Melk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by kees View Post
    Bagger <Melk nee nooit. Voor de calcium? voor de eiwitten? Bagger.

    Wist je dat er in melk een stof zit die bijdraagt aan botontkalking? Ik ken mensen die liters dronken en op jonge leeftijd ernstige botontkalking hebben.

    Melk is een bij product van de vleeskoe. Dus maakt men er kaas of kwark van. ed. Melk nee wel kwark of kaas omdat ik dat gewoon lekker vindt .
    En daarmee kom ik weer terug op mijn conclusie: mensen willen zuivel eten voor de afwisseling! Ik denk dat de kip en tonijn mijn strot uit zouden komen als ik dat alleen maar te vreten zou krijgen!
    Geniet, en drink met maten!

    Comment


    • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
      En daarmee kom ik weer terug op mijn conclusie: mensen willen zuivel eten voor de afwisseling! Ik denk dat de kip en tonijn mijn strot uit zouden komen als ik dat alleen maar te vreten zou krijgen!
      Tijd voor erwtensoep mark. lekker.
      een gladde aal blijft altijd glad.

      Comment


      • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
        En daarmee kom ik weer terug op mijn conclusie: mensen willen zuivel eten voor de afwisseling! Ik denk dat de kip en tonijn mijn strot uit zouden komen als ik dat alleen maar te vreten zou krijgen!
        Klopt. Afwisseling is belangrijk. Voor mij is het niet vol te houden, elke dag hetzelfde.
        Ik heb het 1 week geprobeerd. Rijst met kip/vis/eieren groente.
        Op een gegeven moment ga het zo tegen zitten dat ik er misselijk van word.
        Pasta met rivierkreeft en zalm oid is een lekkere afwisseling...
        ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

        Comment


        • Originally posted by kees View Post
          Bagger <Melk nee nooit. Voor de calcium? voor de eiwitten? Bagger.

          "Wist je dat er in melk een stof zit die bijdraagt aan botontkalking?" Ik ken mensen die liters dronken en op jonge leeftijd ernstige botontkalking hebben.

          Melk is een bij product van de vleeskoe. Dus maakt men er kaas of kwark van. ed. Melk nee wel kwark of kaas omdat ik dat gewoon lekker vindt .
          En dat wilde ik maar zeggen, vandaar dat ik het stuk over eiwit en eiwit =2 plaatste.. Melk drink je voor lekker, niet voor je sport... Om op zuivel terug te komen, zolang je zuivel gebruikt kun je bijna niet op de 3-4% bf voor n wedstrijd komen... Doe je geen wedstrijden, maakt wat zuivel niet zoveel uit...

          Comment


          • Kwam dit tegen. Weer wat geleerd. Af en toe word je er doodziek van. Wat is nou wel goed en wat is nou niet goed.

            Melk veroorzaakt botontkalking

            De meeste mensen "geloven" dat melk "moet" om botontkalking te voorkomen. Onlogisch is dit geloof niet omdat botten hoofdzakelijk bestaan uit kalk en melk een rijke bron is van calcium (1,2 g per liter). Wetenschappelijke studies tonen aan dat melkconsumptie botontkalking juist bevordert!
            Onze theorie

            Behalve calcium bevat melk ook veel eiwitten, die gemakkelijk verteerbaar zijn. Het probleem ligt in die gemakkelijke verteerbaarheid, een eigenschap die dikwijls als een voordeel wordt beschouwd. Iedereen kent de glycemische index (GI) van een koolhydraat, een getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat na het eten van een voedingsmiddel. Hoe lager de GI, hoe gezonder het voedingsmiddel. Voor eiwitten bestaat iets vergelijkbaar, laten we het de aminische index (AI) noemen. Dierlijke eiwitten, en vooral zuiveleiwit, hebben een hoge AI, waardoor na het eten de hoeveelheid aminozuren (bouwstenen van eiwit) in het bloed snel stijgt. Aminozuren zijn - zoals de naam doet vermoeden - zuren en verlagen de pH van ons bloed. De pH van ons bloed moet echter liggen in een vrij nauwe range: tussen 7.35 en 7.45. De botten dienen dus als een calciumreservoir om de pH in het bloed te regelen: om te voorkomen dat de pH daalt onder de 7.35 wordt het zuur in het bloed geneutraliseerd door de vrijgave van calcium uit de botten. Deze calcium wordt later opnieuw opgenomen door de botten, maar deze continue vrijgave en opname van calcium resulteert in een versnelde veroudering van onze botten, met botontkalking op latere leeftijd tot gevolg.
            Wetenschappelijke studies

