serranoham

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • serranoham

    vele zeggen dat ham niet zo goede keuze is in een voedingsschema
    maar serranoham bevat goede vetzuren en een stuk minder zout .


    Serrano ham is niet alleen zeer smakelijk maar draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. De ham is rijk aan proteïnen, fosfor, calcium en bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen B1 en B2. Het heeft een laag zoutgehalte in vergelijking met veel andere vleeswaren en bevat veel onverzadigde vetzuren. Het heeft een lichte vetdooradering, is licht verteerbaar en heeft door het lage vochtgehalte een intense en verfijnde smaak. Het vlees heeft een stevige structuur, zonder dat het vezelig is. De delicate smaak en het fijne aroma zijn ontstaan tijdens het droogproces en zijn hoofdzakelijk te danken aan de aanwezigheid van het natuurlijke vet in en om de ham. De smaak en het aroma van Serrano ham komen het beste tot hun recht wanneer het op kamertemperatuur wordt genuttigd. Neem daarom de plakjes ham 10-15 minuten voor consumptie uit de koeling. Serrano ham is niet alleen uit het vuistje of op brood (eventueel met tomaat of besprenkeld met olijfolie) erg lekker maar kan ook in de keuken op vele manieren worden verwerkt. De smakelijke ham is uiteraard een geliefd ingrediënt voor vele tapas, is zalig met meloen maar ook in combinatie met eieren, asperges of bijvoorbeeld vijgen. Daarnaast is het een uitstekende smaakmaker in salades of tal van andere gerechten

  • #2
    Originally posted by darkwings View Post
    vele zeggen dat ham niet zo goede keuze is in een voedingsschema
    maar serranoham bevat goede vetzuren en een stuk minder zout .


    Serrano ham is niet alleen zeer smakelijk maar draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. De ham is rijk aan proteïnen, fosfor, calcium en bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen B1 en B2. Het heeft een laag zoutgehalte in vergelijking met veel andere vleeswaren en bevat veel onverzadigde vetzuren. Het heeft een lichte vetdooradering, is licht verteerbaar en heeft door het lage vochtgehalte een intense en verfijnde smaak. Het vlees heeft een stevige structuur, zonder dat het vezelig is. De delicate smaak en het fijne aroma zijn ontstaan tijdens het droogproces en zijn hoofdzakelijk te danken aan de aanwezigheid van het natuurlijke vet in en om de ham. De smaak en het aroma van Serrano ham komen het beste tot hun recht wanneer het op kamertemperatuur wordt genuttigd. Neem daarom de plakjes ham 10-15 minuten voor consumptie uit de koeling. Serrano ham is niet alleen uit het vuistje of op brood (eventueel met tomaat of besprenkeld met olijfolie) erg lekker maar kan ook in de keuken op vele manieren worden verwerkt. De smakelijke ham is uiteraard een geliefd ingrediënt voor vele tapas, is zalig met meloen maar ook in combinatie met eieren, asperges of bijvoorbeeld vijgen. Daarnaast is het een uitstekende smaakmaker in salades of tal van andere gerechten
    Leuk dat je met de koksopleiding bezig bent eerste jaars?. Ik heb ook een koksopleiding gedaan (6 jaar) en heb zon 12 jaar totaal als kok gewerkt. van souschef tot patissier.

    Succes ermee.

    Comment


    • #3
      Hé koks, doe eens even goede recepten posten dan!
      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

      Comment


      • #4
        Serranoham is wel heeel lekker. De laatste 2 jaar dat ik naar spanje op vakantie ben geweest namen we altijd van die hammetjes mee van de markt. Die moest je in een zak bewaren en ophangen. Niet in de koelkast. Echt heerlijk.
        Owner of the Iron Playground.

        Comment


        • #5
          heerlijke ham en blijkt ook nog eens gezonde vetten te hebben .

          recepten post ik wel na mijn stage voorkeuren van producten.

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X