Insuline???

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Insuline???

    Hallo allemaal,

    Wie kan mij meer vertellen over Insuline?
    Hoor er op de sportschool veel over, maar zijn het fabeltjes of is het echt.

    Hun hebben het over Insuline zetten bij je kuur?

    alvast bedankt,,
    You are the Creator of your BODY!!

  • #2
    Diabetes

    Diabetes wordt bij jonge mensen vaak veroorzaakt door een tekort aan insuline. Het aanvullen van die insuline, elke dag weer, vraagt een goede planning en kennis van hoe het lichaam werkt.
    Wat insuline eigenlijk doet? Het zorgt ervoor dat spieren en andere organen de energie kunnen gebruiken die in voeding zit. Het lichaam is als een machine die brandstof nodig heeft om te kunnen werken. Als er te weinig insuline is, kunnen de lichaamscellen de brandstof die ze nodig hebben niet gebruiken.
    De belangrijkste brandstof voor het lichaam is glucose, een vorm van suiker. Voedsel wordt in het spijsverteringskanaal afgebroken tot suikers. Die suikers worden opgenomen in de bloedsomloop. Voordat de lichaamscellen de suikers als brandstof kunnen gebruiken, moet de insuline als een soort sleutel de deur van de cellen openen. Dan pas kunnen de suikers naar binnen en kan de suiker verbrand worden om er energie van te maken.
    Zonder insuline blijven er dus steeds meer suikers in de bloedbaan en daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel. En als die bloedsuikerspiegel een bepaalde waarde bereikt worden suikers samen met water uitgescheiden in de urine. Je moet dan vaker plassen en krijgt enorme dorst. Verder verlies je gewicht en voel je je moe. Als cellen geen suikers kunnen gebruiken gaan ze over op vet, een andere brandstof. Maar als vet te snel verbrand wordt, komen er afvalstoffen vrij die ketonen heten. Bij een tekort aan insuline komen er meer ketonen en andere zuren in je bloedstroom. En dat is niet gezond .
    Voordat in 1921 insuline ontdekt werd bestond er geen effectieve behandeling voor diabetes. Zelfs jonge mensen die een strikt dieet volgden stierven vaak binnen 1 of 2 jaar.
    Tegenwoordig zorgt insuline ervoor dat mensen met diabetes hun bloedsuikerspiegel onder controle kunnen houden. Maar daarmee is diabetes nog niet genezen. Er is veel meer voor nodig dan een injectie insuline om de bloedsuikerspiegel op een redelijk stabiel niveau te houden. Er moet een balans gevonden worden. Een balans tussen de hoeveelheid insuline en wat en hoeveel er gegeten wordt en hoeveel inspanning er geleverd wordt.
    Een diabetespatiënt zelf moet leren omgaan met diabetes. Een diabetesteam kan daarbij helpen.











    De bloedsuikerspiegel van mensen die geen diabetes hebben is redelijk stabiel. Als er voldoende insuline is en het lichaam de hoeveelheid automatisch aanpast, stijgt de bloedsuikerspiegel niet veel na het eten en daalt hij niet te veel bij inspanning. Het lichaam houdt normaalgesproken de bloedsuikerspiegel in balans.
    Vergelijk de bloedsuikerspiegel in het lichaam maar eens met het waterniveau in een vijver. Beekjes die in de vijver uitkomen laten het waterniveau stijgen, net als regen. Het waterniveau daalt bijvoorbeeld door verdamping op een zonnige dag of als er via een sluisje water wordt geloosd. Veel factoren samen bepalen dus het waterniveau in de vijver.
    Zo wordt ook de bloedsuikerspiegel in het lichaam door allerlei factoren beïnvloed. Er komt suiker in het bloed als je eet en de bloedsuikerspiegel daalt bij inspanning.
    Maar suiker kan ook in het bloed terechtkomen vanuit een opslagplaats; de lever. En diezelfde lever kan ook suiker uit het bloed opnemen om het op te slaan voor later gebruik.
    Insuline is het belangrijkste hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert. Het helpt spieren en andere organen aan suikers als die brandstof nodig hebben. En bovendien bepaalt de hoeveelheid insuline in het bloed of de lever suikers opneemt of juist vrijgeeft.
    Bij de behandeling van diabetes is het grote doel een goede balans te vinden tussen inkomende en uitgaande suikers. Want alleen als dat bereikt wordt is de bloedsuikerspiegel stabiel. Het vinden van die balans is voor mensen met diabetes niet altijd even makkelijk. Steeds maar weer moet je als diabetespatiënt beslissingen nemen. Beslissingen over wat je eet en wanneer, hoeveel je beweegt en hoeveel insuline je spuit. Al deze beslissingen samen bepalen immers je bloedsuikerspiegel.

















