Zomersticky

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Zomersticky

  Pinda doe je nog de Spell Check en dan kun je het gewoon editen en zo
  Heb het zo kort en basic mogelijk gehouden. hehehe


  Inleiding

  Speciaal voor de zomer registreren er een lading nieuwe leden op ons mooie informatieve forum genaamd Bodynet. Met grote regelmaat komen dezelfde vragen naar voren. Mensen die willen afslanken voor het aankomende strand seizoen, mensen die wat meer spiermassa willen voor die periode en meer. Zelden krijgen de oudere leden de indruk dat er moeite gestoken wordt in het leren van de "spel regels" van hun lichaam. Sticky topics die niet tot nauwelijks gelezen worden, af en toe vragen of wij kant en klare schema's kunnen leveren en meer zaken wat tot irritaties leiden. Zo heb ik steeds minder zin om te reageren omdat het antwoord al ontelbare keren verschaft is.

  Hopelijk dat dit wat vragen beantwoord en dat men eens leest voordat ze topics openen met steeds dezelfde vragen. Vragen die ik hoop te beantwoorden zijn:
  -Vet verliezen hoe/wat
  -Kun je vet omzetten in spier?
  -Hoe krijg ik een 6-pack
  -Ik hoef geen benen te trainen want ik doe al aan een sport waarbij je veel rent.
  -Als vrouw moet ik toch anders trainen als een man? Ik wil niet groot en gespierd zijn.
  -Wat zijn supplementen en moet ik dit gebruiken? Welke kan ik gebruiken?
  -Anabole steroiden het wonder middel?


  1. Is het mogelijk Vet om te zetten in Spier?

  Is het mogelijk Vet om te zetten in Spier? Het antwoord is simpelweg "Nee".

  1a. Spier
  Ieder mens heeft een vaste hoeveelheid spieren in het lichaam. Deze zijn aan het skelet verbonden via pezen. Door middel van kracht training oefent men stress uit op de spier en beschadigd het. Na de training is het zaak om voldoende rust te nemen zodat de spieren kunnen rusten en zichzelf versterken. Door dat de spieren zichzelf versterken beschermen ze zich voor de stress die men heeft uitgeoefend op de spier. Om te zorgen dat de spier blijft ontwikkelen is het zaak om de stress prikkel telkens te vergroten en de spier te dwingen om zich te blijven ontwikkelen.

  De stress prikkel is een variabele afhankelijk van "gewicht", "snelheid verplaatsing gewicht", "rust intervals", "hoeveelheid herhalingen/sets", "oefening". Om de spier te blijven stimuleren is het zaak om met die variabelen te blijven spelen zodat het weinig kans krijgt om te wennen. Zodra er gewenning optreed zal de spier minder snel ontwikkelen en krijg je te maken met de wet van verminderde meer opbrengst. Hoe langer je met dezelfde variabelen traint, des te minder de opbrengst. Hierom moet je proberen om de 5 weken of cyclussen grove veranderingen zien door te voeren in je manier van trainen.

  Het gevolg zal wederom spierpijn zijn, maar spierpijn is geen indicator voor spiergroei. Spierpijn betekend een stimulans waar het lichaam niet op bedacht was. Kortom je hebt weer stress op een nieuwe manier toegediend waardoor er weer groei kan gaan plaatsvinden.

  1b. Vet
  Vet heeft niks met spieren te maken. Omdat men verkeerd eet gaat het lichaam voeding opslaan in vet reserves. Dit zijn vetcellen die onder de huid zitten. Opslag van vet gebeurd in een vrij logisch patroon. De eerste vetcellen die gevuld raken zijn degene die het makkelijkst aan te boren zijn voor energie. Bij de meeste mensen zullen de buik, billen en dijen als eerst dikker worden. De buik is logisch in verband met orgaan bescherming tegen de kou. En dat zijn jammer genoeg ook de laatste plekken waar het vet zal verdwijnen. Plaatselijke vet verbranding is niet mogelijk.

  Door een goed eetpatroon te hanteren zal het metabolisme gestimuleerd worden om te verbruiken wat er aangeleverd wordt qua voeding. Zodra het metabolisme optimaal werkt dient men een kleine kalorie tekort zien te creeeren. Zodoende zal het kleine te kort aangevuld worden met energie uit de vetcellen. Hoe leger de vetcellen zullen zijn des te lager raakt je lichamelijke vet%.

  Zodra het vet% laag genoeg is zullen de spieren steeds zichtbaarder worden voor het blote oog, en zo uiteindelijk ook de 6-pack. Sporten assisteerd wel in het verhogen van je energie verbruik en je metabolisme zal ook in rust meer gaan verbranden. Hoe actiever de spieren zijn des te meer energie verbruiken ze. Hoe actiever ze zijn des te ontwikkelder zijn de spieren en zullen ze iets eerder door de hoeveelheid vet heen prikken om zich te laten zien. En zodoende krijgt men de strakke sensuele en atletische bouw. Zonder de spieren te versterken zul je er op den duur alleen maar uit zien als een kleinere ie**************** minder mollige versie van jezelf.


  2. Vet verliezen hoe/wat qua voeding?

  Met de zomer in aankomst wilt iedereen strak in het lijf zitten. Dit is dus HET seizoen dat je op TellSell allerlei gimmicks voorbij ziet komen. Ab Circle Pro, Zumba Dance en weet ik wat nog meer. Mensen met brede glimlach die beweren dat de oude vertrouwde oefeningen oncomfortabel zijn of dat ze de spier in kwestie niet goed voelen werken. Iets wat niet vreemd is aangezien ze meestal de verkeerde oefeningen uitvoeren, maar dit weet het gemiddelde publiek niet. Die mensen geloven immers vaak nog dat veel cardio, enorm weinig eten op een crash dieet en plaatselijk vet verbranden The Way To Go is. Mythes die in spelen op de meeste mensen die een quick fix willen in plaats van hard werken en daadwerkelijk blijvende resultaten.

  Veel mensen worden dik doordat zij te weinig eten. Dik worden is vaak geen kwestie van te veel eten, maar juist het tegenovergestelde. En om af te slanken dient er juist meer gegeten te worden. Dit is een tegenstrijdigheid voor iedereen die op hun gevoel afgaat, maar is het niet fijner om juist meer te mogen eten en af te vallen? Dit zou toch een stuk aantrekkelijker moeten klinken dan op al die dieten waar je bijna niks mag eten zoals Atkins, Montiac, Sonja Bakker en al die troep. Dieten die er voor zorgen dat je na afloop weer al het vet terug krijgt met nog wat extra's voor al je harde werk. Dat is masochisme ten top. Steeds vaker hoor je dat een lifestyle verandering nodig is en dat is waar. Helaas is het niet zo bedoeld dat je dus rest van je leven op een crashdieet moet gaan zitten wat we steeds vaker te zien krijgen. Dit lost het probleem van de "jojo" op, maar niet de andere gezondheids problematiek.

