gewicht vormt een zeer belangrijk aspect van de behandeling. Gezien de complicaties die in de toekomst kunnen optreden, is het noodzakelijk te stoppen met roken. Verder is het goed om veel te bewegen. Het is raadzaam om een afspraak te maken met een diëtiste om een goede balans te vinden in het gebruik van koolhydraten, vetten en eiwitten en vitaminen.
Naar gelang het type suikerziekte, kan de arts twee soorten medicijnen voorschrijven: insuline (wat men zelf kan toedienen door een injectie) of bloedsuikerverlagende tabletten. Het is erg belangrijk dat wanneer iemand suikerziekte heeft, hij/zij een regelmatig leven gaat leiden (vooral ook wat betreft tijdstippen van eten toedienen van medicijnen).
Waarschuwing
Te lage bloedsuiker. Wanneer iemand met suikerziekte niet heeft gegeten of zware lichamelijke inspanning heeft verricht, maar wel zijn medicijnen heeft genomen, bestaat er het gevaar dat de bloedsuiker te laag wordt (hypoglykemie). Dit kan als gevolg hebben dat de hersenen te weinig glucose krijgen. Men noemt dit ook wel een 'hypo'. Omdat glucose de belangrijkste brandstof voor de hersenen is, kan te weinig glucose resulteren in een coma (diepe bewusteloosheid). De eerste signalen die optreden bij een persoon met een te laag bloedglucose (kunnen) zijn:
* transpireren
* geeuwen
* rillen
* zich zwak voelen
* sufheid gevolgd door hoofdpijn
* dubbelzien
* gebrekkige coördinatie.
In een dergelijke situatie kan één maar meestal meerdere suikerklontjes onder de tong het bloedglucose weer doen stijgen! Suikerpatiënten hebben voor dergelijke noodsituaties vaak ook een glucagonspuit bij zich! Inspuiting van glucagon herhoogt de bloedsuiker.
N.B. Pas op: bewusteloze patiënten nooit iets laten drinken of eten (suikerklontje of iets dergelijks) in verband met verslikkingsgevaar.
Te hoge bloedsuiker. Een te hoge bloedsuiker (hyperglykemie) ontstaat wanneer de insuline behoefte toeneemt en hier niet op tijd mee rekening wordt gehouden. Voorbeelden zijn, ziekten in het algemeen en infecties in het bijzonder. Verder gebruik van sommige geneesmiddelen (prednison) en na operaties. Wanneer in deze situaties niet op tijd meer medicijnen worden gegeven kan een zogenaamde 'hyper' ontstaan.
Signalen hierbij zijn:
*veel urineren
*dorst
*sufheid
*misselijkheid
*braken
*droge huid
De patiënt dient extra insuline en vocht toegediend te krijgen. Dit dient te geschieden onder begeleiding van een arts en soms, afhankelijk van de ernst, via een ziekenhuisopname.
Waarschuw dus direct een arts!
N.B. Het is niet altijd gemakkelijk om de twee verschillende situaties uit elkaar te houden. Omdat een comateuze (suiker)patiënt eigenlijk altijd in een potentieel levensgevaar verkeert, is het beste om zo snel mogelijk medische hulp in te roepen.
Tip
Wanneer een Type I diabetespatiënt moeilijk is te regelen wat betreft bloedsuikers, is het soms nuttig de maaltijden over meer dan 3 porties per dag te verdelen. Verder is het niet verboden om (riet)suiker te gebruiken zolang er maar met de medicijnen rekening wordt gehouden.
Bij de Diabetes Vereniging Nederland kunt u terecht met uw vragen over de ziekte.
Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.
Quantitative research is used in the dissertation writing process by presenting a hypothesis and using instrumentation such as surveys and questionnaires...
The capacity of an individual to express consent is influenced by several factors. Cognitive abilities, emotional state, cultural background, and external...
Academic research work requires critical thinking, systematic analysis and well-structured writing as is the case with a PhD program. Public and PhD thesis...
It is not always easy to write a dissertation, however with the right assistance, everything turns out fine. British dissertation help is useful to guidance...
Gary B Flom a seasoned leader in the automotive industry, is playing a pivotal role in revolutionizing the transportation sector in Saudi Arabia and the...
Comment