Puin ruimen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Puin ruimen

    Hoewel ik nooit een echte bodybuilder ben geweest, heb ik altijd veel interesse gehad voor fitness. Met lange tussenpozen heb ik mij steeds gemeld op dit forum Regelmatig heb ik wat proberen te doen aan mijn gewichtsproblemen maar ik heb hier echter nooit mee doorgezet wegens omstandigheden. Ik heb nog een aantal weegmomenten uit het verleden opgeslagen in mijn PC:

    Mijn eerste weegmoment stamt uit maart 2008. Hier was ik in een half jaar tijd van 75 naar 93 kilo gegaan. Dit was vooral te wijten aan het stoppen met roken en de toegenomen eetlust. Voor 2008 ben ik altijd vrij mager geweest (zo rond de 75 kilo)

    Het 2e weegmoment was in mei 2010. Toen was ik dikker geworden en was 107 kilo.

    Het 3e weegmoment was in september 2010. Ik was toen maar liefst 114,7 kilo!! na mijn vakantie

    Het 4e keer was in maart 2013. Ik was toen 110 kilo.

    Sinds begin februari ben ik opnieuw gestart met sporten. Dit keer gelukkig met een minder extreem gewicht dan in het verleden maar ik wil me gewoon lekker in mijn vel voelen en niet steeds willen opletten of mijn buik of rug niet zichtbaar is bij zitten en tillen.

    Even een stukje achtergrond. Sinds 2008 had ik de nijging om terug te vallen in extreme gewoontes. De grootste reden is dat ik lange tijd heb gekampt met alcoholproblemen waar ik niet vanaf kwam. Totdat ik in 2012 voor de keuze stond om radicaal mijn leven om te gooien, of door te gaan en nooit meer te kunnen stoppen met drinken. Gelukkig ben ik sinds dien van mijn verslaving afgekomen. Tijdens mijn verslaving was rond de 110 kilo. De alcohol i.c.m. slecht en veel eten heeft mijn lichaam redelijk verdikt.

    Vanaf die tijd heb ik mij niet zo druk gemaakt over mijn gewicht. Mijn vrouw en gezin stond voorop en had zelfs geen weegschaal in huis. In die tijd ben ik onbewust afgevallen naar zo’n 102 kilo waarop ik het laatste jaar op bleef hangen.

    Nu we een kleine hebben ben ik weer gaan nadenken over mijn gewicht. Ik wil immers een goed voorbeeld zijn in de toekomst en fit zijn om toch een balletje te kunnen trappen oid later met mijn zoontje. Ik heb me weer ingeschreven bij de sportschool en een digitale "slimme" weegschaal aangeschaft welke ook mijn vetpercentage meet. Vanaf 1 februari ben ik er dus weer volledig voor gegaan!! Ik doe nu 4 a 5 keer per week een uur cardio (crosstrainer) .Krachttraining wil ik ook wel weer gaan doen maar wil eerst de eerste kilo’s even kwijt.

    1 februari was mijn gewicht 101,9 kilo. Ik ben 1,87 en had dus een BMI van 29 en volgens mijn weegschaal een vetpercentage van 25%. Na een ruime maand trainen ben ik nu 97 kilo en een vetpercentage van 22,8%.

    Mijn streefgewicht is onder de 90 kilo. Ik vond het al erg motiverend om onder de magische grens te komen van 100 kilo wat ik waarschijnlijk vanaf 2009 al niet meer gewogen had. Maar uiteindelijk wil ik mijn vetpercentage terugbrengen tot de juiste hoogte om me te gaan richten op krachttraining.

    Mijn voeding heb ik ook aangepast en ben calorieën gaan tellen. Momenteel ik in in de ochtend Brinta. Tussen de middag 2 a 3 volkoren boterhammen en een banaan. In de avond eet ik meestal volkoren pasta of (zilvervlies)rijst met groente en kip / vis. En in de avond kwark. Ik tel alles de hele dag door zodat ik precies weet hoeveel ik binnen krijg.

    Mijn BMR is 2108. Ik ben vrij inactief als huisvader dus met activiteiten niveau 1,2 kom ik op 2529. Ik eet dagelijks ongeveer 2000 calorieën dus dat is een tekort van 500. Hier gaat mijn cardio dus ook nog af.