    Insuline en glucagon worden geproduceerd in kleine groepjes cellen van de pancreas. Deze groepjes heten de eilandjes van Langerhans. Elk eilandje bevat cellen die insuline maken (bètacellen) en cellen die glucagon maken (alfacellen). Insuline en glucagon zijn hormonen. Dat zijn stoffen die boodschappen van het ene deel van het lichaam naar het andere deel brengen. Insuline komt vrij als de bloedsuikerspiegel te hoog is. Het zet cellen er toe aan suiker te gaan gebruiken. Glucagon wordt juist gemaakt als de bloedsuikerspiegel te laag wordt. Glucagon seint dan naar de lever dat het suikers moet afstaan aan het bloed.


    Wat gebeurt er nou eigenlijk als de bloedsuikerspiegel stijgt?
    Na een maaltijd worden er suikers in de bloedbaan opgenomen. Een kleine toename van de hoeveelheid suikers in het bloed zorgt er al voor dat de bètacellen in de pancreas insuline gaan produceren. Insuline zorgt er vervolgens voor dat de suikers voor verbranding vanuit de bloedstroom in de spieren en andere organen opgenomen worden.
    Ook seint insuline naar de lever dat het suiker op moet slaan voor later gebruik. Zo blijft de bloedsuikerspiegel bij mensen die geen diabetes hebben na een maaltijd binnen nauwe grenzen.
    Maar wat gebeurt er dan als de bloedsuikerspiegel daalt?
    Natuurlijk verbrandt het lichaam altijd wel wat suiker. Zelfs als je slaapt werken immers je hersenen, je hart en je longen. Ook die activiteiten vragen energie en dus brandstof. Als het lichaam meer suikers nodig heeft, daalt de hoeveelheid insuline en stijgt de hoeveelheid glucagon. Voor de lever is dat het signaal om extra suikers de bloedbaan in te sturen en er zo voor te zorgen dat de bloedsuikerspiegel niet teveel daalt.
    Als er geen suikers beschikbaar zijn kan het lichaam ook vet, een andere brandstof, gebruiken. Vet is in het lichaam opgeslagen als triglyceride. Als het vet verbrandt, komen vetzuren en glycerol in het bloed. Vanuit de bloedbaan worden ze geabsorbeerd door de cellen die brandstof nodig hebben.
    Tijdens inspanning kunnen spieren om aan extra energie te komen heel snel vet verbranden. Het lichaam handhaaft de goede hoeveelheden suiker en vetzuren in het bloed door steeds de hoeveelheid insuline, glucagon en andere hormonen aan te passen.





    Wat is Insuline?

    Insuline is nodig om de bloedsuikerspiegel op een niveau te houden waarbij het lichaam het beste werkt. Bij een gezond persoon maakt het lichaam automatisch op het juiste tijdstip de juiste hoeveelheid insuline aan. Maar als je eenmaal diabetes hebt moet jij actief ingrijpen door te doen wat je lichaam voorheen automatisch deed. Je moet elke dag insuline-injecties nemen om gezond te blijven. Maar met te weinig insuline wordt je bloedsuikerspiegel te hoog en met teveel insuline juist te laag.

