Doping gebruik

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Doping gebruik

    Is dopinggebruik onder begeleiding van een arts de oplossing?
    Bekend is dat het grootste deel van de dopinggeduide middelen uit de illegale handel wordt verkregen. Naar schatting is 60-70% daarvan niet authentiek. Je weet dus niet zeker wat erin zit. Bovendien wordt veel geëxperimenteerd met allerlei kuren. Het lijkt dan logisch dat dopinggebruik onder begeleiding van een arts mogelijk zou moeten zijn, want dan worden de hierboven genoemde problemen aangepakt.

    Dopinggebruik onder medische begeleiding lijkt op het eerste gezicht 'de oplossing'. Het is echter de vraag of het 'dopingprobleem' zo eenvoudig opgelost kan worden. We zullen wat langer stil bij een aantal aspecten waaruit blijkt dat dopinggebruik onder doktersbegeleiding niet de oplossing biedt die velen ervan verwachten. Voor alle duidelijkheid bedoelen we hier het voorschrijven en toedienen van doping door een arts.

    Gedragsregels
    In Nederland hebben artsen afgesproken dat ze het gebruik van doping niet begeleiden. De exacte afspraak luidt: 'De arts die benaderd wordt door een gezonde sporter met het verzoek dopinggeduide middelen voor te schrijven, dient op dit verzoek afwijzend te reageren'. Onderzoek heeft bovendien uitgewezen dat artsen weinig weten van doping. Zo gaf meer dan 90% van de huisartsen aan weinig kennis te hebben van middelen, doseringen en combinaties.

    Alleen therapeutische doseringen
    Verder….denk niet dat de arts het kuurschema en de middelen van de dealer gaat injecteren! De arts zal zich houden aan de dosering die op de bijsluiter staat (therapeutische dosis). Simpelweg omdat er wetenschappelijk onderzoek gedaan is met deze doseringen. Het is ongeoorloofd hogere doseringen te gaan toedienen, zeker in combinatie met andere middelen. De effecten zijn niet te voorspellen! Voor een zware kuur hoef je dus niet bij je arts aan te kloppen.

    Doping geen onderdeel van krachtsport
    Sport, of dat nou schaken, voetbal of fitness is, moet plezierig zijn. Je moet er een lekker gevoel van overhouden. Dopinggebruik, of nog sterker, het begeleiden van dopinggebruik zal een dermate zware stempel op het imago van de krachtsport drukken, dat het aantal sporters en ook de waardering ervoor terug zal lopen. Want wie wil er deelnemen aan een 'patiëntensport', waarbij je al na een korte trainingsperiode in de wachtkamer van de arts zit? We zijn toch niet ziek? Liefhebbers van de sport brengen hun tijd liever door tussen het ijzer dan in de wachtkamer van de arts. Gelukkig zijn er nog steeds genoeg sporters die bloed, zweet en tranen voor hun training over hebben.

    Lichamelijk onderzoek
    Artsen schrijven zonder een medische indicatie géén middelen en kuurschema's voor en zetten ook géén injecties. Maar kan je arts dan helemaal niks voor je betekenen? Middels gezondheidscontroles kunnen allerlei bijwerkingen, die je normaal niet ziet of bemerkt inzichtelijk worden gemaakt. Realiseer je als dopinggebruiker wel dat je dan met 'de billen bloot' gaat. De resultaten zullen er niet om liegen en de bijwerkingen kunnen confronterend zijn. De resultaten van dit soort gezondheidscontroles zullen dus eerder reden zijn om met dopinggebruik te stoppen.

    Bloed, zweet en tranen
    Je ziet dat een voor de hand liggende oplossing niet het gewenste resultaat geeft. Gebruik van doping is slechts een tijdelijke oplossing, aangezien de dikker wordende spieren na verloop van tijd toch weer zullen afnemen. Beter is om je doelen bij te stellen en je te concentreren op een uitgekiend trainingsprogramma, voldoende herstel, optimale voeding en trots te zijn op je prestatie.
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

  • #2
    Zelf kuur ik altijd onder begeleiding van mijn huisarts.
    Het zetten e.d. doe ik zelf en ook de spullen zorg ik zelf voor.

    Hoe doen jullie dit, gewoon zelf of ook onder begeleiding?