    Ik heb me zoveel mogelijk proberen in te lezen. Graag jullie input qua adviezen.

    De komende tijd wil ik hier wat gaan posten om mezelf te motiveren en advies te vragen van dit geweldige forum!
    Last edited by Bikerboy82; 05-03-2016, 13:46.
    Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

  • #2
    Deze foto's zijn van begin februari (nog 5 kilo zwaarder dan nu dus). Dan weten we een beetje waar we het over hebben. Ik heb de foto's in ontspannen toestand genomen. Ik zie inmiddels al wat lichte verbeteringen.

    WP_20160207_15_25_37_Pro.jpgWP_20160207_15_25_25_Pro.jpgWP_20160207_15_25_31_Pro.jpgWP_20160207_15_25_08_Pro.jpgWP_20160207_15_25_19_Pro.jpg

    Is aan de hand van deze foto's mijn vetpercentage te schatten? Volgens mijn weegschaal zou dat dus 22,8% moeten zijn. Echter zijn deze waarden natuurlijk totaal niet betrouwbaar.
    Last edited by Bikerboy82; 05-03-2016, 14:02.
    Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

    Comment


    • #3
      'Vetpercentage is maar een getal'.
      Al moet ik je wel teleurstellen: dit eerder >30 %
      DIVIDE ET IMPERA

      Comment


      • #4
        Oke bedankt voor het antwoord. De foto's lijken erger dan het is omdat ik mijn buik volledig ontspannen houd.

        Is het verstandig om me volledig te richten op cardio voorlopig? Of toch wat krachttraining er bij doen?
        Last edited by Bikerboy82; 05-03-2016, 14:59.
        Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

        Comment


        • #5
          Krachttraining is prima.
          Cardio erbij kan, maar je voedingsschema aanhouden is het belangrijkste.
          Dus onder onderhoud.
          DIVIDE ET IMPERA

          Comment


          • #6
            Veel succes! Zoals Rain aangaf zal de meeste focus op je voeding liggen als je wilt afvallen, cardio erbij kan inderdaad erbij maar is niet je "hoofdtaak". Je hebt al een goede start gemaakt door alles zo op te schrijven! Ben benieuwd naar je progressie
            Food is an important part of a balanced diet.
            ~Fran Lebowitz

            Comment


            • #7
              Bedankt voor de antwoorden. Hoe meer ik rond lees hoe meer ik er achter kom dat krachttraining veel belangrijker is dan cardio. Ik ben me nu aan het inlezen hoe ik het beste kan beginnen.

              Qua voeding ben ik denk ik redelijk goed bezig. Zoals gezegd tel ik elke calorie en eet veel vis, kip, groente, volkoren pasta en (zilvervlies)rijst.

              Met mijn lengte en gewicht kom ik op een BMR van 2108 calorieën per dag. Met een inactieve activiteitenfactor kom ik op 2529 per dag. Mijn inname houd ik momenteel op ongeveer 2000 calorieën per dag. (een tekort van 529 dus)

              Nu vind ik het alleen lastig om te bepalen wat mijn activiteitenfactor is. Ik ben fulltime huisvader dus weinig beweging op de sportschool na. tot voor kort deed ik dus ongeveer 4 keer per week 60 min crosstrainen per dag. Dit rekende ik dus niet mee. In 60 minuten trap je toch zo 700 calorieën weg volgens het apparaat. Dat zou betekenen; een tekort van ruim 1200 calorieën. Of ik dus echt zo goed bezig was weet ik dus niet.

              Nu wil ik me dus hoofdzakelijk gaan richten op krachttraining. Aan het begin zal ik me meer richten op de techniek en dus nog niet zeer zwaar trainen. Ik denk dat voorlopig dus die inname van 2000 even prima zal zijn als ik mijn cardio op en laag pitje zal zetten.

              Jullie input zou fijn zijn!
              Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

              Comment


              • #8
                Zowel de BMR als de activiteitenfactor zijn gebaseerd op schattingen. Het resultaat van de berekening is dus ook een schatting. Deze getallen zijn goed genoeg om een begin te maken: om een eerste aanzet voor je voedingsschema te bepalen. Echter, omdat we allemaal anders zijn en ons dagelijks leven anders indelen, is het echte dagelijkse verbruik voor eenieder anders. En wat je dagelijkse verbruik is kom je alleen proefondervindelijk achter.
                Houd je dus voorlopig maar aan die 2000 kcal per dag en weeg jezelf gedurende een week of 4 a 6. Na die tijd kan je vaststellen of die 2000 kcal een goede schatting was, of dat je in jouw geval wat moet bijstellen.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment


                • #9
                  Bedankt voor je reactie. Meestal zit ik iets onder de 2000 calorieën. Ik probeer niet te hard af te vallen door max 1 kilo per week af te vallen. Ik stel bij waar nodig.