    Insuline is een hormoon.
    Insuline is één van de vele hormonen die je lichaam aanmaakt. Elk hormoon verspreidt een andere boodschap. De belangrijkste boodschap van insuline is gericht aan de lichaamscellen. Het vertelt ze dat ze suikers moeten gaan verbranden om energie te krijgen.
    Hormonen worden in klieren gemaakt en komen in de bloedbaan als hun boodschap nodig is. De insuline wordt door speciale cellen gemaakt in de pancreas als de bloedsuikerspiegel te hoog wordt. Deze cellen heten bètacellen. Ze liggen in groepjes bij elkaar in de pancreas. Deze clustertjes heten de eilandjes van Langerhans. Andere cellen binnen de eilandjes maken andere hormonen aan die juist een tegengestelde werking hebben.
    Insuline is een eiwit.
    Insuline is een klein eiwit. Het bestaat uit 2 ketens aminozuren; een A-keten met 20 aminozuren en een B-keten met 31 aminozuren. Insuline van bijvoorbeeld rundvee en het varken verschilt maar minimaal van menselijk insuline. Speciale technologieën hebben bewerkstelligd dat menselijke insuline door genetisch gemodificeerde gisten of bacteriën geproduceerd kan worden. Deze insuline wordt door de meeste diabetespatiënten gebruikt. Omdat insuline een eiwit is, zou het - als het geslikt werd - afgebroken worden in de maag. Daarom moet insuline nog steeds geïnjecteerd worden. Gelukkige hebben aanpassingen van hulpmiddelen en wegwerpnaalden het toedienen van insuline in de loop der jaren makkelijker gemaakt.
    Insuline wordt in de pancreas gemaakt.
    Insuline wordt door speciale cellen in de pancreas gemaakt als de bloedsuikerspiegel omhoog gaat. De cellen die insuline maken heten bètacellen. Ze liggen in groepjes die de eilandjes van Langerhans genoemd worden bij elkaar in de pancreas. Andere cellen die in de eilandjes van de pancreas liggen maken andere hormonen. Deze hormonen hebben een tegengestelde werking.
    Vanuit de pancreas gaat er bloed naar de lever. Daar wordt ongeveer de helft van de insuline geabsorbeerd om het mogelijk te maken dat de lever suikers opslaat voor later gebruik. De insuline die overblijft circuleert in het bloed en helpt andere lichaamscellen om suiker voor verbrandingsdoeleinden te gebruiken .
    Insuline werkt als een sleutel.
    Insuline werkt als een soort sleutel die in een receptor past op de celwand. Als de insulinesleutel op het receptorslot past, gaat er een deurtje in de cel open en kan er suiker naar binnen. Als er niet genoeg insuline is blijft de celdeur dicht en kan de cel geen suiker gebruiken.
    Hormonen als glucagon werken op dezelfde manier, maar zoals bij de meeste sleutels het geval is, passen andere hormonen alleen in een slot dat voor hen ontwikkelt is. Zo werkt glucagon op de lever. Het zorgt ervoor dat er suikers worden afgegeven .
    Ook tijdens de slaap is er wat insuline nodig.
    Het lichaam verbruikt altijd suikers. Hersenen, hart en longen werken immers ook tijdens de slaap en al deze activiteiten vragen suikers. Als het lichaam meer suiker nodig heeft daalt het insulineniveau en stijgt het glucagonniveau. Dat zet de lever ertoe aan tot suikers af te geven aan het bloed als er geen suikers beschikbaar zijn uit bijvoorbeeld een maaltijd. De suikers uit de lever voorkomen dat de bloedsuikerspiegel te laag wordt tijdens slaap of in periodes van vasten. Uiteraard blijft een zekere hoeveelheid insuline nodig om ervoor te zorgen dat de suikers ook gebruikt kunnen worden door de cellen.
    Na een maaltijd is er meer insuline nodig.
    Na een maaltijd produceren bètacellen een grote hoeveelheid insuline. De concentratie insuline in het bloed wordt dan vele malen hoger dan vóór een maaltijd. De hogere insulineconcentraties zorgen ervoor dat suikers bijna net zo snel in de spieren en in de lever kunnen worden opgenomen als dat ze geabsorbeerd worden uit een maaltijd. Bij mensen die geen diabetes hebben is de bloedsuikerspiegel na een maaltijd dan ook niet veel hoger dan voor een maaltijd.