  Al die crash dieten zorgen voor nog meer problematiek dan alleen het extra vet wat je naderhand terug krijgt. De extra vet aanzet zorgt er voor dat je lichaam meer vetcellen zal gaan aanmaken om vet te kunnen opslaan. Dit zorgt er voor dat je op langer termijn problemen krijgt om een slank figuur te krijgen en te behouden. Je lichaam zal gewend zijn veel vet te bezitten en zal sneller vet gaan opslaan als je even niet op let. Daarnaast verzieken de crashdieten je metabolisme wat er voor zorgt dat het lichaam minder kan verbranden dan wat men eet. Wat resulteerd in nog meer vet aan zet. En nog leuker is hoe je insuline produktie in elkaar zal gaan storten met als resultaat dat je lichaam niet goed kan omgaan met koolhydraten en snel voedsel op slaat als vet. Op langer termijn kan dit insuline probleem er ook voor gaan zorgen dat er enorme pieken en dalen ontstaan waardoor men enorm moe wordt en het gevoel krijgt snoep nodig te hebben om een snelle energie rush te krijgen. En op den duur ontstaat zo een verslaving aan snoep en zit men met diabetes opgeschoteld.

  Om goed en definitief vet te verliezen is er hard werk en discipline nodig. Dit schrikt de meeste mensen af, maar het is niet anders. Wil jij dat strakke sensuele lichaam? Of wil je die papperige huisvrouw op de tredmolen zien die er na 2-3 jaar nog steeds hetzelfde uit ziet en maar klaagt? Geloof me als ik zeg dat een half jaar hard werk voor de meeste mensen voldoende is om (top)vorm te geraken. Het is een zware sprint waarna het makkelijk is om dat fysiek vast te houden. Wil je er na een korte harde sprint van af zijn of wil je zoals die papzak op de tredmolen jaar in en jaar uit aanmodderen? Die papperige mensen zijn ideale sponsoren voor al die Health Centres die als onkruid overal uit de grond springen.

  2a. Eetpatroon
  Waar iedereen het mee eens is dat voeding het belangrijkste aspect van afvallen is. Wat in je mond geraakt moet ook verbruikt worden. Alles wat niet verbruikt wordt is voor de vetcellen. Zoals eerder vermeld is het zo dat de meeste mensen dikker zijn omdat ze ondervoed zijn. Hoe kan men ondervoed raken in een maatschappij vol met winkels met voeding? Dat komt omdat de meeste mensen de verkeerde keuze maken in welke voeding ze naar binnen werken. Vaak wordt er gekozen voor voedsel dat vol zit met suikers en kalorien zonder bruikbare voedingsstoffen in zitten. Suikers welk voor een insuline piek zorgen en vergrote kans voor vetopslag van wat er gegeten werd.

  Er word de laatste tijd steeds meer commerciele aandacht besteed aan "Gezond" eten. Zo is er de reclame van een vrouw die crackers of iets eet terwijl de ander een ijsje neemt. In deze reclame worden al meteen een aantal zaken duidelijk. Mensen worden behandeld als domme geiten en dat is niet vreemd aangezien zij de kennis ontberen. Velen denken dat kalorien het enige is wat telt qua voeding. "Ja maar ik eet 1000kcal dus dat is goed". En daarnaast blijft het stereotype in leven gehouden dat "dieten" smakeloos en vies is. Ten eerste moet men niet letten op het aantal kalorien dat men eet, maar op de hoeveelheid voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten en koolhydraten. Dan zal snel duidelijk worden dat koolhydraten bijna overal in verwerkt zitten, maar het lichaam kan die hoeveelheden niet verwerken met als resultaat meer kans op vet. En dit staat ook aan de grond van de toename qua diabetes patienten in de Westerse wereld.

  Dus nu beloof ik dat het mogelijk is om meer te eten...en lekker terwijl er vet verbrand wordt. De kant die de gemiddelde mens niet aanspreekt is de striktheid en het harde werken. Zodra de resultaten zich zullen tonen zal dit vanzelf motivatie zijn om door te gaan. Het begint allemaal bij het bewuster worden van de voeding die er gegeten wordt. Neem de tijd om de labels te lezen van produkten en na een tijdje weet je vanzelf wat wel en niet in de boodschappen kar te gooien.

  De eerste stap die genomen moet worden is het achterhalen van de hoeveelheid kcal je lichaam als onderhoud heeft. Zo is er het BMR (=Basal Metabolic Rate) wat staat voor de hoeveelheid kalorien je lichaam verbruikt zonder dat je ook maar iets doet. Vervolgens voeg je een bepaalde hoeveelheid kalorien toe voor de dagelijkse activiteiten/sport. En zodoende kom je dan uit op wat je kalorie onderhoud is. Of te wel de hoeveelheid kalorien die je kan eten terwijl je gewicht in homeostasis verblijft. Hiervoor kan de bijgeleverde webpagina assisteren. (Calories Per Day Calculator - Basal Metabolic Rate)

  Zodra je weet wat je kcal onderhoud is wordt het tijd om deze te verdelen over de voedingsstoffen. Je lichaam heeft immers bruikbare voeding nodig en als het goed gedaan wordt zal je lichaam voller zitten van 3000kalorien echte voeding ipv 5000kcal aan snoep e.d. Omdat de meeste mensen in de periode rondom de zomer willen afslanken is het de bedoeling een kalorie te kort te creeeren. Neem het berekende onderhoud en haal er 500kcal van af welk zal dienen als het te kort. Dit kleine beetje is al voldoende om vet te kunnen verliezen en toch je metabolisme op gang te houden zodat het lichaam vet blijft verbranden.

  Je nieuwe kcal moet gezien worden als het budget wat je te besteden hebt aan voeding. En nu hebben we een klein lijstje nodig om de volgende gegevens te berekenen:
  -Eiwitten 4kcal per 1gram
  -Koolhydraten 4kcal per 1gram
  -Alcohol 7kcal per 1gram
  -Vetten 9kcal per 1 gram

  Door veel individuen wordt nog steeds beweerd dat een bepaald percentage qua verdeling het beste is. Dit is niet waar aangezien er meer bij komt kijken als het aankomt op verdelen van voedingsstoffen. Iemand met een hoog lichamelijk vet percentage moet koolhydraten/suikers zoveel mogelijk zien te ontwijken. Dit heeft te maken met het eerder vermeld insuline verhaal. Als je dik bent kan je lichaam slechter met koolhydraten overweg en zul je dikker worden. Dit betekend dat je moet werken om je koolhydraten te verdienen. Ter compensatie moeten de andere voedingsstoffen omhoog.