    Begeleiding is overigens mischien een te groot woord, sta meer onder controle, bloeddruk e.d.
    Wel leuk als je verteld wat je gebruik worden ze vaak terplekke niet goed van

    Greets...
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

    Comment


    • #3
      slechte thread,

      bloed zweet en tranen heb je ook nodaig als je wel doping gebruikt. Dit is een typisch geval van iemand die er niet veel van af weet. Bodybuilding is bijna geen sport meer het is een levensstijl. Je eet je slaapt je traint dus : JE LEEFT ernaar. AAS zijn slechts een hulpmiddel....een supplement. Je traint niet om een kuur te doen je traint omdat het je een goed gevoel geeft.Veel mensen zien dit helemaal verkeerd...mensen die zich er niet in verdiepen veroordelen je. Uit jaloezi of uit onwetendheid..haters heb je toch. Van AAS alleen groei je niet maar dit zien mensen niet. Een seriues krachtsporter eet gezond, rookt niet, drinkt niet of soms,traint veel en intensief en probeert zoveel mogenlijk te slapen.Hij heeft meestal al een basis opgebouwd waar de gemiddelde man jaloers op is en als hij (na maanden zoniet jaren)onderzoek besluit om een kuur te nemen GEBRUIKT HIJ ANABOLEN EN IS HET NIET MEER ECHT MAAR FAKE WANT ZO KAN IEDEREEN SPIEREN KRIJGEN. MY ASS!!!!!!!!!&# 33;! Kheb genoeg jongens van mijn leeftijd gezien die flink aan het kuren waren en er indrukwekkend uitzagen. Nog geen 2 maanden erna zaten ze weer trug bij af omdat ze tevrden waren en dachten zo te blijven uitzien als ze niks meer deden. Kuren is geen wondermanier om groot te worden en zeker niet om te blijven. Het is nogmaals een manier van leven die niet voor iedereen is weggelegd en voordat je begint met kuren zal ik maar eens goed afvragen of dit wel de manier is waarop je wilt leven. Het is zwaar en je moet veel dingen laten maar je krijgt er iets voor terug waar iedereen jaloers op is of hij het nou mooi vind of niet..........een mooi gespierd lichaam.
      Ik hoop dat een beetje duidelijk is geworden wat ik hiermee wil zeggen.......
      een beetje respect voor een weloverwogen gebruiker kan geen kwaad het zijn de 'kinderen' die het verneuken. Een kind hoeft niet minderjarig te zijn het kan niet zo goed iemand van 30 zijn die MISBRUIK maakt van AS en de serieuze sporters in een slecht daglicht plaatst.

      MVG C@rp

      Comment


      • #4
        Helemaal mee eens karper!
        Heb deze tread dan ook bewust gepost.
        Hoor het helaas ook vaker, die zit aan de AS dus dat gaat vanzelf.
        Gelul want zoals je al zegt, zonder basis, goede voeding, hard trainen en je nodige rust kom je er nooit.

        Greets...



        Growing is like sex you can never get enough...

        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment


        • #5
          Yo Karperblues post ook je stats ff als je wilt daar ben ik wel benieuwd naar

          Greets...
          Growing is like sex you can never get enough...

          Pain is temporary...pride is forever...