    Extra suiker wordt opgeslagen als glycogeen.
    Lichaamscellen gebruiken continu suiker. Als er meer suikers zijn dan de lichaamscellen in een bepaalde tijd kunnen verbranden, worden de extra suikers opgeslagen voor gebruik later. Deze opslag van suikers voorkomt dat de bloedsuikerspiegel na het eten te sterk stijgt.
    Insuline zorgt ervoor dat spieren en de lever suikers kunnen opslaan in de vorm van glycogeen. Glycogeen bestaat uit lange ketens suiker. Het glycogeen dat in spieren ligt opgeslagen wordt gebruikt bij inspanning terwijl het glycogeen in de lever suiker afgeeft aan het bloed als de bloedsuikerspiegel te laag is.
    Insuline en vet.
    Insuline heeft ook effect op vetcellen. Insuline helpt de vetcellen suikers te absorberen en vet te maken. Vet wordt opgeslagen als triglyceride, een groot molecuul dat bestaat uit 3 vetzuren die gebonden worden door glycerol. Als het nodig is worden vetzuren en glycerol als brandstof in de bloedbaan gebracht.
    Insuline en inspanning.
    Spieren hebben meer brandstof nodig als zij inspanning verrichten. Het lichaam maakt tijdens inspanning verschillende hormonen aan die de beschikbaarheid van suikers en vet verhogen. Er is altijd wat insuline nodig om ervoor te zorgen dat een spier suiker kan verbranden. Bij een gezond persoon is er tijdens inspanning zoveel insuline aanwezig dat de bloedsuikerspiegel op het niveau blijft waarbij spieren het meest optimaal kunnen werken. Iemand met diabetes heeft wellicht zowel snacks als insuline nodig om tegemoet te komen aan de behoeften van de spieren tijdens inspanning.
    Het natuurlijk insulinepatroon nabootsen.
    Voordat je diabetes kreeg, pasten de bètacellen in de pancreas de productie van insuline automatisch aan de behoeften van je lichaam aan. Nu je diabetes hebt, moet je zelf actief inspringen op de behoeften van je lichaam. Je doet dat op basis van de hoeveelheid inspanning en van wat je eet. De beste manier om je bloedsuikerspiegel binnen acceptabele grenzen te houden is het nabootsen van het patroon van insulineproductie dat voorkomt bij gezonde mensen.
    Wat gebeurt er als je teveel insuline neemt?
    Als de hoeveelheid insuline in je bloed te hoog is, verlaat teveel suiker je bloedbaan en is de lever niet langer in staat genoeg suikers af te leveren om de bloedsuikerspiegel op een acceptabele waarde te houden. Als de bloedsuikerspiegel verder daalt is hypoglycaemie het gevolg. Om dat te behandelen moet je zo snel mogelijk iets eten of drinken waar suikers in zitten.
    De bloedsuikerspiegel daalt maar zelden zo extreem dat de hersenen niet goed meer kunnen functioneren. Bewusteloosheid is dan uiteindelijk het resultaat. Er moet dan met spoed hulp gehaald word, maar een kennis of vriend kan je al een injectie glucagon geven om de effecten van de insuline te keren en je bloedsuiker te laten stijgen.
    Goede diabeteszorg verkleint de kans op ernstige hypoglycaemie en leert je ook de eerste waarschuwingstekens van hypoglycaemie te onderkennen en te behandelen.
    Wat gebeurt er als je te weing insuline neemt?
    Als je te weinig insuline neemt wordt je bloedsuikerspiegel te hoog en kunnen de suikers uit een maaltijd niet gebruikt worden door de organen. Het kan zelfs zo zijn dat de lever meer suikers afgeeft terwijl die niet meer nodig zijn. Een hoge bloedsuikerspiegel heet hyperglycaemie. Een tekort aan insuline kan er ook voor zorgen dat je vetcellen grote hoeveelheden vetzuren loslaten. De lever verbrandt die vetzuren en produceert daarbij afvalproducten die ketonen heten. Als er te snel ketonen gevormd worden worden je lichaamsweefsels zurig. Er is dan sprake van diabetisch ketoacidose die een ernstige bedreiging vormt voor je gezondheid.