  Iedereen die beweerd op gevoel te kunnen eten en naar het lichaam te luisteren die weet niet waar die het over heeft. Als je echt naar je lichaam kon luisteren zat je nu niet in dit schuitje.

  Eiwitten
  We beginnen door ons lichamelijk gewicht per kilogrammen te nemen en vermenigvuldigen dit met 2,5 of 3. Dat is het aantal gram dat er minimaal per dag gegeten moet worden aan eiwitten. Er gaan nog steeds mythen rond, voornamelijk in de medische wereld, dat veel eiwitten slecht voor het lichaam is. Het is waar dat het innemen van veel eiwitten voor een iets hogere belasting op de nieren laat vallen. Dit is op te lossen door dagelijks 2-3L vloeistof (liefst water/thee) te drinken om het lichaam gehydrateerd te laten en bijkomstige afvalstoffen tijdelijk af te vloeien. Daarnaast gaan we er van uit dat de mensen die dit lezen ook sportief bezig zullen zijn naast dit eetpatroon. Zodoende is het eiwit nodig voor spierherstel. Bij maaltijden bestaande uit eiwitten/vetten zal het vet er voor zorgen dat het eiwit trager opgenomen zal worden door het lichaam waardoor men langer een verzadigd gevoel blijft houden. http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...tml#post546738

  Eiwitten bestaan uit Aminozuren. Dit is de basis en er zijn 20 in totaal waarvan 3 essentieel zijn. Deze essentiele komen we dagelijks aan, maar om een compleet amino profiel te verkrijgen is het verstand om te varieren in de eiwit produkten die er gegeten worden. De Aminozuren zorgen voor spierherstel en o.a. leucine assisteerd in vetverbranding.

  Wat zijn goede eiwitbronnen om uit te kiezen: Vlees (behalve dat van een varken), Vis, eiwit van eieren, magere zuivel produkten, Soja produkten.

  Vetten
  Zodra de eiwitten qua kcal budget besteed zijn is het tijd om naar de vetten te kijken. Veel mensen denken dat je vet wordt zodra er vet gegeten wordt. Dit is niet helemaal waar. Er is namelijk onderscheid in het vet. Zo zijn er Transvetten (voornamelijk gefrituurd), Verzadigd Vet (Ham, slagroom etc) en Onverzadigd vet (noten/vissen). Wat we in het eetpatroon willen stoppen is zo'n 60gram onverzadigd vet per dag. Dit betekend dat men ongezoute noten zoals cashew door hun rijst kan gooien of wat walnoten tussendoor. Deze onverzadigde vetten zorgen er voor dat je testosteron produktie wat hoger komt te liggen. Dit hormoon heeft invloed op je algehele gezondheid, metabolisme, vet verbranding, spier herstel/behoud en meer positieve aspecten. Het is dus duidelijk dat een kleine hoeveelheid dagelijks nodig is. 60gr per dag wordt gezien als het minimale en schroom niet om rond de 90-100gr per dag te gaan zitten mocht dit nodig zijn. Daarnaast behoord het eigeel van een ei ook tot de goede vetten. Vaak wordt er nog steeds vast gehouden aan de mythe dat dit slecht voor je is omdat het chloresterol verhogend is. Het feit is dat er twee typen Chloresterol bestaan genaamd HDL en LDL waarbij de ene goed is en de ander slecht voor je gezondheid. Eigeel verhoogd de goede soort wat er voor zorgt dat het niet vreemd is om sommige mensen 4-5 eieren per dag te zien eten.

  Wat zijn goede Onverzadigde Vetten om uit te kiezen: Ongezouten noten zoals walnoten, cashew, pinda's, macademia's. Avocado's, vet van een vis zoals de Zalm, pindakaas, beef jerky.

  Koolhydraten
  Als alles goed is gegaan is er al een groot deel van het kcal budget besteed en blijft er nog een beetje over. Deze besteden we aan koolhydraten. Zoals er onderscheid is tussen de soorten eiwitten en vetten zo ook is er een onderscheid tussen koolhydraten. Heel simpel gezegd is er een Simpele en Complexe variant. Simpele koolhydraten zijn suikers, fruit e.d. welk snel opgenomen worden en vaak voor onnodige insuline pieken zorgen. De complexe koolhydraten zijn volkoren produkten, rijst etc.

  Zoals gezegd is het belangrijk om je koolhydraat inname te beperken als je wilt afslanken. Je moet genoeg hebben om lang en intensief te kunnen sporten en de dag door te komen zonder hoofdpijn/duizeligheid. Het is van belang om je koolhydraten in de afslank fase voornamelijk uit complexe koolhydraten te laten bestaan. Denk aan veel groene groenten zoals selderij, spinazie, sperziebonen, bloemkool. Ze zitten vol met vitaminen waardoor fruit met hun snelle suikers niet gegeten hoeven te worden. Daarnaast zorgen deze groenten dat je een verzadigd gevoel heb en de vezels assisteren in een betere stoelgang en zijn goed voor de verbranding van vet in het algemeen.

  Overige koolhydraatbronnen zijn volkoren produkten. Denk bij volkoren brood niet aan bruin brood. Tegenwoordig heeft brood allerlei toevoegen waardoor ook wit brood volkoren kan zijn. Lees de etiketten om te zien of er sprake is van een volkoren produkt. Havermout, brinta, rijst, volkoren pasta, kleine zoete aardappeltjes zijn allen goede alternatieven. Neem geen meusli tenzij dit naturel is aangezien er wederom suikers aan tegevoegd zijn. Dat geld ook voor liga's en andere troep "koekjes". Beleg op brood moet er ook uitgekeken worden aangezien overal suikers in zit. Vleeswaren en pindakaas zijn de betere keuzes.

  Rauwkost valt ook onder groenten zoals Tomaten, komkommer, sla. Deze moeten in eerste instantie genegeerd worden. Zij bestaan uit water met anti-oxidanten en mineralen. In veel traditionele crash dieten waren zij de basis van het eetpatroon aangezien ze een verzadigd gevoel geven. Helaas geven ze qua voedingsstoffen niks bruikbaars. Gebruik de rauwkost dus alleen als opvulling/tussendoortje als de rest van het eetpatroon al opgezet is. Mocht er dan tussendoor een hongergevoel ontstaan eet dan wat rauwkost om het hongergevoel te onderdrukken. Daarnaast is het als opvulling wel leuk om het avondmaal wat meer kleur te geven mocht dit nodig zijn.

  Zoals gezegd is het nemen van fruit tijdens de afslank periode niet aan te raden. Vitaminen worden al geleverd door de variatie qua groenten. Het nemen van fruit welk een hogere insuline piek bezorgd is dus niet aan te bevelen.