          Comment


          • #6
            Nou hier ff mijn stats dan:
            ik ben 19 jaar train nu ongeveer 3-3.5 jaar waarvan 2 echt intensief en serieus. Het is een deel van mijn leven geworden en vind het helemaal te gek. Ik ben nu rond de 70 kilo ben in die 2 jaar van 52 naar 70 gegaan en ben 1.71m. Ik heb superveel geresearched gelezen gelezen en nog eens gelezen en ik moet zeggen dat het zijn vruchten afwerpt. Ik ben van plan na de zomer een kuur te doen ik heb alles al in huis maar wacht nog ff omdat ik niet te snel wil beginnen ik ben zowieso pas 19 als ik 20 word wil ik wel beginnen misschien iets eerder. Ik ken veel mensen die kuren maar zie dus ook veel dingen die ik dus NIET wil zoals veel bijkomen veel verliezen en dan depressief raken na een kuur omdat er niks van over is. Dit soort mensen stoor ik me aan omdat er wel mensen zijn die seriues bezig zijn met de sport maar dit soort types verzieken het. Ik heb zelf een klein beetje ervaring met AS ik heb namelijk een heel licht kuurtje gedaan dat bestond uit test 300 mg per week dit om te kijken hoe ik reageer en of ik gevoelig ben voor gyno. Ik heb in mijn pubertijd ook gyno gehad dus wil het safe spelen had met 300 mg per week geen last hiervan ik tel dit ook niet echt als kuur het was 6 weken lang. Ik weet dat je hier kritiek op kunt hebben maar het was voor mij meer mijn eigen lichaam ontdekken dan bijkomen . Mijn voeding is ok en mijn training ook slapen doe ik goed en lang.Ik ben met die test alleen 7 kilo aangekomen en heb 7 kilo gehouden het ligt puur aan calorieinname. Je moet je geen zorgen maken over vet als je aan het bulken bent al heb ik makkelijk praten want ik zet niet snel vet aan. Toen ik 52 was zat ik op 7% vet en nu op 8.5 ik blijf dus vrij droog. Ik ben naturel 11 kilo aangekomen zonder vet en om je een idee te geven hoe mijn situatie is: Mijn vader is 1.73 en woog toen hij ging trouwen (23jr) 45 kilo...hij was kok dus at goed
            hiermee wil ik aangeven dat 'groot' zijn niet in mijn genen ligt maar dat ik er het beste van maak. Mijn kuur na de zomer zal er zo uitzien:
            week 1-4 30-35 mg dbol
            week 1-750 mg sust
            week 2-10 500 mg sust
            week1-10 400 mg deca
            nakuren met clomid 300 mg eerste dag 10 dagen erna 100 en nog 10 dagen 50
            De gehele kuur 1.25mg letrozole om de dag tot en met week 12
            Ik hoop wat over mezelf duidelijk te hebben gemaakt........je ziet dat ook iemand van 19 zijn zaken seriues kan nemen maar dit is ook iets serieus en niet iets om er ff van de zomer goed uit te zien. Dit is GEEN motivatie.
            nou train ze
            de groetjes
            C@rp

            Comment


            • #7
              Oke mijn mening;

              vindt dat je heel erg serieus en goed bezig bent man!
              Zeker voor je 19 jaar ( no offense )
              Dat je veel gelezen en geresearched hebt blijkt wel uit je posts.
              Je kuur voor na de zomer is er een waar ik zelf erg goed op ging. Zie dat je net als ik zelf ook doe d-boll stackt met deca en sus.
              Zou als ik jou was wel zeker weten dat je het maximale uit jezelf hebt gehaald voor je begint overigens.
              Gaat zoals je het nu doet erg goed, 20 kg in een jaar of 3.


              Greets...
              Growing is like sex you can never get enough...

              Pain is temporary...pride is forever...

              Comment


              • #8
                heej bedankt voor je complimentje. Ik probeer zeker eerst het meeste eruit te halen voor ik met die kuur begin maar ik denk zelf dat bijna niemand echt zijn natuurlijke limiet bereikt want dat limiet ligt volgens mij best hoog.Ik begin wel pas echt als ik zeker ben van mijn zaak en er een goed gevoel bij heb.Na die kuur ben ik ook van plan om een hele tijd niet te kuren en uit ervaring weet ik dat dit me ook zou moeten kunnen lukken (al denk ik dat er nu mensne zijn die zullen zeggen : daar denk je na je kuur wel anders over. Maar als je elk weekend de drank kunt laten staan en al je wietrokende vrienden je elke dag bijna een jointje aanbieden en dan altijd nee kunt zeggen denk ik dat je seriues genoeg bezig bent. Ik vind het gewoon zonde van de tijd en moeite om in het weekend me te gaan bezatten dus ben gewoon de BOB tot veel vreugde van mij n vriendin en vrienden
                Dit board bevalt me trouwens wel hoe zit het met die webmaster die jullie nog nodig hadden misschien kun je me eens mailen
                [email protected]