    Hyperglycaemie

    Betekent dat er een hoge bloedsuikerspiegel is. De bloedsuikerspiegel van gezonde mensen komt maar zelden boven de 8 mmol/l omdat er op dat moment automatisch genoeg insuline aangemaakt wordt om de bloedsuikerspiegel te normaliseren. Dat gebeurt niet als je diabetes hebt. Als de bloedsuikerspiegel dan te hoog wordt moet je beslissen of je meer kortwerkende insuline neemt of dat je simpelweg wacht tot het langwerkend insuline gaat werken.
    Als de stijging van de bloedsuikerspiegel kort en niet te groot is, is hyperglycaemie meestal niet zo erg. Een bloedsuikerspiegel die extreem hoog is of lang hoog blijft kan leiden tot een noodgeval. Tenminste, als het niet gelijk herkend en behandeld wordt

    De bloedsuikerspiegel schommelt bij gezonde mensen normaalgesproken maar weinig. Er is een nauwkeurige balans tussen de suikerbehoefte van bijvoorbeeld de spieren en de suikers die vrijkomen uit de suikervoorraad van de lever of vanuit de vertering van koolhydraten uit maaltijden en snacks. Insuline en hormonen als adrenaline en glucagon regelen deze balans.
    Een voorbeeld kan verhelderend werken. Vergelijk de bloedsuikerspiegel in het lichaam maar eens met het waterniveau in een vijver. Beekjes die in de vijver uitkomen laten het waterniveau stijgen, net als regen. Het waterniveau daalt bijvoorbeeld door verdamping op een zonnige dag of als er via een sluisje water wordt geloosd. Veel factoren samen bepalen dus het waterniveau in de vijver.
    Zo wordt ook de bloedsuikerspiegel in het lichaam door allerlei factoren beïnvloed. Er komt suiker in het bloed als je eet en de bloedsuikerspiegel daalt bij inspanning. Maar suiker kan ook in het bloed terechtkomen vanuit een opslagplaats; de lever. En diezelfde lever kan ook suiker uit het bloed opnemen om het op te slaan voor later gebruik.
    Insuline is het belangrijkste hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert. Het helpt spieren en andere organen aan suikers als die brandstof nodig hebben. En bovendien bepaalt de hoeveelheid insuline in het bloed of de lever suikers opneemt of juist vrijgeeft.
    Bij de behandeling van diabetes is het grote doel een goede balans te vinden tussen inkomende en uitgaande suikers. Want alleen als dat bereikt wordt is de bloedsuikerspiegel stabiel. Het vinden van die balans is voor mensen met diabetes niet altijd even makkelijk. Steeds maar weer moet je als diabetespatiënt beslissingen nemen. Beslissingen over wat je eet en wanneer, hoeveel je beweegt en hoeveel insuline je spuit. Al deze beslissingen samen bepalen immers je bloedsuikerspiegel.
    Door studie en ervaringen uit de praktijk neem je steeds makkelijker de juiste beslissingen. Beslissingen die ervoor zorgen dat je je diabetes onder controle houdt. Raak niet ontmoedigd als je daar niet altijd in slaagt. Maar als je bloedsuikerspiegel te hoog (hyperglycaemie) of te laag (hypoglycaemie) is kun je wel de beslissingen nemen die nodig zijn om bloedsuikerspiegel weer terug in balans te krijgen.
    Hyperglycaemie ontstaat als je teveel bloedsuikers hebt. Het voorbeeld van de vijver in het vorige stukje verklaart hyperglycaemie als volgt. De bloedsuikerspiegel stijgt als de toevoer van suikers naar het bloed (vanuit de lever en vanuit voeding) groter is dan de afvoer van suikers naar de spieren en andere lichaamscellen.
    Hyperglycaemie ontstaat meestal als wat je eet en hoeveel je sport niet goed is afgestemd op de hoeveelheid insuline die je nodig hebt. Ook andere hormonen die de bloedsuikerspiegel laten stijgen kunnen belangrijk zijn. Bijvoorbeeld als je ziek bent.
    Bedenk dan ook dat het moeilijker voor je kan zijn om een normale balans te behouden in het geval van stress bij bijvoorbeeld ziekte, zwangerschap en menstruatie.