            De bekendste studie werd uitgevoerd door de Harvard School of Public Health. Het team van Diane Feskanich volgde 77761 verpleegsters gedurende 12 jaar (1). Ze vonden dat vrouwen die twee of meer glazen melk per dag dronken 45% meer kans hadden op heupbreuken t.o.v. van vrouwen die bijna geen melk dronken. Ze vonden ook geen aanwijzingen dat een hogere inname van calcium, uit melk of andere bronnen, het risico op heup- en armbreuken zou verlagen. Een tweede studie, ook geleid door Diane Feskanish concludeerde dat de inname van melk of calcium geen invloed heeft op risico van heupbreuken bij postmenopausale vrouwen (2). Wel bleek dat een voldoende opname van vitamine D het risico verminderde. Een derde studie onderzocht de invloed van de inname van calcium bij mannen op het risico van arm- en heupbreuken (3). Ook hier vonden de wetenschappers geen bewijs voor de beschermde effecten van zuivel. Mannen die veel melk dronken hadden 6% meer kans op armbreuken en 3% minder kans op heupbreuken.
            Reactie zuivelindustrie

            De zuivelindustrie is natuurlijk ook bewust van al deze studies, maar ze volhart in haar boosheid. Op ikkantegeneenstootje.be staat "Specialisten ter zake zijn het erover eens dat eerder een tekort aan calcium in de voeding bijdraagt tot de ontwikkeling van osteoporose. Melk is rijk aan calcium, en wordt daarom aanbevolen om osteoporose te helpen voorkomen. Zonder melk levert een doorsnee voeding gemiddeld slechts zo'n 350 mg calcium, en dat is minder dan de helft van wat wordt aangeraden". Wie zijn die specialisten ter zake? Als we gemiddeld slechts 350 mg calcium halen uit voeding zonder zuivel, is misschien deze 350 mg calcium wel voldoend voor gezonde botten en niet de 800 mg, die nog steeds wordt gehanteerd als aanbevolen dosis. Op de website van Campina zijn ze voorzichtiger: "Zuivel vormt zelfs de meest vooraanstaande bron van calcium in de voeding van Westerse consumenten. Calcium is nodig voor zowel de opbouw als het onderhoud van de botten en het gebit". Hoewel het wordt gesuggereerd staat er niet letterlijk dat zuivel nodig is voor de botten.
            ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

            Comment


            • [quote=Knulletje;603646]En dat wilde ik maar zeggen, vandaar dat ik het stuk over eiwit en eiwit =2 plaatste.. Melk drink je voor lekker, niet voor je sport... Om op zuivel terug te komen, zolang je zuivel gebruikt kun je bijna niet op de 3-4% bf voor n wedstrijd komen... Doe je geen wedstrijden, maakt wat zuivel niet zoveel uit...[/quote]
              Vandaar ook dat enkel alleen amateurs zuivel consumeren. Mensen die aan wedstrijden mee doen kunnen niet veel met zuivel. Maar..zuivel kan weldegenlijk massa bouwen. Dus voor een bulk is het zeker niet verkeerd.
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • Originally posted by Ashley View Post
                Kwam dit tegen. Weer wat geleerd. Af en toe word je er doodziek van. Wat is nou wel goed en wat is nou niet goed.

                Melk veroorzaakt botontkalking

                De meeste mensen "geloven" dat melk "moet" om botontkalking te voorkomen. Onlogisch is dit geloof niet omdat botten hoofdzakelijk bestaan uit kalk en melk een rijke bron is van calcium (1,2 g per liter). Wetenschappelijke studies tonen aan dat melkconsumptie botontkalking juist bevordert!
                Onze theorie