                  Vanmorgen weer een kilotje lichter namelijk 95,8 kilo met een vetpercentage van 22,4%. Inmiddels dus al ruim de 6 kilo en 2,5% vet minder gepasseerd!

                  Deze week ben ik begonnen met krachttraining. Meestal doe ik eerst een half uur cardio om vervolgens ongeveer 45 minuten krachttraining te doen. Momenteel ben ik vooral bezig met machines. Eigenlijk door het gebrek aan kennis want wil ik graag met losse gewichten gaan werken.

                  Momenteel ben ik me aan het inlezen. Ik begin de basis dingen al te snappen echter vind ik het nog lastig om een schema te maken. Ik denk dat het een splitschema gaat worden voor ma t/m do. Ik moet me nog wat meer gaan verdiepen in de oefeningen.
                  Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

                  Comment


                  • #10
                    Om de basics goed te leren begrijpen zal ik beginnen met een simpel fullbody-trainingsprogramma zoals stronglifts 5x5 of starting strength. Hiermee leer je de compounds goed en is dit de basis van je trainingen. Als begingewicht begin je gewoon met een lege stang, dus geen gewichten eraan en bouw je iedere training op. In de sticky's staat meer informatie over stronglifts 5x5 (zit nu op m'n telefoon dus is wat lastig om te linken naar de topics).

                    Je hebt een goeie mindset wat al een positief punt is!
                    Food is an important part of a balanced diet.
                    ~Fran Lebowitz

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Bikerboy82 View Post
                      Deze week ben ik begonnen met krachttraining. Meestal doe ik eerst een half uur cardio om vervolgens ongeveer 45 minuten krachttraining te doen.
                      Dat kan je beter andersom doen: eerst krachttraining en erna cardio, als je nog energie overhebt.
                      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                      Comment


                      • #12
                        Ik ga de cardio en krachttraining omdraaien. Thanks!

                        Ik ben er even lekker 2 weken op vakantie geweest. Daardoor heb ik niet kunnen sporten. Wel ben ik straight geweest qua voeding (+- 2000 cal per dag). Nu bem ik 93 kilo bij 21% vet. Ik ben nu dus precies 2 maanden bezig met afvallen en heb dus 9 kilo verloren en 4% vet.
                        Van 102 kilo (25%vet) naar <90 kilo (15%vet). Lets do this!!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Bikerboy82 View Post
                          Ik ga de cardio en krachttraining omdraaien. Thanks!

                          Ik ben er even lekker 2 weken op vakantie geweest. Daardoor heb ik niet kunnen sporten. Wel ben ik straight geweest qua voeding (+- 2000 cal per dag). Nu bem ik 93 kilo bij 21% vet. Ik ben nu dus precies 2 maanden bezig met afvallen en heb dus 9 kilo verloren en 4% vet.
                          Wauw wat goed zeg!

                          ga zo door en het gaat zeker goed komen.
                          ben benieuwd of je het gelukt is dus let me know.

                          succes

                          groetjes
                          Chaka Chaka Boy

                          Comment


                          • #14
                            De meesten komen aan als ze op vakantie zijn. Je bent kennelijk erg strikt voor jezelf geweest dat je afgevallen bent. Goed resultaat. Doorgaan.
                            Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Bikerboy82 View Post
                              Ik ga de cardio en krachttraining omdraaien. Thanks!

                              Ik ben er even lekker 2 weken op vakantie geweest. Daardoor heb ik niet kunnen sporten. Wel ben ik straight geweest qua voeding (+- 2000 cal per dag). Nu bem ik 93 kilo bij 21% vet. Ik ben nu dus precies 2 maanden bezig met afvallen en heb dus 9 kilo verloren en 4% vet.
                              Ik wil niet de azijnpisser zijn maar als dat waar is dan gaat er toch iets mis en lever je teveel vvm in.
                              Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X