Teveel eiwitten
Veel moderne diëten promoten het eten van eiwitten ipv koolhydraten. Voor het gemak wordt alleen even vergeten wat daarvan de schade op lange termijn kan
zijn voor bijvoorbeeld de nieren en de verzuring van je bloed.
Een "eiwitrijk dieet" kan het lichaam aantasten door:
heb ik ook maar ffies snel gevonden mischien iemand tegenstrijdig hier tegen?
Veel moderne diëten promoten het eten van eiwitten ipv koolhydraten. Voor het gemak wordt alleen even vergeten wat daarvan de schade op lange termijn kan
zijn voor bijvoorbeeld de nieren en de verzuring van je bloed.
Een "eiwitrijk dieet" kan het lichaam aantasten door:
- de zuurtegraad van het bloed te verhogen, wat mogelijk kan leiden tot bepaalde degeneratieve en auto-immuunziekten, en wat negatieve gevolgen heeft voor de celstofwisseling, zoals een verlaagde energieproductie, vochtophoping en oedemen en een mogelijke verhoging van de productie van vrije radicalen.
- toxische residuen op te stapelen in het lichaam. In tegenstelling tot sommige vitamines die ons lichaam kan stockeren voor later gebruik, kan overtollig eiwit (d.w.z. niet goed verteerd eiwit of teveel aan eiwit) niet gestockeerd worden. Het afval dat geproduceerd wordt samen met hun afbraak eist veel van de lever en de nieren. Vermoeidheid, overbelasting van het spijsverteringsstelsel en grotere gevoeligheid voor allergieën zijn mogelijke effecten.
- de accumulatie van urinezuur dat gevormd wordt in de gewrichten, bij het verteren van eiwitten. Dit verhoogt het risico op ontstekingen zoals jicht en artrose. een groter verlies aan mineralen uit het lichaam, zoals magnesium, zink, ijzer en calcium.
heb ik ook maar ffies snel gevonden mischien iemand tegenstrijdig hier tegen?
Comment