    Kort gezegd kan hyperglycaemie worden veroorzaakt door :





    Teveel eten is meestal de oorzaak van hyperglycaemie. Na een maaltijd worden koolhydraten - zetmeel en suiker - omgezet in eenvoudige suikers, die glucose heten. Glucose wordt in het bloed opgenomen. Een flinke maaltijd laat de bloedsuikerspiegel stijgen als het insulineniveau niet navenant is aangepast.
    Minder bewegen dan normaal.
    Door sport of een andere vorm van beweging nemen de spieren extra suikers op uit de bloedbaan. Doordat er meer suikers gebruikt worden, daalt de bloedsuikerspiegel. Maar als je juist minder beweegt dan je gewend bent, worden er dus minder suikers opgenomen dan normaal. En daarom stijgt je bloedsuikerspiegel dan. Behalve als je minder eet of meer insuline gebruikt.
    Te weinig insuline.
    Je kunt ook hyperglycaemie ontwikkelen als je te weinig insuline gebruikt. Er komen dan meer suikers vanuit de lever in het bloed en er verlaten minder suikers het bloed naar de spieren of andere lichaamscellen. Als je insuline het minder goed doet dan normaal krijg je hetzelfde effect. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als de insuline bloot heeft gestaan aan extreme hitte of temperaturen beneden het vriespunt. Of als de houdbaarheidsdatum is verstreken.
    Soms wordt de insuline vertraagd opgenomen. Ook daardoor wordt het minder effectief. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat je elke dag op dezelfde plaats spuit en je daar een vetknobbel ontwikkelt .
    Ziekte of andere vormen van stress.
    Het is moeilijker je bloedsuikerspiegel in balans te houden als je ziek bent of als je een andere vormen van stress ervaart. Denk eraan dat je vooral bij koorts meer insuline nodig hebt. Je lichaam maakt bij koorts immers meer glucagon en adrenaline aan. En dat zijn hormonen die het tegenovergestelde doen als insuline. Zo geeft de lever dan dus meer suikers af dan normaal en als je je dosis insuline dan niet verhoogd ontstaat hyperglycaemie.
    Je insulinebehoefte is ook groter als je blootstaat aan stress. Dat kan zowel emotionele als lichamelijke stress zijn. Operaties, botbreuken, verbrandingen of andere verwondingen zijn daar een voorbeeld van. Bij ernstige of aanhoudende hyperglycaemie tijdens stress kunnen er ketonen ontstaan. Ketonen worden gemaakt als de lever sneller vet verbrandt dan dat het gebruikt kan worden. Als er teveel ketonen in het bloed komen, leidt dat tot een noodgeval. Tenminste, als het niet wordt herkend en behandeld.
    Zwangerschap.
    Tijdens de laatste 2 of 3 maanden van de zwangerschap stijgt de insulinebehoefte aanzienlijk. Als je zwanger bent zul je in deze periode dan ook je insulinedosis moeten verhogen om hyperglycaemie te voorkomen.
    Menstruatie.
    Sommige vrouwen hebben vlak voordat ze ongesteld worden iets meer insuline nodig om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden.