  Wat zijn goede Koolhydraten om uit te kiezen: Volkoren produkten, brinta, havermout, rijst, kleine zoete aardappeltjes

  Voedingsschema
  Als het goed is staat er nu op een papiertje of digitaal hoeveel kcal je elke dag moet eten en de verdeling qua grammen per macro voedingsstof. Hoe je het verdeeld over de dag is geheel aan jouw en hoe strikt je wilt zijn. Het belangrijkste is dat je die hoeveelheid macro nutrienten per dag eet. Mocht je iemand zijn die beweerd niet veel te kunnen eten... NIET ZEIKEN EN STAUWEN!! Al ga je over je nek dat maakt niet uit. De maag moet uit zetten zodat het gewend raakt aan de hoeveelheid voeding. Als je steeds te weinig eet zal de maag niet oprekken en wennen.

  Als je het strikter aan wilt pakken is het verstandig om de maaltijden te verdelen over meerdere eet momenten. Het voordeel is dat je zo een wat geleiderlijke insuline afgifte creeert. Met Intermittent Fasting is aangetoond dat dit niet al te interessant is. Wat wel interesant is voor de meeste mensen is dat meerdere eetmomenten er voor zorgt dat er minder kans op vergrijpen aan snoep aanwezig is. Ook voor mensen die niet in staat zijn grote maaltijden te eten is het makkelijker om meerdere kleine maaltijden te eten. Let wel op dat er ook echt een maaltijd gegeten wordt. 1 snee brood, 1 stuk fruit (lees nog eens terug, want je hebt niet opgelet als je dit eet) is GEEN maaltijd.

  Het verdelen van de maaltijden dient als volgt te zijn. Neem een eiwit/onverzadigd vet of eiwit/koolhydraat als maaltijd. Dit betekend bijvoorbeeld:
  07:00 Ontbijt een pap van brinta met melk zonder suikers. Voeg eventueel klein beetje honing of kaneel toe voor smaak.
  10:00 eet een omelet van 4-5 eieren.
  12:00 wat vlees met groenten.
  15:00 een lekkere vette vis
  18:00 avondmaal van vlees met groenten en rest van koolhydraten aan aardappeltjes
  21:00 een bak magere kwark met eventueel wat honing/kaneel voor smaak
  Het dag totaal dient dan overeen te komen met de macro voedingsstoffen.

  Voor iedereen die zegt niet te kunnen eten in de ochtend geld hetzelfde als voor de mensen die denken niet veel te kunnen eten....NIET ZEIKEN EN STAUWEN!! Ontbijt is gewoon belangrijk. Het zorgt dat je verbrandingsfabriek weer snel aanspringt.

  Het kost tijd en moeite om te puzzelen, maar je leert er van. Je hoeft geen geld aan dietisten uit te geven en leert zelf de basis om bewust met voeding om te gaan en je lichaam.

  Voorbeeld
  Ik weeg 90kg en mijn kcal onderhoud is 3000kcal. Om af te slanken haal ik er 500 vanaf en kom uit op 2500kcal als me dagelijks budget.
  90kg lichaamsgewicht x 3gram = 270gr eiwitten. 225gr eiwitten x 4kcal = 1080kcal van me budget.
  100gr onverzadigd vet x 9kcal = 900kcal van het budget.
  1080kcal + 900 kcal = 1980kcal verbruikt. Er is nog 1020kcal om te besteden.
  1020kcal / 4kcal = 255gr koolhydraten.

  De reden dat ik voor de hoge uiteinden heb gekozen voor eiwitten en 100gr onverzadigd vet is omdat we anders bij de 345gr koolhydraten uit kwamen. Voor iemand die dik is zou dat te veel koolhydraten zijn. Met 255gr koolhydraten kan je nog uitermate goed functioneren en intensief sporten. Grote hoeveelheid vetten/eiwitten zorgt er voor dat spiermassa behouden wordt en vet verbranding verhoogd.

  Voor iemand die lager zit qua kcal budget is het verstandig om de eiwitten en onverzadigd vetten te verlagen tot het minimale van x2.5 voor eiwitten en 60gr voor vetten.

  Tips
  Veel kruiden en sausen uit potten zijn doordrenkt met toevoegingen die alles behalve goed zijn. In plaats van kant en klare saus over volkoren pasta te doen is het beter om zelf tomaten saus te maken. Of experimenteer door een saus te maken van gekruide zalm in knoflook saus.

  Experimenteer met oma's kruiden kastje en her-ontdek nieuwe smaken.

  Doe boodschappen voor de gehele week. Koop alleen dat wat op je lijstje staat en niks anders. Zorg ook dat je wat gegeten hebt voor je boodschappen doet. Zo wordt je minder verleid om snoep e.d. te kopen.

  Variatie in maaltijden is belangrijk, maar probeer er wel een zekere eenheid in te hebben. Veel maaltijden die hetzelfde zijn kun je dan vooruit klaar maken in invriezen. Dit scheelt tijd door de weeks. Denk aan gegrilde vis, rijst maaltijden, aardappel maaltijden e.d.


  3. Vet verliezen hoe/wat qua sporten?
  Veel mensen die voor de zomer lid worden hebben geen ervaring met trainen of zijn al lange tijd niet meer in de sportschool geweest. In beide gevallen is het zaak om de eerste 4-6 weken te gebruiken om het lichaam voor te bereiden. Laat het wennen aan de bewegingen terwijl de gewichten langzaam verhoogd worden. De eerste paar weken is het belangrijk niet voluit te gaan qua herhalingen en gewicht. Het Centraal Zenuwstelsel en de pezen moeten voorbereid worden om zodoende blessures te verminderen en het lichamelijk herstellend vermogen te verbeteren. Wat men vaak vergeet is dat het aansturen van de spier gebeurd via het zenuwstelsel welk de peesaanhechtigen op het skelet een signaal stuurt zodat de spier gaat samentrekken. Als het zenuwstelsel en de pezen niet goed kunnen functioneren en herstellen zullen de spieren niet optimaal kunnen samentrekken en ontwikkelen.

  Maak gebruik van het Beginners Schema (http://forum.bodynet.nl/trainingssch...tml#post420179). Na 4-5 weken kan er elke kant op gegaan worden qua trainings technieken en methoden. Een Push/Pull of Upper Body/Lower Body split schema's zijn erg populair. Iedereen die vet wilt verliezen en meer spiermassa wilt ontwikkelen is het zaak om schema's te hanteren die bestaan uit voornamelijk compound oefeningen. Dit zijn samengestelde oefeningen waarbij zoveel mogelijk spieren gebruikt worden. Hoe meer spieren er geactiveerd zijn hoe meer er qua energie verbruikt wordt. En zoals in het begin uitgelegd kan er met een kalorie te kort sneller gebruik gemaakt worden van vet reserves. Daarnaast zorgen compound oefeningen dat het lichaam meer anabole hormonen los laat in het lichaam waardoor er meer groei en ontwikkeling plaats kan vinden. Dit is waarom iedereen zijn benen en grote spiergroepen als eerste moet trainen voordat de kleinere spiergroepen aangesproken worden. Er is een verschil tussen spieren aanspreken met voetbal en squat dus verzin geen smoesjes dat je geen benen hoeft te trainen. Wil je grote spierballen dan moet je ook de benen trainen. Ze maken de helft van je lichaam en beeld eens in aan de anabole hormonen die ze vrij kunnen maken zodat de rest van je show spiertjes kunnen groeien.