                groeten C@rp

                Comment


                • #9
                  Nou ben het er zeer zeker mee eens,als je voor bodybuilding kiest en het leuk vind en je er in verdiept gaat het allemaal vanzelf je zet vanzelf je eetpatroon ernaar en ook vanzelf je rust je zet je leven ernaar en niet andersom,ik vind het echt te gek dat deze sport bestaat en dat er zoveel over gesproken wordt ben zelf ook 19 jaartjes jong en serieus denk niet dat deze sport ooit nog me hoofd en lichaam zal verlaten en inderdaad jammer van al die mensen die snel een oordeel hebben over AS gebruikers heb zelf ook gebruikt en als je er voor kiest en het naar weten gebruikt is er niks mis mee ondanks dat er veel mensen anders over denken maar eer te weinig van af weten om er over te "mogen" oordelen vind ik het is zo makkelijk om te zeggen dat mag wel en dat mag niet dat is goed en dat is fout,ik hoor ook zo vaak van als je gebruikt is het nep en dat iedereen zo breed kan worden maar er komt zoveel bij kijken was het maar zo simpel en inderdaad carp "Uit jaloezi of uit onwetendheid..haters heb je toch".
                  Als je in je leven voor bodybuilding kiest zal je het zwaar krijgen vooral als je ook kuurt maar daar kies je voor net als ik maar vooral voor de plezier,heb je dat niet stop dan maar dan kom je er nooit ga niet met de gedachte naar de sportschool van ik wil ff snel breed worden want dat zal niet lukken er gaan heel wat jaren voorbij voordat je in de buurt komt wat je wil bereiken je verlegd steeds je grenzen maar ondanks dat is het een sensatie om je zelf te zien groeien en ik zal zelf nog lang actief blijven in deze sport dat weet ik zeker Greetz

                  Comment


                  • #10
                    Begrijp dat ik hier een soort ouwe zak ben met mijn 33 jaar
                    Growing is like sex you can never get enough...

                    Pain is temporary...pride is forever...

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by [b
                      Citaat[/b] (karperblues @ Jan. 27 2003,23:13)]Dit board bevalt me trouwens wel hoe zit het met die webmaster die jullie nog nodig hadden misschien kun je me eens mailen
                      [email protected]

                      groeten C@rp
                      Stuur zelf ff een mail naar de webmaster als je wil hij heeft het nogal druk.
                      Ik heb er geen verstand van mar dat heb je vaker bij die BB-ers

                      Greets...
                      Growing is like sex you can never get enough...

                      Pain is temporary...pride is forever...

                      Comment


                      • #12
                        anabolic frolic: goede aanvulling ik zal ook nooit stoppen met deze sport mijhn doel is om er als ik 40 ben uit te zien als een zeer goed getrainde man. Mijn doel is inderdaad niet om ff snel breed te worden . Punt 1 dit is niet mogelijk en punt 2 het is de moeite niet waard.

                        ps curiosio klinkt dom maar wat is zn adres of waar kan ik dit vinden .......zoals je zelf zei:Ik heb er niet vel verstand van maar dat heb je vaker bij BB's

                        Comment


                        • #13
                          [email protected]

                          Niks doms aan hoor hebben al die overdreven gespierde gasten  

                          Greets...



                          Growing is like sex you can never get enough...

                          Pain is temporary...pride is forever...

                          Comment


                          • #14
                            Je kan ook een pm sturen.
                            Gewoon in de index op de naam webmaster klikken.
                            Rest wijst zich vanzelf.

                            Greets...
                            Growing is like sex you can never get enough...

                            Pain is temporary...pride is forever...

                            Comment


                            • #15
                              Ik moet toe geven dat hier serieus gediscuseerd wordt,het is allemaal waar wat jullie zeggen.
                              Ik ben pas weer een jaartje bezig met trainen ,maar heb wel een goede basis opgebouwd,train totaal 11 jaar.
                              Het begon toen ik 15jr was op dokters advies,mijn kniebanden moesten sterker worden omdat mijn knie altijd uit de kom ging.
                              Toen is het een levensstijl geworden tot ik een schouderontsteking kreeg,ik moest stoppen.Nu 4jr later ben ik weer begonnen met trainen,ik eet goed en drink niet meer,ben de Bob. Mijn vrienden zien dat niet zitten maar begrijpen het ook niet,ik geef meer om mijn lichaam dan om drank. AS zijn geen wondermiddel je moet er serieus mee omgaan dus veel resurts doen.Ik heb op dit moment te veel problemen,dus mijn kuurtje in mei zal wel opgeschoven worden
                              ,dat is wel verstandig. Heb ik nog meertijd om me erin te verdiepen. dus serieus blijven.
                              groetjes patrick
                              patrick

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X