Boter bij het bakken, Meenemen in je voedingsschema?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boter bij het bakken, Meenemen in je voedingsschema?

    Ik bak mijn vlees en vis vaak in braadboter (Becel soms Bertolli Light) en betrapte me erop dat deze kalorieën niet meenam in mijn voedingsschema.

    Mijn vraag is nu of ik dit uberhaupt moet toevoegen in mijn voedingsschema, of zijn de toegevoegde kalorieën zo laag dat deze te verwaarlozen zijn?

  • #2
    Wat denk je zelf?

    Uiteraard moet je die kcal meetellen.
    En dat het weinig kcal zijn, is ook niet helemaal waar.
    Weet je hoeveel kcal er bv in een eetlepel olijfolie zitten?
    DIVIDE ET IMPERA

    Comment


    • #3
      Originally posted by rain View Post
      Wat denk je zelf?

      Uiteraard moet je die kcal meetellen.
      En dat het weinig kcal zijn, is ook niet helemaal waar.
      Weet je hoeveel kcal er bv in een eetlepel olijfolie zitten?

      Wel mee eens maar ik vraag me ook wel eens af hoeveel er nog van over blijft. Er blijft altijd een deel in de pan zitten en er verdampt ook wel wat volgens mij.

      Comment


      • #4
        Ik tel het niet mee, vind het lastig meten.

        Comment


        • #5
          Originally posted by generation_iron View Post
          Ik tel het niet mee, vind het lastig meten.
          Dat valt mee hoor.
          Als je bv je kip bakt en je bakt dat in 1 eetlepel olijfolie, is het toch makkelijk berekenen?
          Iets lastiger rekenen wordt het als je vlees bakt/braadt en je niet alle jus gebruikt.

          Maar gooi ik wat olijfolie in de pan pasta tijdens het koken, dan tel ik dat niet mee
          DIVIDE ET IMPERA

          Comment


          • #6
            Ik eet altijd hetzelfde dus dat beetje olie zal ook altijd ongeveer hetzelfde zijn. Is voor mij ook niet boeiend om het dan te meten.

            Maar met lastig meten bedoel ik: een lepelportie is niet altijd gelijk, plus er blijft wat achter in de pan. Maar dat is eigenlijk mierenneuken

            Comment


            • #7
              Originally posted by rain View Post
              Dat valt mee hoor.
              Als je bv je kip bakt en je bakt dat in 1 eetlepel olijfolie, is het toch makkelijk berekenen?
              Iets lastiger rekenen wordt het als je vlees bakt/braadt en je niet alle jus gebruikt.

              Maar gooi ik wat olijfolie in de pan pasta tijdens het koken, dan tel ik dat niet mee
              kook jij olijfolie????? Jezus.


              ontopic: ik tel het ook nauwelijks. Valt ook wel te zien btw
              In between obsessed periods

              Comment


              • #8
                Dan plakt de pasta niet ariekanarie.

                Apart dat dat niet door jou wordt meegenomen GI: een eetlepel olijfolie is al gauw +/- 120 kcal.
                Stel dat iemand 3 x per dag rijst met kip eet, is dat dan al gauw 360 kcal die je niet meerekent.
                Mwa…
                Last edited by rain; 12-05-2015, 20:39.
                DIVIDE ET IMPERA

                Comment


                • #9
                  Originally posted by rain View Post
                  Dan plakt de pasta niet ariekanarie.

                  Apart dat dat niet door jou wordt meegenomen GI: een eetlepel olijfolie is al gauw +/- 120 kcal.
                  Stel dat iemand 3 x per dag rijst met kip eet, is dat dan al gauw 360 kcal die je niet meerekent.
                  Mwa…
                  vaak zijn die 3 maaltijden in 1 keer gekookt dus dan is het maar 40kcal per maaltijd, verwaarloosbaar dus. zeker als het altijd gelijk is.
                  People often quit right before they're about to have the big breakthrough.

                  Comment


                  • #10
                    Als je elke dag hetzelfde eet, weet je ook hoe je erop reageert.. dat cijfertje maakt dan weinig uit toch? Pas wanneer je andere producten gaat kiezen, waarbij je minder/meer olie gebruikt.. kan dit van belang zijn.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by rain View Post
                      Dan plakt de pasta niet ariekanarie.

                      Apart dat dat niet door jou wordt meegenomen GI: een eetlepel olijfolie is al gauw +/- 120 kcal.
                      Stel dat iemand 3 x per dag rijst met kip eet, is dat dan al gauw 360 kcal die je niet meerekent.
                      Mwa…
                      Je weet dat dit pastaplakken onzin is he? Gaat niet plakken als je water gewoon kookt.
                      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by pescatore View Post
                        Je weet dat dit pastaplakken onzin is he? Gaat niet plakken als je water gewoon kookt.
                        Nee, dat weet ik niet.
                        Het plakt bij mij altijd wel, maar niet als ik er olijfolie bijgooi.

                        Maar ik ben dan ook niet echt een goede kok enzo.
                        DIVIDE ET IMPERA

                        Comment


                        • #13
                          Als je in het begin roert nadat je het in het water gooit en je water is op temparatuur dan is er niks aan de hand. Bijkomend nadeel is dat als je pasta wat vettiger is dat de saus er vanaf glijd ipv goed te mengen.
                          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Siegfried Muller View Post
                            vaak zijn die 3 maaltijden in 1 keer gekookt dus dan is het maar 40kcal per maaltijd, verwaarloosbaar dus. zeker als het altijd gelijk is.
                            Originally posted by generation_iron View Post
                            Als je elke dag hetzelfde eet, weet je ook hoe je erop reageert.. dat cijfertje maakt dan weinig uit toch? Pas wanneer je andere producten gaat kiezen, waarbij je minder/meer olie gebruikt.. kan dit van belang zijn.
                            Uiteraard merk je in de praktijk weinig van 40 kcal meer of minder(normaal niveau, geen mr Universe wedstrijdniveau) en moet je ook maar hopen dat de aangegeven kcal op verpakkingen kloppen.(Wat hoogstwaarschijnlijk ook niet exact klopt)
                            Maar voor gasten die alles tot op de gram afwegen en iedere kcal tellen, is het apart als ze dit niet zouden meetellen.
                            Last edited by rain; 12-05-2015, 21:04.
                            DIVIDE ET IMPERA

                            Comment


                            • #15
                              Je snapt het punt niet. Je onderhoud is dan gewoon wat hoger dan je zelf denkt, daar je elke dag exact dezelfde hoeveelheid olie inneemt en dit niet meetelt in je schema. Zolang die altijd hetzelfde blijft, maakt het verder ook niet uit. Word je niet dikker of dunner op.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X