  Is het mogelijk om spiermassa te ontwikkelen terwijl je vet probeerd te verliezen? Bij beginnend sporters is dit mogelijk zolang ze veel compound oefeningen hanteren en niet alleen wat Bicep Curls en Bench Presses doen. Als de sporter in een verder stadia komt zal dit steeds moeilijker worden tot het punt van onmogelijk. Dan is het een kunst om vet te verliezen met zo min mogelijk spiermassa verlies.

  Om te groeien moet er elke training alles gegeven worden tot je niet meer verder kan. Doe de herhaling zelf zonder spotters en doe ze zo correct mogelijk zonder met je lichaam te zwaaien om dat gewicht te verplaatsen. Gebruik de spier en voel die spier werken. Het is beter licht gewicht te hanteren en dat je de spier voelt dan dat je zwaar neemt en met je lichaam zwaait in plaats van de spier voelen werken. Je bent niet stoer en houdt alleen jezelf voor de gek. Train slim, train gericht en zorg voor voldoende rust.

  3a 6pack
  Iedereen wil die strakke afgetrainde buik op het strand tonen. En in de meeste sportschema's zie je dit terug komen. Na elke sessie moet er buikspieroefeningen gedaan worden. Voor het gemak vergeet men dat de buikspieren hetzelfde als elke andere spier is. Om te groeien moet het rusten en om het te laten zien moet je vet percentage minder worden door een goed eet patroon te hanteren. Daarnaast worden buikspieren voor getraind tot het overkill is. In een goed schema met voldoende compound oefeningen pak je de buikspieren al mee en zijn de lading crunches aan het eind overbodig.

  De buikspieren zijn onderdeel van je Core. Dit moet je zien als een gordel van spieren rondom je middel die de organen beschermen en het lichaam stabiliseren. Train je te veel buikspieren en te weinig onderrug dan gaat je pelvis naar voren hellen en krijg je een kromme houding en later lichamelijk problemen. In een schema met voldoende compound oefeningen gebruik je de core intensief. Denk aan oefeningen zoals de Squat en Deadlift, Bent Over Row en geloof het of niet maar je hebt het ook nodig om beter te kunnen Bench Pressen.

  Door een goed schema op te stellen met voldoende compounds is het overbodig om op het eind nog enorm veel buikspier oefeningen te doen. Voeg 1 buikspier oefening toe 3x in de week. Denk aan oefeningen zoals de Plank Hold, Side Plank Hold en Hanging Leg Raise. Deze oefeningen pakken de hele core aan inclusief de buikspieren. Door het verwijderen van crunches en sit-ups worden ook veel problemen ontweken. Er is namelijk bijna niemand die een correcte uitvoering hanteerd van die oefeningen ondanks dat ze vermoeden van wel. En dankzij die slechte uitvoeringen kunnen ze hun buikspieren niet eens gericht trainen en verspilllen zo hun tijd en energie.

  Voor de rest is het tonen van de buikspieren op het strand puur afhankelijk van hoe je in de keuken presteert qua voeding. Buikspieren zie je immers pas bij een lager vet percentage.

  3b Cardio
  "Cardio is de sleutel tot een strak lichaam" is een stelling die vaak voorbij komt en eentje waar ik het absoluut niet mee eens ben. Het doel is het legen van je vetcellen door een klein kalorie tekort te creeeren. Toch sluit ik het gebruik van cardio niet geheel uit, want als het correct gehanteerd wordt kan het erg nuttig zijn.

  Ik adviseer een stappenplan waarin men eerst hun eetpatroon op orde brengt en vervolgens hun kracht training. Het zou mogelijk moeten zijn om al af te vallen zonder het gebruik van cardio apparaten. De spieren worden door kracht training gebruikt zodat er meet kcal verbruikt wordt zowel tijdens het sporten zelf als in rust buiten de sportschool. Zolang de rust intervals tussen sets niet langer dan 45seconden duurt is de sporter alsnog cardiovasculair bezig om vet te verbranden. Als er geen vet vermindering plaatsvindt dan moet er gekeken worden naar het eetpatroon en/of sport patroon. Eet men nog niet netjes genoeg of sport men niet intensief genoeg zijn vragen die beantwoord moeten worden.

  Zodra het eten en sporten op orde is wordt moet hier gebruik van gemaakt worden. Op den duur komt men een plateau tegen dat het verlies van vet trager wordt. Dan is het taak om 2-3x in de week, wanneer er geen kracht training plaats vindt, HIIT cardio toe te voegen. Dit is High Intensity Interval Training op een fiets of rennen. Je maakt gebruik van intervallen afwisselend tussen lopen, joggen en voluit sprinten. Begin met een interval ratio dat je met moeite kunt volhouden voor 20minuten en bouw de intervals af tot 20-30sec per stuk. Dit zorgt er voor dat je verbranding en energie verbruik door het dak schiet, je conditie verbeterd met rassenschreden en ook je rust verbranding gaat omhoog. Daarnaast zorgt de intensiteit van de intervals voor minder kans op spierafbraak.

  Als het verlies van vet weer vertraagd is het tijd om duur cardio toe te voegen in de ochtenden voor het werk. Zodra je wakker bent is het best om even wat snelle eiwitten tot je te nemen en te cardio'en. 45-60minuten cardio op lage intensiteit. Er wordt gesproken over een bepaalde hartslag welk het optimale verbrandingszone is. Dit is incorrect. Zorg dat je net niet in staat bent een gesprek te voeren, maar nog niet staat te hijgen. Daarnaast is er sprake van de Vox2-conditie. Je lichaam stuurt zuurstof naar de spieren om hun werk te doen. Als het lichaam een bepaalde beweging niet efficient neurologisch kan uitvoeren zullen de spieren verkwistend met de zuurstof omspringen en krijg je de indruk een slechte conditie te hebben. Hoe vaker je het doet hoe efficienter de spier met de zuurstof omgaat en krijg je de indruk een betere conditie te hebben. Helaas is dat alleen van toepassing op die beweging en is het dus zaak om regelmatig af te wisselen tussen hardlopen, fietsen en roeien qua cardio vorm.

  De reden dat ik dit stappen plan hanteer is zodat er altijd nog een moker beschikbaar is voor als de vet verbranding stil valt. Het is niet slim al je middelen in te zetten vanaf het begin. Je gaat er niet sneller door verbranden en op den duur heb je niks meer om de verbranding op gang te krijgen.