    Verschillende symptomen kunnen je ervoor waarschuwen dat je bloedsuikerspiegel te hoog aan het worden is. Maar onthoud dat zelfs een redelijk hoge bloedsuikerspiegel niet altijd tot symptomen leidt. Negeer een hoge bloedsuikerspiegel daarom nooit; ook al voel je je nog zo goed. Regelmatige en langdurige hyperglycaemie verhoogt het risico van complicaties op de lange termijn.
    Symptomen van een extreem hoge bloedsuikerspiegel zijn :
    Dorst en vaak moeten plassen.
    Als je bloedsuikerspiegel hoog is komt er suiker in de urine terecht. Samen met grote hoeveelheden water. Daarom krijg je dorst en zal je vaker moeten plassen. Waarschijnlijk zul je er ook 's nachts voor uit bed moeten.
    Vermoeidheid en slaperigheid.
    Niets in je lichaam werkt optimaal als de bloedsuikerspiegel te hoog is. Zelfs je hersenen niet.
    Slecht zicht.
    Een hoge bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat de lenzen in je ogen gaan zwellen. Daardoor kan je niet goed meer scherpstellen.
    Kramp in je benen.
    Een tekort aan insuline zorgt ervoor dat je spieren geen suiker kunnen gebruiken, ook al is de bloedsuikerspiegel nog zo hoog.
    Langzaam genezen van wondjes.
    Een hoge bloedsuikerspiegel beïnvloedt de manier waarop het immuunsysteem vecht tegen infecties en wondjes geneest.
    Gewichtsverlies.
    Als je niet genoeg insuline hebt wordt er spiermassa afgebroken. Daardoor verlies je gewicht en wordt je bloedsuikerspiegel hoger. Gewichtsverlies door hyperglycaemie is niet gezond. Je voelt je er zwak door.
    Growing is like sex you can never get enough...

    Pain is temporary...pride is forever...

    Comment


    • #3
      als je alleen iets over insuline hebt gehoord, begin er dan van je levense dagen niet aan. dit kan alleen onder begeleiding. insuline wordt je droog van en krijg je enorme honger. maar: al heb je geen honger, dan nog moet je blijven eten. er is namelij kgevaar dat je in coma raakt als je niet voldoende eet. insuline wordt vaak bij hgh kuren gebruikt, maar ook dat moet je niet zomaar nemen. is vaak fake, zelfs voor profs, is superrrrr duur en het is heel iets anders dan anabole steroiden, dus kan je niet zomaar ff kuurtje van nemen.

      dus: afblijven!!
      een dag niet geleefd..... dan ben je dood

      Comment


      • #4
        Sluit me helemaal bij Mr. B aan....afblijven!

        Greets...
        Growing is like sex you can never get enough...

        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment


        • #5
          Originally posted by [b
          Citaat[/b] (---SNATCH--- @ Apr. 01 2003,09:33)]Hun hebben het over Insuline zetten bij je kuur?  
          Ten eerste weet ik NIETS van insuline af ten tweede sluit ik me bij Bruce en Curiosio aan. Zowieso als je niets van insuline weet MOET JE ER GEWOON AFBLIJVEN!!!

          Als je besluit het toch te doen zou ik het absoluut onder begelieding doen en als je met gewoon kuren aan je max zit, geen vooruitgang meer hebt.

          Ik heb GEHOORD dat insuline in combinatie met AS & HGH de beste combinatie is. [In verband met de eiwitsynthese ?? ?? ??]
          Er zijn volgens mij verschillende soorten insuline en de beste om te gebruiken is 'n kortwerkende analoge insuline.[?]
          Je "moet"ook een x aantal carbs innemen per ui insuline.
          Je mag een bepaalde tijd, enkele uren voor en na de injectie GEEN vetten meer eten.

          Het rotte is van insuline is dat je plotseling dood kan vallen.Omdat je al gauw over doseert als je niet weet waar je mee bezig bent en als je onvoldoende suikers tot je neemt.

          Kortom, laat staan en laat het aub over aan de profs.

          Grtzzzzz Ax

          P.S ik heb ook wel gehoort dat het je ingewanden zou vergroten.....maar zou dat niet liggen aan de cal innamen?
          DUM SPIRI SPERO

          WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

          Comment


          • #6
            Ken die verhalen waar jij het over hebt ook Ax maar net als jou heb ik er geen ervaring mee.

            Greets...
            Growing is like sex you can never get enough...

            Pain is temporary...pride is forever...

            Comment


            • #7
              Ja, op bodybuilding.com hebben ze het er geregelt over, mijn idee is, laat insuline over aan suikerpatienten en olpympiabodybuilders, en ga er vooral niet mee op eigen houtje experimenteren., maar ja wie ben ik..

              Comment


              • #8
                Originally posted by [b
                Citaat[/b] (jan @ Apr. 01 2003,19:19)]Ja, op bodybuilding.com hebben ze het er geregelt over, mijn idee is, laat insuline over aan suikerpatienten en olpympiabodybuilders, en ga er vooral niet mee op eigen houtje experimenteren., maar ja wie ben ik..
                Iemand die gelijk heeft??

