Heb hieronder even verschillende fruitsoorten toegevoegd en hun
belangrijkste voedingswaarden:
Belangrijkste voedingswaarden
Banaan
108 kilocalorieën
10,7 mg vitamine C
Aardbei
Rijk aan vitamine C, goede bron van vezels en vitamine B9. (57 mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Abrikoos
Rijk aan provitamine A en ijzer (Fe); 10 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht.
Amandel
Rijk aan eiwitten en olie; heel goede bron van kalium (K), magnesium (Mg) en fosfaten (P)
Appel
Goede bron van vezels, bron van anti-oxiderende middelen (flavonoïde), vitamine C. O.a. 'Jonagold' is erg rijk aan anti-oxidanten.
Blauwe bosbes
Bron van vitamine E, rijk aan anti-oxiderende middelen (flavonoïde), goede bron van vezels
Braambes
Rijk aan provitamine A, kalmerende werking (6mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Druiven
Rijk aan goed opneembare suiker (calorierijk); goede bron van vitamine B en C; rijk aan de gezondheidsstof resveratrol. (4-11 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Framboos
Goede bron van vitamine C, provitamine A, Vitamine B1 en B2. Tamelijk rijk aan organische zuren en koper (Cu). (25 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Hazelnoot
Rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten en vitamine E
Kers (zoete)
Energetisch, goede bron van provitamine A en vitamine C
Kers (zure)
Tamelijk rijk aan vitamine C en provitamine A
Kiwi (groene)
Zeer rijk aan vitamine C. Bevat veel vitamine E en kalium. Bron van bromaline. (Sommige personen zijn allergisch aan kiwi's) (98 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Kiwi (gele), Gold kiwi
Zeer rijk aan vitamine C, E. Rijk aan mineralen. Bromaline bevattend. Zoeter dan de gewone, groene kiwi. (120-180 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Kruisbes, stekelbes
Zeer rijk aan provitamine A, rijk aan pectine, tamelijk rijk aan vitamine C (50mg/100g)
Kweepeer, kweeappel
Tamelijk rijk aan provitamine A, rijk aan organische zuren en mineralen.
Mispel
Rijk aan mineralen en aan tannine/ looizuur (antioxidant)
Moerbei (zwarte)
Vitamine B
Okkernoot, walnoot
Rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten; bron van vitamine B, vitamine E en foliumzuur
Peer
Rijk aan kalium, goede bron aan pectine en tannine (looizuur) (4 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Perzik
Bron van vitamine B3, B5 en E, rijk aan provitamine A (7 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Pruim
Rijk aan vezels, bron van kalium (K), ijzer (Fe) en magnesium (Mg); 10 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht
Rode trosbes
Rijk aan organische zuren en pectine; goede bron van vitamine C (58 - 81 mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Tamme kastanje
Bijzonder rijk aan zetmeel; goede bron van eiwitten en suiker. (Sommige personen zijn allergisch aan tamme kastanjes)
Vijgen
Rijk aan mineralen (Mg, Ca) en suiker
Zwarte vlierbes
Rijk aan organische zuren, caroteen, vitamine C en tannine/ looizuur
Zwarte trosbes
Bijzonder rijk aan vitamine C, rijk aan provitamine A, vitamine B en vitamine P. (Vitamine C 150 tot 215 mg/ 100 g vruchtgewicht)
Intressante link voor voedingswaarde van alle andere dagelijkse producten:
Voedingswaarden -
belangrijkste voedingswaarden:
Belangrijkste voedingswaarden
Banaan
108 kilocalorieën
10,7 mg vitamine C
Aardbei
Rijk aan vitamine C, goede bron van vezels en vitamine B9. (57 mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Abrikoos
Rijk aan provitamine A en ijzer (Fe); 10 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht.
Amandel
Rijk aan eiwitten en olie; heel goede bron van kalium (K), magnesium (Mg) en fosfaten (P)
Appel
Goede bron van vezels, bron van anti-oxiderende middelen (flavonoïde), vitamine C. O.a. 'Jonagold' is erg rijk aan anti-oxidanten.
Blauwe bosbes
Bron van vitamine E, rijk aan anti-oxiderende middelen (flavonoïde), goede bron van vezels
Braambes
Rijk aan provitamine A, kalmerende werking (6mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Druiven
Rijk aan goed opneembare suiker (calorierijk); goede bron van vitamine B en C; rijk aan de gezondheidsstof resveratrol. (4-11 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Framboos
Goede bron van vitamine C, provitamine A, Vitamine B1 en B2. Tamelijk rijk aan organische zuren en koper (Cu). (25 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Hazelnoot
Rijk aan eiwitten, onverzadigde vetten en vitamine E
Kers (zoete)
Energetisch, goede bron van provitamine A en vitamine C
Kers (zure)
Tamelijk rijk aan vitamine C en provitamine A
Kiwi (groene)
Zeer rijk aan vitamine C. Bevat veel vitamine E en kalium. Bron van bromaline. (Sommige personen zijn allergisch aan kiwi's) (98 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Kiwi (gele), Gold kiwi
Zeer rijk aan vitamine C, E. Rijk aan mineralen. Bromaline bevattend. Zoeter dan de gewone, groene kiwi. (120-180 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Kruisbes, stekelbes
Zeer rijk aan provitamine A, rijk aan pectine, tamelijk rijk aan vitamine C (50mg/100g)
Kweepeer, kweeappel
Tamelijk rijk aan provitamine A, rijk aan organische zuren en mineralen.
Mispel
Rijk aan mineralen en aan tannine/ looizuur (antioxidant)
Moerbei (zwarte)
Vitamine B
Okkernoot, walnoot
Rijk aan eiwitten en onverzadigde vetten; bron van vitamine B, vitamine E en foliumzuur
Peer
Rijk aan kalium, goede bron aan pectine en tannine (looizuur) (4 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Perzik
Bron van vitamine B3, B5 en E, rijk aan provitamine A (7 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Pruim
Rijk aan vezels, bron van kalium (K), ijzer (Fe) en magnesium (Mg); 10 mg vit.C/ 100 g vruchtgewicht
Rode trosbes
Rijk aan organische zuren en pectine; goede bron van vitamine C (58 - 81 mg Vit.C/ 100 g vruchtgewicht)
Tamme kastanje
Bijzonder rijk aan zetmeel; goede bron van eiwitten en suiker. (Sommige personen zijn allergisch aan tamme kastanjes)
Vijgen
Rijk aan mineralen (Mg, Ca) en suiker
Zwarte vlierbes
Rijk aan organische zuren, caroteen, vitamine C en tannine/ looizuur
Zwarte trosbes
Bijzonder rijk aan vitamine C, rijk aan provitamine A, vitamine B en vitamine P. (Vitamine C 150 tot 215 mg/ 100 g vruchtgewicht)
Intressante link voor voedingswaarde van alle andere dagelijkse producten:
Voedingswaarden -
Comment