  3c Thuis trainers
  Dat je thuis traint is geen excuus. Je kan nog steeds gebruik maken van een goed eetpatroon en cardio. Koop een Gymboss en stel deze in qua intervals. Vervolgens kun je buiten rennen of fietsen qua cardio. Qua sport moet er wel even inventief gedaan worden. Zo kan een auto geduwd worden als cardio en total body workout. Opdrukken, optrekken...


  4. Telt dit ook allemaal voor de vrouw?
  Vrouwen zijn vermoeiend. Helemaal als het gaat om hun uiterlijk met de smoesjes van "probleem gebieden" genaamd buik/billen/dijen. Dat zijn geen probleem gebieden aangezien de man daar ook last van heeft. Het probleem is dat veel vrouwen bang zijn zwaar en correct te trainen. Ze zijn bang om te zweten en moe te worden. Ze denken uren bezig te moeten zijn terwijl 3x in de week 60mins voldoende is. Ze denken meteen heel breed te worden terwijl een vrouw te weinig testosteron aan maakt om gespierd te worden. Kortom ze zoeken allemaal naar smoesjes om maar niet met de neus op de feiten gedrukt te worden. Maar ja veel mannen die ontkennen dik te zijn doen dat ook. Neen, deze individuen zitten liever op een apparaat met een te licht gewicht 20-40 herhalingen te doen terwijl ze een maandblad lezen. Of ze zitten op een cardio toestel te kleppen met de buurvrouw. Tja zo krijg je geen resultaten.

  Een vrouw die resultaat wilt dient net als een man te trainen en de grote compound oefeningen te doen. Oefeningen zoals de Squat en Deadlift die de "probleem gebieden" uitermate geweldig aanspreken. Die twee oefeningen alleen al doen meer dan ab- en adductoren die al die idiote fitness centres voorschrijven. Squat en Deadlift verstevingen de beenspieren, kontspieren, buikspieren en rug spieren.

  Dus moet een vrouw zoals een man trainen...JA!!
  Ze zal niet snel super gespierd zijn, ze zal er hoogstens strak in het vel uit gaan zien.


  5. Supplementen
  Het woord supplementen zegt het zelf al. Het is een aanvulling, maar op wat? Een aanvulling op je eet patroon. Verscheidene mensen doen nog steeds alsof het gebruik van supplementen iets slechts is. Kreten zoals "Ik train naturel en gebruik geen whey poeders en zo" alsof het slecht en anabolen steroiden zijn waardoor je heel groot en breed wordt. Dit is de grootste onzin die er bestaat. Alles wat er in die supplementen zit is natuurlijk en de meeste werken niet eens. Daarnaast kun je van alles gebruiken, maar tenzij je voeding en training niet op orde is zul je er niks aan hebben.

  Op het moment zijn er veel producenten en nog veel meer produkten. Hierdoor weten de meeste mensen niet wat ze moeten hebben. Toch is er een basis qua supplementen die elk respecterend sporter gebruikt.
  -Multivitaminen&Mineralen. Een sporter heeft meer behoefte aan vitaminen en mineralen voor herstel en prestaties
  -Visolie capsules. Omdat er gevarieerd gegeten dient te worden is het niet mogelijk om alle vetten via vis binnen te krijgen elke dag. Daarom neemt een sporter ter aanvulling visolie capsules. Beter chloresterol, hormonale huishouding en nog veel meer. Vaak wordt de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ernstig overschreden. 1-2 capsules doet niks dus een stuk of 12-15 per dag is niet vreemd bij een sporter.
  -Whey Proteine. Dit is waar de mensen al snel vreemd van gaan kijken. Eerder hadden we het over eiwitten en aminozuren in het kort. Proteine is een ander woord voor eiwitten en in deze poeders zitten alle aminozuren die een sporter nodig heeft. Daarnaast zijn er vele studies die er voor zorgen dat ze vetverlies bevorderen. Is het zo dat je opeens vet wordt als je plots stopt met proteine shakes?? Absoluut niet dan is onzin van de bovenste plank. Zoals eerder aangetoond staan vet en spier los van elkaar. Als je weer vet wordt heb je het aan je eigen geklungel te danken.
  -Biergist tabletten. Dit is geen vaste in de basis, maar mocht iemand problemen met zijn insuline hebben dan kan dit assisteren.

  Verdere supplementen zijn niet nodig voor de beginnende sporter en degene die zich klaar wil stomen voor de zomer. Mocht er behoefte zijn voor een creatine neem dan een Monohydraat en volg de etiketten.


  6. Anabole Steroiden

  We leven in een samenleving met allerlei "rol modelen". Mensen met een fysiek wat zogenaamd het ideaal fysiek is en waar iedereen aan moet voldoen. Pubers zijn erg gemakkelijk te beinvloeden en dus is het niet vreemd dat er genoeg zijn die even een pilletje gebruiken om in shape te geraken. Ze weten niet waar ze aan beginnen, hebben geen voedingspatroon, geen sport patroon wat ook maar ergens op slaat. Als je daadwerkelijke steroide in verdiept en een dealer vind die te vertrouwen is kan er weinig fout gaan. Maar ja daar ligt ook meteen het probleem. Waar vindt je iemand die te vertrouwen is? Het kost tijd. Want voor hetzelfde geld vindt je na-maak spul wat gewoon niet werkt en dus betaal je veel terwijl je niks krijgt. Of erger nog...op een sportschool kopen via iemand die je een slechte beginners kuur aanraad puur omdat hij van zijn spul af moet. En als jij dan iemand bent die zich niet genoeg in de materie heeft verdiept ga je tegen problemen aan lopen. Het gebeurd heel vaak dat er niet over een na-kuur nagedacht wordt...of een Off periode zodat je lichaam zich weer kan herstellen na al die stress. Of zie je samenstellingen voorbij komen waarvan je al ziet aankomen dat de oestrogenen bij die persoon door het dak zullen gaan...tja krijg je acne en kans op gyno.

  Uhm...tja tegen de beginners en gasten die voor de zomer in vorm willen raken. Blijf gewoon van de anabolen af. Je hebt er niks te zoeken dwaas. Je bent jong en hebt van nature al een enorme testosteron piek omdat je midden in de puberteit zit. Gebruik die testosteron maar met een goed eet en sport patroon en je behaald meer dan met een halfslachtige inzet en wat AS.

 • #2
  Fallus heeft weer zijn best gedaan:

  Beknopte uitleg inname supplementen


  Via de PB velerlei reacties gekregen. Als er wat nuttigs tussen zit zal het leiden tot een uitbreiding van dit "Sticky".


  ik neem een whey shake in de ochtend en een kwark voor het slapen gaan. maar voor en na de training neem ik niets. geen pre workout shake en ook geen pwo. Nu lees ik meer en meer dat je dextro moet nemen..en dat een PWO shake belangrijk is. Mijn vragen:
  - Waarom is dat belangrijk?
  - Ik heb hoog bf en ben aan het cutten. Dan toch dextro nemen?
  - Wat adviseer je in dit opzicht?  De standaard motivatie is als volgt.

