correcte uitvoering van DL?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • correcte uitvoering van DL?

    hallo
    Ik heb een vraag in verband met het uitvoeren van mn deadlift. Op mn sportschool hebben ze liever niet dat men gaat deadliften. Vandaar dat ik het thuis een keer heb geprobeerd.
    Maar ik weer niet of ik hem goed uitvoer. Daarom heb ik ff een filmpje gemaakt.Misschien kunnen jullie zien of het beter kan?

    In ieder geval vraag ik toch nog een keer op de sportschool over de correcte uitvoering.
    alvast bedankt voor het kijken

    greetz

    link:deleted
    Last edited by Farmboy; 21-08-2006, 11:08. Reason: link deleted
    Trainingslog Farmboy:

  • #2
    kont meer naar achter en dan is die volgens mij goed.

    Comment


    • #3
      En je rug goed uitgestrekt houden, niet voorover buigen, kont idd naar achter schouders goed achteruit zodat je rug hol (de term is "concaaf") staat en niet bol... Ik hoop dat je het snapt, kan het niet goed uitleggen. En je gewicht mooi langs je scheenbeen laten lopen.
      Komt wel goed...
      Grtz
      -C-
      -Intellectuals solve problems, Geniuses prevent them....
      -2 know what we don't know
      -No Pain No Gain!

      Comment


      • #4
        Kont iets meer naar achter idd (misschien iets meer door je knieën?). Moeilijk altijd om er iets van te zeggen omdat elk lichaam anders in elkaar zit.

        Maar naar mijn idee kont meer naar achter en je rug rechter houden. Probeer je rug in zijn normale curve te houden zoals dat heet. (als je dat doet zal ook automatisch je kont wat verder naar achter gaan)

        Wat me vooral opvalt is dat je het gewicht omhoog 'rukt'. (je eerste rep). Dat soort 'geruk' () kan je beter niet doen. Probeer eerst spanning op de spieren te zetten (ik doe dat door dus al aan de bar te trekken alsof ik em van de grond wil halen, maar dat doe ik dus nog niet) en dan omhoog te komen in een vloeiende beweging.
        Nu start je em vanuit een 'ruk', je veert in en rukt de bar omhoog. Geen geveer en geruk, maar puur vanuit kracht omhoog komen. Ik heb het idee dat je nu vooral uit je onderrug trekt en weinig je kont en hamstrings gebruikt.

        Stang wat dichter langs je schenen laten gaan kan ook geen kwaad denk ik.
        Of je met de stang tegen je schenen begint, of iets daar vanaf is weer persoonsafhankelijk.

        Je doet overigens 'touch and go' bij je deadlift. Bij opwarmen en lichtere gewichten doe ik dat ook, maar zodra je met zwaardere gewichten gaat werken raad ik aan om de stang even neer te leggen na elke rep (1 seconde of minder, soms meer.)
        Eigenlijk zou ik dat nu ook al aanraden 1 of 2 tellen op de grond, je start positie weer innemen (ga voor jezelf na of je weer goed staat: rug goed? kont naar achter? voeten goed? grip goed?) en weer een rep.
        Zeker als je nog niet echt bekend bent met de oefening is het goed om dat te doen. Zo leer je veel sneller de juiste start techniek aan omdat je elke keer weer nagaat voor jezelf of je houding goed is.
        Plus dat je start kracht beter wordt omdat je geen gebruik kan maken van de strech reflex van je hamstrings (dat wil zeggen dat je hamstrings energie opslaan in de neerwaartse beweging. Als je de stang niet neerlegt (zoals je nu doet dus), gebruik je die opgeslagen energie weer om omhoog te komen, dat wordt dus makkelijker. Zie de hamstrings als een soort veer die je indrukt, zodat je makkelijker weer omhoog kan).

        Beide manieren hebben hun voor- en nadelen. Beide manieren zijn niet fout.
        Ik verkies liever de manier met neerleggen bij de zwaardere sets zodat ik er zeker van ben dat mijn techniek goed blijft en de kans op blessures kleiner blijft.
        Met touch and go (grond aantikken en weer gaan, zoals je in het filmpje doet) train je weer beter de stabiliserende spieren.

        Hoop dat je het een beetje begrijpt. Anders zijn er op internet wel meer omschrijvingen te vinden van de deadlift, maar helaas veelal in het Engels (geen probleem voor mij, maar voor sommigen kan dat een probleem zijn).

        Best leuk trainingshokje volgens mij trouwens! Is dat in de kelder ofzo? wat heb je allemaal staan?

        edit: typo.
        Last edited by Moob; 08-08-2006, 13:55.
        Bezoek ook eens het forum.

        Comment


        • #5
          Kont moet idd meer naar achter en zorg dat die onderrug holler komt te staan! Het zit nu echt op het randje van bol en dat kan, helemaal met zware gewichten, ernstige blessures tot gevolg hebben.

          Je moet een beetje het gevoel hebben alsof je met je kont op de rand van iets gaat zitten.