                Greets...
                Growing is like sex you can never get enough...

                Pain is temporary...pride is forever...

                Comment


                • #9
                  Nou ik hoor het al, een lading minpunten.

                  Jongens bedankt voor de Info.

                  groeten
                  You are the Creator of your BODY!!

                  Comment


                  • #10
                    Waarom was je keus op insuline gevallen eigenlijk?

                    Grtzzzz Ax
                    DUM SPIRI SPERO

                    WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

                    Comment


                    • #11
                      ik had een kuurtje besteld en ze boden mij er insuline bij aan.
                      Moest je meer massa bij krijgen zeiden ze, en ik wil graag meer massa bij dus het leek mij wel aantrekkelijk.


                      groeten
                      You are the Creator of your BODY!!

                      Comment


                      • #12
                        dan zou ik eerst maar es nadenken over wat voor leverancier je hebt. weet die zelf wel waar hij het over heeft? als jij de pijp uitgaat krijgt hij wel gedonder.
                        post je kuur wat zij je aanraden eerst es hiero. es kijken of dat wat is.

                        @Ax: kortwerkende is na 3 uur ofzo weer uitgewerkt. een maat van me had dat ook bij zn hgh. voordeel tov van langwerkdende: minder risico, omdat je het kan nemen ten tijde dat je wakker bent. met langwerkende is toch het risico aanwezig dat je in je slaap naar de knoppen gaat. snappie. maar qua werking lijkt langwerkende beter, maar: zelfs profs gaan liever aan de kortwerkende. zeker de eerste keren.


                        greetzzz bruce.
                        ,mmm ik ga slapen.
                        'nacht.
                        een dag niet geleefd..... dan ben je dood

                        Comment


                        • #13
                          hallo,

                          Hier mijn kuurtje:

                          week 1-8 500mg sustanon
                          week 1-5 45mg D-boll

                          en dan moest ik de insuline 2x in de week na het sporten 10iu zetten, moest daarbij wel veel koolhydraten en eiwitten bij nemen en dextrose.
                          En net wat AX zei die insuline heeft een max. van 3uur.

                          groeten,
                          You are the Creator of your BODY!!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by [b
                            Citaat[/b] (bruce @ Apr. 03 2003,00:05)]@Ax: kortwerkende is na 3 uur ofzo weer uitgewerkt. een maat van me had dat ook bij zn hgh. voordeel tov van langwerkdende: minder risico, omdat je het kan nemen ten tijde dat je wakker bent. met langwerkende is toch het risico aanwezig dat je in je slaap naar de knoppen gaat. snappie. maar qua werking lijkt langwerkende beter, maar: zelfs profs gaan liever aan de kortwerkende. zeker de eerste keren.


                            greetzzz bruce.
                            ,mmm ik ga slapen.
                            'nacht.
                            AHA, dat is de rede..... het verschil
                            Thanx Bruce

                            Grtzzzzz Ax

                            P,S ik vind wel dat het gebruik van insuline aardig populair wordt.
                            Een vriend kwam er gisteren ook mee aan!!!!!!! Hij heeft nog nooit gekuurt en weet bijna niets van AS af!!
                            MAFKEZEN!!!!!! HET IS LEVENSGEVAARLIJK
                            DUM SPIRI SPERO

                            WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by [b
                              Citaat[/b] (---SNATCH--- @ Apr. 03 2003,08:58)]hallo,

                              Hier mijn kuurtje:

                              week 1-8 500mg sustanon
                              week 1-5 45mg   D-boll
                              Hoeveel kuurtjes heb je al gedaan?? Als dit je eerste is/wordt dan zou ik de dbol verlagen naar 25MG per dag, is meer dan genoeg.

                              Hoeveel weeg je trouwens??
                              What's the difference between your wife and your gear?
                              They both cost you all your money, make you loose your hair, give you a headache, keep you a wake at night, both can hurt you when you mis-use them, so you should handle them with care.
                              I also love them both, and can't live without them.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X