  Gedurende de nachtrust verbruikt je lichaam casseine eiwit als bron. Na 2 uur in de slaap gaat je lichaam GroeiHormoon e.d. aanmaken. Maar na een tijdje gaat het Cortisol hormoon ook omhoog wat weer spierafbrekend (katabool) is. Daarom is het slimmer om bij de kwark voor het slapen ook wat onverzadigd vet te nemen. Dit vertraagd de eiwit synthese waarmee je de cortisol wat langer tegen kan houden.

  Zodra je wakker wordt moet je dan vlug wat snelle koolhydraten en eiwitten tot je nemen. Zoals wat fruit met whey. Dit om je lichaam zo snel mogelijk weer anabool te maken dmv de suikers en cortisol te onderdrukken met whey. 15-30mins later neem je dan je regulier ontbijt bestaande uit eiwitten/koolhydraten.

  Voor het sporten neem je whey zodat je lichaam de eiwitten kan gebruiken ter bescherming van de spieren. Na het trainen neem je snelle suikers zoals dextro om zo snel mogelijk weer anabool te worden en spierherstellend bezig te zijn. Whey kan ook na het trainen genomen te worden, maar dat is optioneel.

  Dat is hoe men algemeen tegen dingen aankijkt. Uit eigen ervaring doe ik het ie**************** anders. En GeneralIX is het gedeeltelijk eens met zijn IF. Cortisol en de katabole omstandigheden in het lichaam zijn helemaal niet zo erg als dat het lijkt. Dus moelijk doen met snelle suikers/eiwitten bij het ontbijt zien we het nut niet van in. Ik heb een tijd lang BCAA's genomen ook in de nacht en het verschil was verwaarloosbaar.

  Dus daarom dat ik gewoon een normaal stevig ontbijt neem. Whey doe ik er meer bij om smaak te geven aan de melk/brinta dan dat ik het doe ivm cortisol onderdrukking. En ook voor een work-out zie ik het nut niet om specifiek whey of snelle suikers te moeten nemen zolang je de gehele dag genoeg binnen krijgt.

  Bij mezelf merk ik dat een maaltijd met complexe koolhydraten me nogal duf maakt. Aangezien die maaltijd 60mins voor me work-out is komt dat niet goed uit hehe. Vandaar dat Supercharge Labrada. De snelle suikers maken we weer "wakker" en scherp. Daarnaast zit er creatine e.d. Dus lekker stuiterend door de work-out heen en alle kracht geven wat je hebt.

  Na een work-out prefereer ik volle chocomel. Dit bevat verschillende soorten suikers en vetten en eiwitbronnen welk heel snel opgenomen worden in het lichaam. Daarnaast zitten er nog andere dingen in die bepaalde enzymen activeren en zo meer IGF-2 en Groeihormoon te laten produceren. Weet niet de specifieke details...maar chocomel RULES!!!

  Als je wilt cutten en je hebt hoog bodyfat dan kun je het beste alle snelle suikers uit je schema gooien. Dus ook dextro en fruit en rozijnen. Zorg dat je voornamelijk complexe koolhydraten eet, voldoende noten voor de vetten en neem die visolie capsules. 3 capsules bij de grote 3 maaltijden met eventueel nog wat biergist tabletten. Beinvloed de insuline gevoeligheid in positieve zin. Zou de complexe carbs in kleine mate bij ontbijt nemen en het merendeels rondom de work-out. Ook een truc om insuline in je voordeel te gebruiken. En dan rest van de maaltijden eiwitten/vetten laten zijn.
  Last edited by Pinada; 01-07-2009, 08:24.
  "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

  Comment


  • #3
   En wederom een aanvulling van Fallus:

   Sport Schema


   In het oorspronkelijke stuk tekst van "Zomer Sticky" werd erg kort vermeld hoe/wat voor sportschema's. Als er gekeken wordt in het "Trainingsschema" deel van het forum zullen er een aantal rode topics verschijnen met de tekst "belangrijk". In die topics staan alle termen uitgelegd, maar ook waar een goed schema aan moet voldoen.

   Zo zijn er verschillende soorten manieren van training en kan men gebruik maken van verscheidene intensiteits technieken. Wederom zijn dezen allen uitgelegd in die topics:
   http://forum.bodynet.nl/trainingssch...echniques.html
   http://forum.bodynet.nl/trainingssch...rainingen.html

   Ook is er een basis schema voor beginners te vinden opgesteld door GeneralIX. Dit is een volledige lichaams work-out welk 3x in de week gedaan kan worden. (http://forum.bodynet.nl/trainingssch...ersschema.html). Doel van dit schema is dat een beginner de tijd krijgt om de basis oefeningen eigen te maken. De eerste 4-6 weken dient er op techniek geoefend te worden en is niet bedoeld om gewichten te gaan verhogen. Zoals eerder vermeld in de eerste post van dit topic moet het lichaam voorbereid worden op wat er komen gaat. Het Centraal Zenuwstelsel moet optimaal geactiveerd worden en pezen dienen te wennen aan de beweging en werk lading die er aan gaat komen. Als hier niet voldoende tijd voor uitgetrokken wordt is de kans op blessures een stuk groter.

   Aangezien alles al vermeld staat in de bijgevoegde links valt er weinig meer te vermelden. Hieronder zullen een aantal voorbeeld schema's geplaatst worden die als template kunnen dienen voor mensen.

   1. Volume
   De eerste variabele is volume. Dit staat in mijn boek voor de hoeveelheid sets/reps die op een dag gedaan wordt. In de loop der tijd ben ik steeds meer af gaan wijken van het concept dat je per se 8 oefeningen a 3sets moet doen per trainingsdag. Toch blijft elk schema opzet in de omgeving van 20-25sets per dag ongeacht hoe het ingedeeld is. Dit geeft de vrijheid om zelf te kijken hoeveel oefeningen je wilt doen en vervolgens geef je ze de hoeveelheid sets om aan het totaal te komen. Zo is het mogelijk om maar 4-5 oefeningen te doen met 5 sets, 8 oefeningen met 3 sets, 3 oefeningen met 7 sets en welke variant je maar kan bedenken. Dit is het macro niveau.

   Op micro niveau werkt de verdeling in grote lijnen hetzelfde. In plaats dat 25reps per oefening het magische getal is zal ik vermelden dat dit niet het geval is. Als je zwaar en op kracht wilt trainen dan is 5 reps of minder een goed begin. Aangezien dit een zware belasting is op je lichaam is het verstandig om niet te veel repetities te maken en te richten op de 20-25reps totaal. Voor een medium dag qua kracht kom je rond de 8-12reps te liggen waardoor er totaal 40-45reps per oefening gedaan kunnen worden. Voor een lichte dag zit je rond de 15-20reps met als doel 50-60reps totaal te maken per oefening.

