Trainings log Nidstar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Trainings log Nidstar

  Hallo Allemaal,

  Na een tijdje twijfelen heb ik toch besloten om vandaag een log te openen op dit forum.
  De reden dat ik deze log aanmaak is grotendeels motivatie, maar meer nog ben ik benieuwd naar jullie kijk op mijn training.
  Om het voor mezelf allemaal even mooi op een rijtje te zetten begin ik met een intro, hier kan je uiteraard gewoon doorheen scrollen.

  Ik zie mezelf als een beginnend fitnesser, terwijl ik toch al best lang naar de sportschool ga. Dit gebeurde meestal in vlagen en ik hield het niet erg lang vol. Ik ging vaak met vrienden mee die al veel langer naar de sportschool gingen en deed vaak doe oefeningen die hun ook deden, zonder ook maar een flauw benul te hebben van waar het goed voor was.
  Ik liep dus als een kip zonder kop door de sportschool en eigenlijk sloeg het helemaal nergens op.

  Een paar maanden geleden, zo rond de kerstvakantie afgelopen jaar, besloot ik dat ik toch wat gezonder moest gaan leven. Ik ben 189 cm lang en weeg 70 kg, ondergewicht dus en ondanks dat sommige mensen zeggen dat je er blij mee moet zijn ben ik wel een beetje klaar met mijn magere marathon loper postuur. Na wat zoekwerk op het internet kwam ik bij het Stronglifts programma, een schema met 5 oefeningen die je in twee workouts afwisselt. Dit schema sprak mij erg aan en ik heb het idee dat het wel goed bij mij past. De eerste stap was voor mij om motivatie voor het fitnessen te krijgen en daarvoor moet je denk ik een schema/workout hebben waar je vertrouwen in hebt.
  Ik ben nu dus vanaf December/Januari bezig en ik moet zeggen dat ik erg gemotiveerd ben geraakt door het schema, ik ga nu met veel plecier (Alleen, dus zonder iemand die me er naartoe sleept) naar de sportschool.

  Ik zal gelijk eerlijk zijn, maar ik heb vanaf December tot nu toch best wat workouts geskipt. Maar zoals ik al zij heb ik er plezier in en dat was eigenlijk mijn eerste doel.
  Het wordt nu tijd dat ik het wat consequenter ga aanpakken.
  Ik heb de oefeningen in van het schema nu aardig onder de knie en ik merk langzaam dat de gewichten omhoog gaan. Omdat ik in December alweer maanden niets aan sport had gedaan ben ik de oefeningen in het schema allemaal gestart met een lege stang van 20kg.
  Doe oefeningen worden op de website van Stronglifts goed uitgelegd en ook kan ik hulp vragen aan een maat van me die op de ALO zit, ik mag hopen dat hij er verstand van heeft.
  Als de tijd daar is kan ik ook video's maken van hoe ik de oefeningen uitvoer, zodat jullie eventueel tips en feedback kunnen geven.

  Een punt van aandacht voor mij is voeding, ik merk dat ik de afgelopen jaren gewoon heel slecht heb gegeten, veel te weinig, niet consequent en op vaste momenten, veel junkfood enz. Ik zorg de laatste tijd dat ik elke dag minimaal 4 eetmomenten heb, Ontbijt, Lunch, Avondeten en wat eten voor het slapen gaan.
  Ik had hier voor mezelf nog geen hoge eisen aan gesteld want ik vond ontbijten al moeilijk genoeg dus om ochtends gelijk 6 boterhammen en 2 borden Brinta naar binnen te schuiven lukte me toen nog niet. In het eten zie ik een grote verbetering en ik wordt tegenwoordig gewoon netjes wakker met een honger gevoel, daar ben ik erg blij mee. Helaas zie ik het nog niet terug op de weegschaal maar dat komt wel als ik de eetmomenten wat opschroef hoop ik.

  Stats:
  - 24 Jaar oud
  - 189 cm lang
  - 70 kilo schoon aan de haak
  - Stronglifts 5x5 Schema:
  Workout A Workout B
  Squad Squad
  Bench press Overhead Press
  Barbell Row Deadlift

  Doelen:
  Voor de korte termijn wil een een duidelijk eetschema voor mijzelf gaan opstellen, waarin ik elke 3 uur een eetmoment heb en waarbij ik toch wel boven de 3k/3,5k kcal per dag wil uitkomen.
  Met dit voedingen schema wil ik deze week aan de gang, eerst wil ik gaan kijken en bijhouden wat mijn kcal inname per dag van dit moment is. Dit zal waarschijnlijk veel te laag zijn anders was ik wel zwaarder dan 70 kg geweest.

  Voor de lange termijn moet mijn gewicht dus omhoog, in eerste instantie heb ik 80 kg in mijn hoofd, volgens mij heb ik ooit eens gehoord dat dat een "normaal" gewicht is voor iemand van mijn lengte en leeftijd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee in wat voor tijdsbestek ik dit kan halen, daar moet ik mij nog even in inlezen.

  Verder wil ik over twee maanden 100KG kunnen squatten. Als je de hele post hebt gelezen zul je waarschijnlijk denken, als je vanaf December bezig bent moet je dit allang kunnen, dat klopt, maar ik heb dus hier een daar een workout geskipt en ik voel nu dat ik er klaar voor ben om te knallen.

  Ik hoop dat ik voldoende informatie heb gegeven en alles een beetje duidelijk heb kunnen uitleggen, ik zal me dus de aankomende dagen vooral met een voedingsschema bezig houden en ik begin vanaf vandaag weer met een lege stang om te kijken of ik over twee maanden 100kg kan squatten.

  Bedankt voor het lezen! en ik heb deze post gemaakt om tips, ervaringen en feedback te ontvangen.Dus schroom niet om deze te geven

  Groet,
  Nidstar

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X