          Comment


          • #6
            bedankt mensen...
            En moob...erg bedankt voor de uitvoerige uitleg. Kheb je stuk tekst ff opgeslagen.
            Het was de eerste keer dat ik deadlifte. Ik heb het gewicht daarom ook laag gehouden. In het vervolg zal ik mn kont verder naar achteren doen en de bar iets rustiger omhoog trekken.

            en moob....het filmpje is opgenomen in de schuur maar in de andere hoek dan waar het trainingsspul staat. (vandaar ook al die fietsen enzo in beeld. Ik kon mn camera anders nergens opzetten...)
            Zomers train ik altijd gwoon in de schuur. In de winter is het daar te koud, maar dan train ik ik een ander, afgetimmerd, gedeelte van de schuur.
            Bijna alle oefeningen kan ik thuis wel. Kheb gewoon 2 halterbankjes (1 die je schuin kunt zetten), 2 bars, 1 EZ stang, 2 losse dumbbells met schroefsluiten en ongeveer 200 kg gewicht (dus ik kan nog wel een tijdje vooruit )
            En voor de oefeningen die ik thuis niet kan, en voor de afwisseling, ga ik 2x per week naar de sportschool.


            greetz

            edit: ff nfoto toegevoegd...(deleted)
            Last edited by Farmboy; 21-08-2006, 11:08. Reason: link deleted
            Trainingslog Farmboy:

            Comment


            • #7
              Mooi filmpje, het ziet er ook goed uit verder, ik zou idd als ik jou was iets meer door mijn knieen zakken, dan kun je ook iets meer kracht uit je benen halen.
              Daar heb je dan ook weer voordeel van als je speeddeadlifts gaat trainen, meer explosieve kracht zeg maar.
              Brear.

              Comment


              • #8
                Leuk, die foto van je 'gym'. Leuk spul heb je staan wel. Geen squatrack ofzo, dat is dan wel jammer, maar je gaat ook naar de sportschool, dus dat hebben ze daar vast wel.

                Had het liefst zelf ook een schuur/kelder/garage gehad waar ik in kon trainen, maar heb nu alles op mijn kamer, dus ik mag niet klagen. (maar in een schuur/kelder/garage is het net wat meer 'hardcore' met een betonnen vloer etc. dat heeft gewoon wel wat vind ik. )
                Bezoek ook eens het forum.

                Comment


                • #9
                  ziet er netjes uit. als ik dat thuis had staan had ik me sportschool abbo door de plee gespoelt een squat rek gekocht en alles lekker thuis gedaan

                  Comment


                  • #10
                    Ik doe het altijd met men benen gestrekt, daar heb ik beter resultaat van.

                    Comment


                    • #11
                      ik heb gisteravond aan een paar jongens gevraagd of mn techniek bij het squatten en deadliften goed was. Ik heb bij het deadliften mn kont verder naar achteren gedaan, het het gewicht rustig omhoog getrokken. Ze zeiden dat het prima was zo. Het zelfde gold voor het squatten.

                      Maar wat zouden jullie doen bij het squatten? Wel of geen riem gebruiken? Ik heb gister beide geprobeerd, maar met riem vond ik fijner aanvoelen....

                      @moob: jij traint toch ook altijd thuis? Volgens mij heb ik weleens pics van je ''gym'' gezien. Zag er ook allemaal erg proffesioneel uit allemaal.... En je hebt toch ook een squatrek toch?

                      @punani: Alleen thuis trainen zou wel makkelijk zijn ja... Kost me een stuk minder fietsen :P. Magoed...de sportschool heeft ook wel zn voordelen. Soms leer je daar nog eens wat.... Het is trouwens ook wel leuk om andere mensen te zien trainen.

                      maar kheb de laatste 3 dagen hard getraint, en voor het eerst gedeadlift en gesquat. Na de vakantie ga ik deze oefeningen in mn schema voegen.
                      Maar eerst eens lekker vakantie vieren

                      greetz
                      Trainingslog Farmboy:

                      Comment


                      • #12
                        Zeker zonder riem doen, kan eventueel een optie zijn als je echt extreem zwaar gaat (mag je toch nog niet) maar kun je beter zo lang mogelijk uitstellen. Laat al die spieren maar lekker werken ipv ze gelijk al te gaan ondersteunen, worden ze niet sterker van.

                        Comment


                        • #13
                          Klopt, Farmboy. Ik train idd thuis. Heb alles in mijn slaapkamer 'gepropt'. Past allemaal maar net, maar gaat prima zo. Heb ook een squat rack idd en er zwerven wel ergens foto's rond van mijn 'gym' hier op bodynet volgens mij.
                          Maar ik had liever zo'n schuur gehad, een garage of een kelder voor mezelf. Heb je net wat emer ruimte en mogelijkheden om je uit te leven.

                          Maar wat Shannasse al aangeeft; voorlopig geen riem gebruiken.
                          Train al meer dan 5 jaar en ik gebruik alleen een riem om extra gewicht aan te hangen bij chinnen of dippen en om mijn broek op te houden ().
                          Bezoek ook eens het forum.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Nemesis View Post
                            Ik doe het altijd met men benen gestrekt, daar heb ik beter resultaat van.

                            Dat is geen deadlift maar een stiff legged deadlift een oefening ovor je hamstrings...
                            In adaptation we trust

                            Deadlift 285 kilo
                            Squat 230 kilo
                            Bankdrukken 137.5 kilo
                            Powerlift totaal 652.5 kilo

                            Mijn trainingslog

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                            erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                            Antalya Escort
                            sikis
                            gaziantep escort
                            gaziantep escort
                            İstanbul Escort
                            istanbul escort bayan
                            sisli escort beylikduzu escort bayan
                            antalya escort atakoy escort
                            umraniye escort bayan
                            Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                            Working...
                            X