   Onthoud dat 5reps, 8-12reps, 15-20reps niet betekend dat je blindelings dat aantal reps moet maken met een gewicht wat makkelijk is. Het betekend dat je een gewicht pakt waarmee je die hoeveelheid repetities op de laatste aantal sets met moeite kunt voltooien. Dat je diep moet gaan om alles er uit te halen wat er in zit.

   Hiernaast is er nog een methode om de set/reps in te delen. Voor mensen, zoals voetballers e.d., is het niet verstandig om alleen kracht gericht bezig te zijn. Vaak worden zij iets minder explosief en snel als er alleen maar explosieve uitvoering van krachtoefeningen gedaan worden. Hierom is het verstandig om een soort van A en B patroon te hanteren. Zo heb je "Benen A" dat er voornamelijk zware squats e.d. gedaan worden op een bepaald rep/set verdeling. Dan word "Benen B" een dag waarop er een lichter gewicht gehanteerd wordt om vervolgens op tijd zoveel mogelijk explosieve herhalingen te maken. Sets van 30-40sec non-stop explosieve herhalingen er uit persen. De eerder opgebouwde kracht zal er voor zorgen dat de persoon harder kan afzetten om snelheid te maken, ze moeten alleen nog explosiviteit opbouwen met deze methode.

   Variatie is de sleutel en zo ook met het opstellen van je schema's. Elke keer zwaar trainen kan je neurologisch op den duur in de weg gaan zitten. Daarom is het geen slecht idee af en toe een lichter patroon te hanteren. Toch is het mogelijk een goede work-out te krijgen mits je door blijft gaan tot het punt dat er geen reps meer er uit geperst kunnen worden.

   2. Tijd
   Een ander variabele waarmee gespeeld dient te worden is Tijd. Het soort rust wat je neemt heeft ook invloed op je ontwikkeling. Hoe langer de rust hoe meer je hartslag weer kalm wordt en hoe meer je spieren en zenuwstelsel zich kunnen herstellen alvorens je weer aan het werk gaat. Het is niet zo dat zodra je conditioneel in staat bent weer te trainen dat de spieren ook voldoende hersteld zijn. Dit is niet waar. Het duurt 4minuten eer de spier geheel hersteld is om weer maximaal aan te spreken.

   Zo is het verstandig om op een zware trainingsdag langer rust te nemen tussen sets en oefeningen. Het is dan mogelijk 60-180sec rust te nemen op een zware dag. Zodoende is het mogelijk om telkens weer een grote hoeveelheid motoreenheden aan te spreken om de gewichten te verplaatsen. Qua conditie zal er weinig ontwikkeling plaatsvinden.

   Op middel en lage zware dagen is het mogelijk om de rust intervals tussen sets te verlagen tot 20-45sec. Je blijft een redelijk hoge hartslag behouden waardoor het mogelijk is cardiovasculair bezig te zijn. Of te wel je bent meteen een vorm van cardio aan het doen tijdens de kracht training. Aan de andere kant krijgt het lichaam niet voldoende tijd om zich voldoende te herstellen. Iemand die meer op massa en uiterlijk traint zal dit niet erg vinden. De spiervezels zijn vermoeid en dan pak je ze weer hard aan zonder ze de kans te geven om voldoende te herstellen. Zodoende vermoei je de spieren sneller en kan er meer hypertrophy plaatsvinden.

   Dat zijn de twee hoofdverschillen. En de meeste massa winst komt na een periode van kracht winst. Hierom adviseer ik om een soort A en B variant te hanteren qua "intensiteit". Zo kun je de ene keer de spieren aanpakken met een zwaar trainings patroon voor kracht en de andere keer met een wat lichtere variant welk meer gericht is op massa ontwikkeling.

   Voor verdere technieken zoals Rest-Pause kan er gekeken worden in eerder vermelde links. In die topics staan trainings princiepes die iedeeen geven hoe je met tijd nog wat andere varianten kunt verzinnen.


   Basis Oefening
   In elk schema dienen een aantal oefeningen er standaard in te zitten. Dit is omdat ze de compound/samengestelde oefeningen zijn die meerdere spieren tegelijk aanspreken. Zij zorgen ook voor de meeste ontwikkeling in het lichaam en zijn daarom de fundering van elk goed schema.

   Voor de benen is dat de Squat. Deze komt in verscheidene varianten zoals de Paralel Squat, Full Squat, Front Squat en Zercher Squat.

   De rug gebruikt de Deadlift en zijn varianten zoals de Roman Deadlift, Stiff Legged Deadlift, Rack Pulls en Good Mornings. Voor de bovenrug is er de Pull Ups en Chin Ups met hun vele varianten.

   De borst is de Bench Press voor kracht, maar voor de massa is het effectiever om Low Incline DB Presses te hanteren of wijde grip Bench Presses en zijn varianten zoals Incline en Decline.

   Overhead Press en Push Press zijn geweldige oefeningen voor de ontwikkeling van zowel schouders als ook het gehele bovenlichaam.

   Dat zijn de oefeningen die in, welke vorm dan ook, aanwezig moeten zijn in een schema. Ze dienen als de basis. Zodra dat in orde is kunnen er "assist" of te wel isolatie oefeningen toegevoegd worden om spiergroepen nog wat meer aandacht te geven.

   Bedenk wel dat elke oefening een rol moet vervullen in je schema. Zodra je niet tegenover jezelf kan verantwoorden waarom die oefening in je schema staat en welk nut het vervuld om je eigen doelstelling te bereiken...dan hoort die oefening niet in je schema.

   De Templates
   Bedacht me net...waarom de templates uitschrijven als het al gedaan is. Op Weight Training Workout Templates staan verschillende work-out schema's. Klik op een variant om te kijken welke spiergroepen er getraint dienen te worden.

   Vervolgens klik je op de spiergroep om in de volgende lijst een oefening te kiezen. De dik gedrukte oefeningen zijn de betere oefeningen. Gebruik ook de bovenstaande uitleg mbt de basisoefeningen.

   Speel met de variabelen en post in de sectie "trainingsschema" om je mooie creatie te delen of om verder uitleg te vragen.
   "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

   Comment

   Sidebar top desktop

   Collapse

   Actieve discussies

   Collapse

   erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
   deneme bonusu
   Antalya Escort
   sikis
   gaziantep escort
   gaziantep escort
   İstanbul Escort
   istanbul escort bayan
   sisli escort beylikduzu escort bayan
   antalya escort atakoy escort
   umraniye escort bayan
   Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
   Working...
   X