                Behalve calcium bevat melk ook veel eiwitten, die gemakkelijk verteerbaar zijn. Het probleem ligt in die gemakkelijke verteerbaarheid, een eigenschap die dikwijls als een voordeel wordt beschouwd. Iedereen kent de glycemische index (GI) van een koolhydraat, een getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat na het eten van een voedingsmiddel. Hoe lager de GI, hoe gezonder het voedingsmiddel. Voor eiwitten bestaat iets vergelijkbaar, laten we het de aminische index (AI) noemen. Dierlijke eiwitten, en vooral zuiveleiwit, hebben een hoge AI, waardoor na het eten de hoeveelheid aminozuren (bouwstenen van eiwit) in het bloed snel stijgt. Aminozuren zijn - zoals de naam doet vermoeden - zuren en verlagen de pH van ons bloed. De pH van ons bloed moet echter liggen in een vrij nauwe range: tussen 7.35 en 7.45. De botten dienen dus als een calciumreservoir om de pH in het bloed te regelen: om te voorkomen dat de pH daalt onder de 7.35 wordt het zuur in het bloed geneutraliseerd door de vrijgave van calcium uit de botten. Deze calcium wordt later opnieuw opgenomen door de botten, maar deze continue vrijgave en opname van calcium resulteert in een versnelde veroudering van onze botten, met botontkalking op latere leeftijd tot gevolg.
                Wetenschappelijke studies

                De bekendste studie werd uitgevoerd door de Harvard School of Public Health. Het team van Diane Feskanich volgde 77761 verpleegsters gedurende 12 jaar (1). Ze vonden dat vrouwen die twee of meer glazen melk per dag dronken 45% meer kans hadden op heupbreuken t.o.v. van vrouwen die bijna geen melk dronken. Ze vonden ook geen aanwijzingen dat een hogere inname van calcium, uit melk of andere bronnen, het risico op heup- en armbreuken zou verlagen. Een tweede studie, ook geleid door Diane Feskanish concludeerde dat de inname van melk of calcium geen invloed heeft op risico van heupbreuken bij postmenopausale vrouwen (2). Wel bleek dat een voldoende opname van vitamine D het risico verminderde. Een derde studie onderzocht de invloed van de inname van calcium bij mannen op het risico van arm- en heupbreuken (3). Ook hier vonden de wetenschappers geen bewijs voor de beschermde effecten van zuivel. Mannen die veel melk dronken hadden 6% meer kans op armbreuken en 3% minder kans op heupbreuken.
                Reactie zuivelindustrie

                De zuivelindustrie is natuurlijk ook bewust van al deze studies, maar ze volhart in haar boosheid. Op ikkantegeneenstootje.be staat "Specialisten ter zake zijn het erover eens dat eerder een tekort aan calcium in de voeding bijdraagt tot de ontwikkeling van osteoporose. Melk is rijk aan calcium, en wordt daarom aanbevolen om osteoporose te helpen voorkomen. Zonder melk levert een doorsnee voeding gemiddeld slechts zo'n 350 mg calcium, en dat is minder dan de helft van wat wordt aangeraden". Wie zijn die specialisten ter zake? Als we gemiddeld slechts 350 mg calcium halen uit voeding zonder zuivel, is misschien deze 350 mg calcium wel voldoend voor gezonde botten en niet de 800 mg, die nog steeds wordt gehanteerd als aanbevolen dosis. Op de website van Campina zijn ze voorzichtiger: "Zuivel vormt zelfs de meest vooraanstaande bron van calcium in de voeding van Westerse consumenten. Calcium is nodig voor zowel de opbouw als het onderhoud van de botten en het gebit". Hoewel het wordt gesuggereerd staat er niet letterlijk dat zuivel nodig is voor de botten.
                Er zijn ook veel groenten zoals groene bladgroenten (spinazie ed) die veel calcium bevatten.
                Geniet, en drink met maten!

                Comment


                • @Ashley.
                  een gladde aal blijft altijd glad.

                  Comment


                  • Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                    Er zijn ook veel groenten zoals groene bladgroenten (spinazie ed) die veel calcium bevatten.

                    Ik eet geen bladgroente. Is meer toeval dan dat ik dat bewust niet eet.

                    Er zijn mensen die calcium tabletten slikken tegen botonkalking. Is Calcium in melk hetzelfde als in tabletvorm?
                    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                    Comment


                    • De mythe van melk
                      een gladde aal blijft altijd glad.

                      Comment


                      • ben een amateur en die 6% extra kans neme ik voor lief =) ik blijf lekker aan mijn brinta

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X